Een natuurlijke deo stopt niet het zweten, maar doodt wel die bacteriën op je huid, zodat een zweetgeur voorkomen wordt. Tip 2: Gebruik een natuurlijke deo die veel poeder bevat. Zoals natriumbicarbonaat, arrowroot of een ander zetmeel en zinkoxide.
Hoe werkt deodorant? Zweet heeft een neutrale geur. Het zijn bacteriën die van nature op de huid voorkomen die de onaangename zweetgeur veroorzaken. Chemische stoffen zoals zinkoxide in deodorant maken je huid zuur, waardoor bacteriën minder snel groeien en je langer fris blijft ruiken.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Als je normaal transpireert, is een deodorant meestal voldoende. Een deodorant pakt de bacteriën aan die het apocriene zweet afbreken. Daarnaast is aan de meeste deo's een parfum toegevoegd om de zweetgeur te verbloemen. Deodorant gaat echter niet het zweten tegen.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
Aluminium geeft een chemische reactie als het in contact komt met zweet en katoen. En dat geeft die vervelende vlekken die je er met wassen niet uit krijgt. 5. Aluminium is een neurotoxic die Alzheimer kan veroorzaken.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
Verder is het ook een hele fijne deodorant die de oksels lang fris houdt. De beste deodorant zonder aluminium: Ddze schattige kleine tube is gevuld met een volledige natuurlijke deodorant. Het is een vegan deodorant die geen alcohol en chemicaliën bevat. Een deodorant zonder aluminium dus.
Go fresh set Dove
Deze frisse deo uit de Go Fresh lijn van dove biedt wel tot 48 uur bescherming, dat betekent 2 dagen lang geen of minder geurtjes en zweet. Daarom hoort deze deo zeker tot de beste deodorant voor vrouwen.
Vaak bevat deo talg of bijenwas, producten die natuurlijk niet plantaardig zijn. Daarnaast zijn een plasticvrije tube, stick of roller milieuvriendelijker dan een spuitbus.
De eerste alarmerende berichten rond de vermeende schadelijke effecten van deodorants (om lichaamsgeurtjes te verdoezelen) en antiperspiranten (om overmatig zweten tegen te gaan) verschenen in 1999 op het internet.
Met een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat en parabenen blokkeer je niet de oksels, maar schakel je juist de bacterie uit die zorgt voor een vervelende lichaamsgeur. Dit houdt de normale flora onder de oksels in topconditie én is het absoluut niet schadelijk of verstoppend.
Geen relatie gevonden. Er is veel onderzoek gedaan naar een relatie tussen deodorant en borstkanker. Onderzoek van zowel de American Cancer Society als het Amerikaanse National Cancer Institute heeft geen relatie gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is 6-7.
Daarnaast is het heel zacht voor de huid, het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om wonden te helen en tegen infecties en jeuk. In plaats van arrow root kun je ook maïzena gebruiken, dit is eveneens vochtopnemend, maar minder zacht en helend.
Spray is minder effectief
Qua mildheid maakt het dus niet uit of je een deoroller of deospray gebruikt. Toch raad ik je aan om een goede roller of tube te gebruiken in plaats van een spray. Een van de redenen: de effectiviteit. Uit onderzoek blijkt dat slechts 11,4% van een spray de huid bereikt.
In de zomermaanden is een goede deodorant een must. Maar ga je voor een spray of een roller? Je denkt misschien dat het niet uitmaakt, maar er is wel degelijk een verschil. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat een spray een stuk minder effectief is dan een roller.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Probeer luchtige en wijde kleding te dragen. Zorg dat je kleding ventileert, dus geen latex pakje.. Grapje natuurlijk, maar de juiste kleding zorgt ervoor dat je het minder snel warm krijgt en je zweet makkelijker kan verdampen.