In alle Intercity's is een toilet aanwezig. Op de zijwanden staat aangegeven waar het toilet zich bevindt. In langere treinen zijn meerdere toiletten aanwezig. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt en gecontroleerd.
Bij bussen, schepen en treinen wordt het systeem daarnaast ook om milieuredenen gebruikt. Bij gebruik van reguliere toiletten worden de urine en ontlasting eenvoudigweg naar buiten getransporteerd waarna ze op de rails, de weg of in het water achterblijven.
Alle NS-treinen hebben een wc. In de trein is de wc gratis.
We bieden reizigers 3 verschillende toiletten. Afhankelijk van de hoeveelheid reizigers per station kun je gebruik maken van een van de volgende toiletten.
De huidige stiltezones zijn te herkennen aan een witte strook op de ramen met een grote letter S in het midden en de woorden 'silence' en 'stilte' ernaast. Omdat veel reizigers er ook in de in 2003 ingevoerde stiltezones lustig op los bleven kletsen, begon de NS een proef met grotere en duidelijkere aanduidingen.
In elke trein met zo'n 'werken en rustzone' bevindt zich ook een stiltezone waar het echt stil moet zijn.
#5 De definitie van een stiltecoupé
Iedere trein heeft er één of twee. Je ziet bij de ingang en op de ramen waar ze zich bevinden. Je mag er niet bellen, niet praten, maar ook niet fluisteren of giechelen.
Neem je picknick gerust mee en vergeet geen flesje water als het warm is. Er zijn gratis toiletten beschikbaar in alle treinen.
Er zit geen verschil tussen sprinters en stoptreinen; alleen de NS gebruikt er een andere naam voor. De sprinter vormt samen met de intercity een van de twee treindiensten van de NS. De sprinter stopt op alle stations (dus ook de kleinere stations) en de intercity stopt alleen op de grote stations.
Toiletwater niet opdrinken!" Dorstige reizigers drinken beter geen water uit de treintoiletten, zo is volgens de Britse commerciële zender ITV de waarschuwing van de Britse treinmaatschappij Southeastern in het kleine hokje.
In de NS treinen mag je alles eten en drinken zolang het andere reizigers niet stoort.
Nederland. De Nederlandse Spoorwegen (NS) gebruikt de aanduiding Sprinter, en daarmee is dit de meest gebruikte aanduiding voor stoptrein in Nederland. Andere spoorvervoerders in Nederland, die uitsluitend regionale lijnen exploiteren, gebruiken de term stoptrein.
Voor de reizigers betekent dit dat zij, waar dan ook in de trein, met een usb-kabel hun elektronica kunnen opladen.
Toiletafval gaat via buizen door het hele vliegtuig en wordt vervolgens opgevangen in een tank. Het afval wordt soms wel met 130 kilometer per uur weggesluisd. In de tank zitten chemische stoffen die de plas en poep afbreken. Zo past er meer in een afvaltank en verlicht het de stank.
Vliegtuig loost geen poep en plas
Het afval wordt opgevangen in een tank die op het vliegveld wordt geleegd. Voor het doortrekken wordt het vacuüm in de afvaltank gebruikt.
In alle Intercity's is een toilet aanwezig. Op de zijwanden staat aangegeven waar het toilet zich bevindt. In langere treinen zijn meerdere toiletten aanwezig. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt en gecontroleerd.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
NS Perronwijzer-app. Als je de borden boven de perrons niet of lastig kunt lezen, kun je de NS Perronwijzer-app downloaden. In de app vind je de informatie over de eerstvolgende trein die vertrekt op het perron waar jij je bevindt. Zo kun je een laatste check doen of je in de juiste trein stapt.
Flirt- en SNG-sprinters en ICNG-intercity's zijn voorzien van usb-oplaadpunten. Via de NS-reisplanner in de app en op ns.nl kun je zien of dat jouw trein stopcontacten (alsmede wc's en wifi) heeft. Ook de treinen van maatschappijen als Connexxion en Arriva zijn vaak voorzien van stopcontacten.
In Nederland biedt de NS al sinds 2010 gratis wifi in de trein aan. Sinds enige tijd loopt de internetverbinding via een 4g-router in de trein.
Je telefoon of laptop opladen tijdens een treinreis; over zes jaar is het mogelijk. Staatssecretaris Mansveld heeft met de NS afgesproken dat alle eerste- en tweedeklascoupés van nieuwe intercity's en sprinters vanaf 2021 stopcontacten krijgen.
Zowel in de eerste (één aansluiting per stoel) als in de tweede klas (één aansluiting per twee stoelen) zijn stopcontacten en usb-aansluitingen voor het opladen van telefoon of laptop aanwezig.
Er is een barrijtuig aanwezig in elke ICE.Hier zijn eenvoudige maaltijden, snacks en drankjes verkrijgbaar.
Reizigers die geen vervoersbewijs voor de eerste klas hebben, mogen zich daar nu officieel niet ophouden; ook niet als het druk is. De conducteur kan in zo'n geval een boete van 50 euro bovenop de prijs van een geldig kaartje opleggen.