Tijdlijn gebruikenJe opent simpelweg de app Google Maps en drukt in het linkerdeelvenster op Tijdlijn. Je kunt dan rechtsboven drukken op het pictogram met de kalender en vervolgens aangeven van welke dag je je tijdlijn wilt zien. Er wordt dan keurig in kaart gebracht waar je precies bent geweest en wanneer.
De Google Maps-tijdlijn is een persoonlijke kaart, op basis van je locatiegeschiedenis, waarmee je bezochte plaatsen, gebruikte routes en gemaakte reizen kunt onthouden. Je kunt je tijdlijn op elk moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.
Op Android vind je deze mogelijkheid onder 'Apps' en dan 'Rechten'. Controleer meteen of Google je locatiegeschiedenis bijhoudt - een lijst van plekken waar je geweest bent. Je vindt deze instelling onder 'Activiteitsopties'.
Google zelf geeft aan dat de Google Timeline qua privacy goed in elkaar zit. De Google Maps tijdlijn is alleen privé voor jou te bekijken. Maar omdat deze gekoppeld is aan je Google account, heb je altijd een klein risico. Wellicht dat je niet wil dat mensen binnen je huishouden zien waar je geweest bent.
Google Maps schat je locatie op basis van bronnen als: Gps: Maps gebruikt satellieten om je locatie vast te stellen tot op ongeveer 20 meter nauwkeurig. Als je in een gebouw of ondergronds bent, is gps soms onnauwkeurig. Wifi: Aan de hand van de locatie van nabijgelegen wifinetwerken kan Maps bepalen waar je bent.
In de app ViewRanger kun je exact zien waar je op dat moment bent. De app navigeert en maakt een route van jouw gelopen wandeling. Je kunt ook geprogrammeerde wandelroutes volgen. Zo weet je precies waar je je op de route bevindt of dat je van de route van bent afgeweken.
Tik bovenaan op Gegevens en privacy.Scroll naar Geschiedenisinstellingen.Tik op Locatiegeschiedenis.
Via 'Je tijdlijn' kom je bij je locatiegeschiedenis terecht. Als je de tijdlijn opent, zie je een wereldkaart met daarop alle locaties waar je geweest bent terwijl de locatiegeschiedenis geactiveerd was. Je kunt per dag bekijken welke locaties je bezocht hebt door de datum naar keuze in te voeren.
Zien of uw Android wordt getraceerd
Ga als volgt te werk om op prestatieproblemen te controleren die erop kunnen duiden dat uw telefoon wordt getraceerd: Open Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud.Tik op Batterij > Details weergeven.
Ga naar je Google-account.Selecteer in het navigatievenster links de optie Beveiliging.Selecteer in het deelvenster Je apparaten de optie Alle apparaten beheren. Je ziet apparaten waarop je momenteel op je Google-account bent ingelogd of in de afgelopen weken was ingelogd.
Met de functie voor transparante apptracking kun je opgeven of een app je activiteit in apps en op websites van andere bedrijven mag volgen voor reclamedoeleinden of voor het delen van gegevens met datahandelaars.
Op je iPhone of iPad: Tik in Instellingen op 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'. Op je Mac: Open de Safari-app , kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis', klik op het venstermenu en geef aan tot wanneer je je browsergeschiedenis wilt wissen.
GPS werkt via satellieten. Jouw telefoon spreekt de satelliet aan, zodat deze jouw locatie kan bepalen en terugsturen. De GPS-ontvanger in de smartphone houdt bij wanneer het signaal is verzonden. De satelliet houdt bij wanneer de vraag is ontvangen.
Wat doet Google met je data? Google gebruikt je data vooral om je gepersonaliseerde advertenties aan te bieden, want daar verdienen ze meer geld mee. Het bedrijf noemt zichzelf een gratis dienst, maar eigenlijk dienen je privégegevens dus als betaalmiddel.
Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Inloggen op je Google-account (of bij een Google-product): Ga naar de inlogpagina van het product (voor Google-accounts is dit myaccount.google.com).
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.