Over het algemeen bestaat het Canadese diner uit vlees (kip, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees of vis), gekookte groenten en zetmeelrijke voedingsmiddelen (granen, pasta, aardappelen of brood).
Poutine – Poutine is het nationale gerecht van Canada en als je op vakantie bent, is dat een kans om dit eens te proberen. Het gerecht bestaat uit patat met jus en gesmolten wrongel (afkomstig van kaasproductie). Sommige mensen vergelijken het met onze kapsalon, maar poutine is veel smaakvoller.
In de meeste delen van de Verenigde Staten en Canada worden "supper" en "dinner" tegenwoordig als synoniemen beschouwd (hoewel supper een meer ouderwetse term is). In Saskatchewan en een groot deel van Atlantic Canada betekent "supper" de hoofdmaaltijd van de dag, die meestal laat in de middag wordt geserveerd, terwijl "dinner" rond het middaguur wordt geserveerd.
Typisch Canadees eten zijn steaks op de barbecue, in de Atlantische provincies en British Columbia veel vis, vooral zeekreeft, zalm en kabeljauw, in de prairies bizonvlees. Maar de vis en de bizon zijn in heel Canada verkrijgbaar.
Deze traditionele maaltijd bestaat uit typische gerechten uit Canada. Deze omvatten spek- of varkensworstjes, gekookte eieren, gebakken aardappelen, pannenkoeken of wentelteefjes, toast, ontbijtgranen, siroop en soms hete havermout.
Het Canadese dieet bestaat in wezen uit drie maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Het traditionele ontbijt is een complete en rijke maaltijd. Het bestaat uit eieren, worstjes of varkensspek, gekookte aardappelen, geroosterd brood, pannenkoeken of wentelteefjes met ahornsiroop, ontbijtgranen of havermout.
Normaal gesproken is de ontbijtservice van 7 tot 10 , lunch van 11:30-2 en diner begint om 5:30, wat bij de meeste restaurants al rond 9 uur 's avonds is, wat betekent dat de keuken rond die tijd sluit, hoewel mensen nog wel een uurtje langer kunnen blijven. Dit is normaal, maar er zijn nogal wat variaties.
De Canadese gans eet voornamelijk gras, granen, en kleine waterplanten.Maar ze eten ook wel eens insecten en kleine vissen. In stedelijk gebied grazen ze gras in het park en eten ze ook van het voedsel wat ze wordt toegeworpen.
De meerderheid van de Canadezen eet niet de aanbevolen dagelijkse minimum van vijf porties groenten en fruit . Meer dan een kwart van de mannen en vrouwen in de dertig en veertig haalt meer dan 35% van hun calorieën uit vet.
Canada in het kort
Ga je naar een restaurant, dan ben je tussen de 25 en 40 euro per persoon kwijt. Voor een diner in een fine dining restaurant ben je iets meer dan 40 euro per persoon kwijt. Een broodje als picknickontbijt kost een paar dollar; een ontbijt in een restaurant kost al snel 25 euro.
Canada. In veel gebieden van Canada is het avondeten net zo vaak supper als dinner. Alleen in British Columbia en Ontario is dinner de voorkeursterm. In Saskatchewan en andere gebieden van Atlantic Canada kun je 's middags dinner verwachten en supper als de belangrijkste avondmaaltijd!
De avondmaaltijd, het avondmaal of het avondeten is vaak de hoofdmaaltijd, dat wil zeggen de belangrijkste maaltijd van de dag. De andere twee maaltijden per dag zijn het ontbijt en de middagmaaltijd die vaak een meer eenvoudige invulling hebben.
Gewoonlijk eten de Canadezen 3 keer per dag. Een ontbijt dat voornamelijk bestaat uit wat broodjes, cornflakes, vruchtensap en thee of koffie. Tijdens de lunch nemen ze vaak eenvoudige broodjes en pretzels al of niet vergezeld van een kop soep.
Gerechten zoals bannock, eland, hert, bizon, pemmican, maple taffy en Métis-stoofschotels, zoals gerststoofschotel , zijn allemaal traditionele inheemse gerechten of komen oorspronkelijk uit Canada, maar hebben hun oorsprong in de inheemse keuken. Ze worden in het hele land gegeten.
De gemiddelde prijs van een kopje koffie ligt zo rond de EUR 1,50. Voor frisdrank is dit EUR 2,00.
De Canadese avondmaaltijd is meestal tussen 17:00 en 18:30 uur. Maaltijden bestaan vaak uit vlees, aardappelen en groenten . Natuurlijk heeft elk gezin zijn eigen voorkeuren en afkeuren, dus u zult merken dat uw gezin van gerechten als pizza, vis, spaghetti of pasta houdt.
Net als de meeste mensen in het westen eten Canadezen voornamelijk drie keer per dag . Sommigen van ons ontbijten zelden, en sommigen van ons eten ook avondeten.
Huidige context. De percentages van dieetgerelateerde ziekten, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker, zijn historisch hoog. 11 miljoen Canadezen leefden in 2016 met diabetes of prediabetes, en dit aantal zal naar verwachting stijgen tot bijna 14 miljoen in 2026.
Chronische ziekten en aandoeningen zijn de belangrijkste doodsoorzaak en oorzaak van invaliditeit in Ontario. De meest voorkomende zijn kanker, hart- en vaatziekten, chronische luchtwegaandoeningen en diabetes .
Helaas is ganzenvlees niet populair in Nederland. Vooral omdat weinig mensen ganzenvlees kennen en het dus niet eten.
Voer of benader ganzen niet, want dit kan mensen en ganzen dichter bij elkaar brengen en de risico's voor beiden vergroten . In tegenstelling tot de meeste watervogels, consumeren Canadese ganzen voedsel dat ze voornamelijk op het land vinden, in plaats van in het water.
Allerlei ganzen
In de zomer vermaken recreanten zich op de plas, in de winter is de plas van de watervogels. Elke nacht verblijven er kolganzen, grauwe ganzen, Canadese ganzen en kleine rietganzen op het water.
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar bijna 40 procent van de Canadezen slaat het ontbijt regelmatig over. Als je geen ochtendmaaltijd eet, hebben je hersenen en lichaam geen energie meer om de dag te beginnen. En dit kan leiden tot wat bekend staat als braindrain, een verminderd bewustzijn en onvermogen om je te concentreren.
De betekenis als de avondmaaltijd, nu over het algemeen de grootste van de dag, wordt standaard in de meeste delen van de Engelstalige wereld. Supper - lichte maaltijd gegeten in de late avond; zo vroeg als 19:00 uur of zo laat als middernacht . Meestal gegeten wanneer de hoofdmaaltijd van de dag wordt genuttigd tijdens de lunch of high tea.
Het Canadese dieet bestaat in essentie uit drie maaltijden: ontbijt, lunch en diner . Het traditionele ontbijt is een volledige en rijke maaltijd.