Een onzichtbare omheining werkt met een draad die je net onder de grond aanbrengt.Je hond krijgt een halsband om met een ontvanger.Daarmee baken je het terrein af waarbinnen je hond zich veilig mag bewegen.
Uw hond draagt een ontvangerhalsband die het signaal bij de grens detecteert. Wanneer uw hond in de buurt van de grens komt, geeft de ontvanger een waarschuwingstoon met trilling. Als de hond doorloopt, wordt een veilige maar afschrikkende statische correctie afgegeven.
Je kan kiezen voor een natuurlijke omheining van hout of groene hagen, maar ook gaas of metalen tralies wordt regelmatig gebruikt. Voorkom materialen waar je hond zich aan kan bezeren (prikkeldraad, scherpe punten). Als je kiest voor gaas mag het een maaswijdte van maximaal vijf centimeter hebben.
Een omheiningsysteem voor de hond is een complete en zeer innovatieve omheining voor uw erf, voor uw balkon of voor uw tuin die ervoor zorgt dat uw hond niet meer zelfstandig van het door u aanwezen terrein af kan gaan en altijd bij u blijft. Op deze pagina ziet u verschillende omheiningsystemen voor de hond.
De grootte van de hond is een bepalende factor als het gaat om de hoogte van de omheining. Heb je een kleine of een middelgrote hond dan volstaat een omheining tot een hoogte van 1,50 meter. Een grote hond? Dan moet de omheining zeker 1,80 meter hoog zijn.
Een algemeen antwoord op deze vraag is dat de meeste honden ongeveer één tot drie keer hun hoogte kunnen springen. Toch is het mogelijk dat je wel eens honden hebt gezien die verrassend hoog springen om een speeltje te vangen, of zelfs over een hek springen dat voor hen nogal hoog lijkt.
Intermediate-klasse voor honden vanaf 43 tot 50 cm, springen 50 cm (minimaal 45 cm); Medium-klasse voor honden vanaf 35 cm tot 43 cm, springen 40 cm (minimaal 35 cm); Small-klasse voor honden minder dan 35 cm schofthoogte, springen 30 cm (minimaal 25 cm).
Het kan verschillende oorzaken hebben waarom honden weglopen, zoals angst, loopsheid, jacht instinct, verveling of een onbekende omgeving. Een hond die wegloopt is misschien wel ergernis nummer één als je een hondeneigenaar bent. Je bent gezellig aan het spelen met je hond in een park of op een grasveldje.
Het schrikdraadapparaat geeft de hond bij aanraking een korte puls spanning. De spanning wordt via niet door het lichaam, maar via de huid van de hond naar de grond geleid. Deze korte spanningsimpuls veroorzaakt een schrikreactie. De werking van het schrikdraad is eenvoudig de verklaren.
De goedkoopste tuinafsluiting is een groene afsluiting of een draadafsluiting. De prijzen liggenhier tussen de € 5 à € 10 per lopende meter. Een groen afsluiting, zoals een beukenhaag of taxushaag, heeft uiteraard wel nog jaarlijks 2 snoeibeurten nodig. Maar dat kost je uiteraard niets extra.
Het nachthok kan het beste volledig vrij van de grond staan (op poten) op een ondergrond van beton of tegels. Zo blijft de grond onder het hok droog en is er enige ventilatie onder het hok door. De afmetingen van het nachthok zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van de hond.
Het PetSafe® microchipkattenluik werkt in combinatie met RFID-technologie (identificatie met radiogolven) door de unieke ID van de microchip van uw kat uit te lezen zonder daarvoor een halsband of accessoire te hoeven gebruiken. Wanneer uw kat het kattenluik nadert, reageert het luik door alleen uw kat toe te laten.
Je hoeft geen kring te maken. Je kunt gewoon op doodlopende draden spanning zetten. De stroomkring wordt pas gesloten als een dier contact maakt.
Schrikdraad is niet per se verboden en een goede manier om katten buiten te houden. Er zijn wel enkele voorwaarden met betrekking tot het gebruik van schrikdraad en je zult ook de algemene plaatselijke verordening van je gemeente moeten raadplegen.
De geleider kan (kunststof) schrikdraad, schrikkoord of schriklint zijn. Als de geleider wordt aangeraakt door een dier, gaat de stroomschok via de geleider naar het dier en via de aardpennen in de grond weer terug naar het schrikfdraadapparaat. Er onstaat dan een kringlooopsysteem.
Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat (oftewel: rustig blijft), betekent dit wel dat je hond van je houdt en erop vertrouwt dat je weer terugkomt.
Alle honden zijn dol op hun eigen warme en comfortabele bench waar ze rustig in kunnen liggen. Ze vinden het fijn om een veilige plek te hebben om in uit te rusten, of waar ze weg kunnen kruipen wanneer ze bang zijn voor onweer of vuurwerk.
De meest bekende manier waarop dieren hun locatie kunnen identificeren is sonar. Onder andere vleermuizen, vogels en zeezoogdieren gebruiken sonar om zich te oriënteren en hun weg te vinden.
Dit kun je doen door spullen op de bank te leggen, de kussens naar voren te klappen of zelfs een hekje voor het bankstel te plaatsen. Op deze manier is er simpelweg geen plek voor de hond en zal hij de kans ook niet zo snel zien om op de bank te springen.
Het happen en bijten van pups in alles wat ze zien is heel normaal. Een pup heeft geen handen zoals wij en zal dus alles met zijn bek onderzoeken. Ook 'vechtend' spelen is voor pups normaal gedrag, dit begint al in het nest met hun moeder en met broertjes en zusjes. Dit zal hij daarom uiteraard ook bij jou proberen!
Haar record staat op 128 keer. Feather kan het hoogst springen van alle honden ter wereld. Ze springt over een muur van twee meter alsof het niks is.
Puppies hebben namelijk de neiging om dichter bij het gezicht te willen zijn, als mensen zelf omlaag gaan hoeft de pup niet omhoog. Als je hondje toch op springt moeten ze hem even negeren en zodra hij zich weer netjes met zijn pootjes op de grond staat mogen ze hem weer aandacht geven.
Het is een Amerikaanse Pitbull gelukt om tegen een verticale muur oplopend een hoogte van 4 meter te bereiken. Het gaat om de Mexicaanse kampioenshond Antara die na anderhalf jaar intensief trainen tot deze onwerkelijke hoogte kwam. Zijn baasje, Caraveo Saldivar is apetrots op zijn kampioenshond.
Het is vooral indrukwekkend hoe hoog de hond kan springen. Zo kan een Belgische herdershond zonder problemen over een muur van 2,50 meter heen springen.