Hoe winstgevend is een frituur?

Een gemiddelde snackbar draait een omzet van zo'n 120.000 euro per jaar. Omzetten van 350.000 euro of meer zijn ook haalbaar. Afhankelijk van de kosten die je maakt kan je hier dus een goed inkomen aan over houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezzpgids.nl

Hoeveel verdient een frituur eigenaar?

Het loon van een zelfstandig frituuruitbaatster: 3.500 euro netto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Wat is de gemiddelde omzet van een snackbar?

In Zuid (103.000) , Noord (106.000) en Oost (110.000) komt de omzet maar net boven een ton terwijl in het westen cafetaria's gemiddeld €175.000 omzet draaien. Opmerkelijk is dat de gemiddelde kassa-aanslag (besteding per klant) in het westen toch aanmerkelijk lager is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snack-nieuws.nl

Wat verdien je met een eigen snackbar?

Het aanvangssalaris van een Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars bedraag meestal tussen de € 477 en € 1.772 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 562 en € 2.041 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op loonwijzer.nl

Hoeveel verdient een goede frituur?

Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986. U moet er dan wel 38 uur per week voor frituren. Een fastfoodmedewerker verdient iets minder, namelijk €1.643 per maand. Dat bedrag stijgt na 10 jaar ervaring tot een hoogte van €1.820.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snack-nieuws.nl

BADBOM vs FRITUURVET

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe start ik een frituur op?

Voor het opstarten van een frituur is tot op heden geen beroepskennis vereist, maar het is aan te raden over enige basiskennis “frituur” te beschikken, wij kunnen u daar een basisopleiding voor aanbieden of u kan ook de cursus “frituuruitbater” volgen bij Syntra en andere onderwijsinstellingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spuntinigroup.be

Wat levert een frietzaak op?

Een gemiddelde snackbar draait een omzet van zo'n 120.000 euro per jaar. Omzetten van 350.000 euro of meer zijn ook haalbaar. Afhankelijk van de kosten die je maakt kan je hier dus een goed inkomen aan over houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezzpgids.nl

Hoeveel geld heb je nodig om een restaurant te beginnen?

Voor een ruimte met een koopprijs van € 1 miljoen komt dat neer op een aanbetaling van € 100.000 tot € 200.000. Zodra je een ruimte hebt, zul je renovaties moeten uitvoeren om bepaalde zaken te repareren en/of de ruimte aan te passen aan je wensen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lightspeedhq.nl

Hoeveel winstmarge is normaal horeca?

In de horeca wordt over het algemeen uitgegaan van een brutowinstmarge van 70 procent. Bij het berekenen van de verkoopprijs, zet je de verkoopprijs op 100 procent, want dit is het bedrag dat je van de klant wil krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zin.sligro.nl

Wat heb je nodig om een snackbar te beginnen?

Inschrijven KvK en Belastingdienst. Bestemmingsplan van de gemeente. Horecavergunningen die je moet regelen.
...
4.Verzekeringen voor je horecabedrijf
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Inventaris- en voorraadverzekering.
  • Verzekering voor je bedrijfspand en opstal.
  • Rechtsbijstandverzekering.
  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikgastarten.nl

Wat is verschil tussen snackbar en cafetaria?

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en enige zitplaatsen aanwezig zijn wordt ook cafetaria genoemd. Het woord cafetería is een leenwoord uit het Spaans, en betekent koffiehuis. In België en in de zuidelijke delen van Nederland wordt een snackbar ook een frietkot, friettent, friture of frituur genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke branche verdien je het meest?

Nederland
  • onderzoekers klinische chemie: 180.000 – 240.000 euro.
  • piloten: 112.500 – 200.000 euro.
  • commercieel directeuren: 64.000 – 192.000 euro.
  • accountants: 27.000 – 162.000 euro.
  • neurochirurgen: 70.000 – 130.000 euro.
  • dermatologen: 70.000 – 129.000 euro.
  • burgemeesters: 40.000 – 124.000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intermediair.nl

Hoeveel omzet moet ik draaien?

Stel dat u € 5.000 aan kosten heeft in het eerste jaar dat u ondernemer bent. En dat u maandelijks € 1.900 netto wilt verdienen, dus € 22.800 netto per jaar. U heeft dan in elk geval een minimale jaaromzet nodig van € 27.800 (exclusief btw).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abnamro.nl

Wat moet je minimum verdienen als zelfstandige?

Er is geen minimumbijdrage. Wanneer je jaarlijks minder dan 1.621,72 euro verdient, ben je als zelfstandige in bijberoep zelfs geen sociale bijdragen verschuldigd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op liantis.be

Wat is een horecazaak waard?

Een definitieve waardebepaling gebeurt aan de hand van een uitgebreid onderzoek, maar er zijn voor de horeca twee vuistregels die aangehouden kunnen worden voor een grove indicatie: Vier tot vijf keer de nettowinst van het horecabedrijf. Of jaaromzet = verkoopwaarde, met een marge van 0,8 of 1,2 keer de jaaromzet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op overnameadvies.nl

Wat kan je serveren zonder kok diploma?

Bijvoorbeeld in de horeca: om als restaurateur aan de slag te gaan heb je een koksdiploma nodig, zogenamd in het belang van de volksgezondheid. Maar op die regel bestaan uitzonderingen. Zo mag elk café lichte maaltijden serveren, zonder dat daar een gediplomeerde kok aan te pas komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Hoeveel cafetaria zijn er in Nederland?

Alle gezondheidstrends ten spijt, is het aantal snackbars in Nederland sinds 2011 redelijk stabiel, met 4820 zaken. Het aantal fastfoodrestaurants, zoals McDonald's, neemt zelfs toe. Van 362 zaken in 2013 naar 470 in 2021, blijkt uit cijfers van advieskantoor Van Spronsen en Partners.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe vaak kun je frituurolie gebruiken?

De frituurolie moet worden vervangen voordat ze tekenen van kwaliteitsvermindering vertoont en na maximaal 10 keer gebruik, of minder als dit op het etiket wordt vermeld. Bij elke verversing moet alle olie vervangen worden en moet de friteuse worden gereinigd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favv-afsca.be

Kan Ossewit in elke friteuse?

Ossewit is perfect voor frituren

In plantaardige olie kun je eigenlijk maar 1 keer bakken, omdat deze na verhitting onstabiel wordt. Bij verhitting gaat deze oxyderen en dat maakt haar giftig. Bij ossewit gebeurt dit niet en dat maakt het een stuk gezonder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slimlin.nl

Welke vergunningen heb ik nodig voor een frituur?

Aangezien je voedingsmiddelen gaat fabriceren, in-of uitvoeren, heb je een voedingsmiddelenvergunning nodig, hou daar dus zeker rekening mee! Zo'n vergunning moet je schriftelijk aanvragen bij het Ministerie van Sociale zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu en Algemene Eetwareninspectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bellimmohoreca.be

Hoeveel verdient een zelfstandige broodjeszaak?

Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 1.950 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.200 bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnzzp.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Wat is redelijk gebruik?