Het makkelijk te reinigen ventiel uit 100% silicone opent zich wanneer de lippen er druk op uitoefenen en sluit automatisch eens het kind stopt met drinken. De antilekrand laat je kindje zelf zijn drinkritme controleren en maakt deze beker perfect voor op verplaatsing!
De perfecte antilek-beker: zo werkt het
De antilek-beker voorkomt geknoei en is ook beter voor de tandjes dan een tuitbeker, waar vaak op gebeten wordt. Kids kunnen langs de hele rand drinken: er zit een soort klep op die zich opent zodra je kindje gaat drinken en automatisch weer sluit zodra hij ermee stopt.
Hoe gebruik je de Kruidvat 6+M 360° Anti-lekbeker? Draai de gehele deksel eraf bij het handvat, dus niet bij de knop van het ventiel. Vul de beker met drinken voor je kindje en schroef de deksel er weer op. Daarna kan je kindje aan de rand van de beker drinken.
Wat is een 360 graden beker? Een 360 graden beker is een beker die zoals de naam al zegt 360 graden rondom te gebruiken is. Het maakt dus niet uit waar je kindje aan de rand gaat drinken. Een goede 360 graden beker laat alleen drinken door wanneer het kind gaat zuigen.
Wanneer je baby 6 maanden toe is om te leren drinken uit een drinkbeker kun je er voor kiezen om eerst met een oefenbeker te beginnen. Je baby 6 maanden is natuurlijk begonnen met een fles, daarna is de overstap naar een tuitbeker. Dit is vaak de eerste stap van je kindje om zelfstandig te leren drinken.
Krijgt je kleintje ook vaste voeding, hou dan goed in de gaten dat je schat deze aanbevolen hoeveelheden water of melk binnen krijgt: 130 – 150 ml / kg / dag tot 4 maanden. 120 – 130 ml / kg / dag tussen 4 en 8 maanden. 100 – 110 ml / kg / dag tussen 8 en 12 maanden.
Een tuitbeker, rietjesbeker of zuigfles is handig, want het knoeit minder, maar de ontwikkeling kan wel minder snel gaan. Uit een gewone beker leert je kind beter slikken en zuigen, en later ook praten. Tussen de 6 en 8 maanden kun je beginnen met je kind uit een beker te leren drinken.
Vanaf 6 maanden kun je een tuitbeker of gewone drinkbeker geven. De lipbewegingen lijken op die van het afhappen van een lepel, maar zijn veel preciezer, ook zijn er verschillende soorten bekers te koop die we hieronder uitleggen.
Een rietjesbeker is beter dan een tuitbeker, omdat het drinken uit een rietje goed is voor de ontwikkeling van de mondspieren. Een ander voordeel van de rietjesbeker is dat je kindje deze zo horizontaal mogelijk moet houden om te kunnen drinken. Hierdoor wordt het nekje van je kindje niet belast tijdens het drinken.
Uiterlijk rond hun tweede verjaardag hebben alle peuters het wel onder de knie. Een rietjesbeker is dan – naast een gewone open beker – een goede drinkbeker voor je peuter. In tegenstelling tot een tuitbeker, is een drinkbeker met een rietje wel goed voor de ontwikkeling van de mondspieren.
Op nummer één in onze lijst van beste antilekbekers van 2022 staat de Munchkin Miracle 360 antilekbeker in het blauw met een wit deksel. Het beste aan deze Munchkin beker is dat deze 100% bestendig is tegen lekkages en 100% waterdicht is, eender langs welke kant eruit gedronken wordt.
Mepal schoolbeker - gegarandeerd lekvrij!
De beker is namelijk gegarandeerd lekvrij, is makkelijk door kinderhandjes te openen en kan tegen een stootje. De beker, voorzien van schroefdeksel, is ideaal voor zuivelproducten, zoals melk en yoghurt.
Kleine kinderen vinden de eerste kennismaking met een rietje vaak niet makkelijk, het helpt om eerst eens samen te oefenen met een rietje in een glas. Zo leert je kleintje bubbels te maken door te blazen en merkt hij op hoe hard hij aan het rietje moet zuigen zodat het water naar boven komt.
Kiddyboo tuitbeker
Allereerst: ze lekken niet. De Kiddyboo tuitbekers hebben een waterdicht anti-lek systeem waardoor knoeien een uitdaging wordt.
Tal van babymerken hebben oefenbekers in het aanbod, denk maar aan de Difrax oefenbekers, die trouwens ook beschikbaar zijn bij Kruidvat. Andere goede opties zijn de Miracle 360 beker, de Munchkin beker voor kindjes van 6 maanden en de oefenbekers van merken als Dr. Brown en Nûby hierboven.
Laat je kind in eerste instantie slokjes nemen uit een beker die jij vasthoudt. Je kunt beginnen met het aanbieden van water, lauwe thee of borst- of flesvoeding uit een beker. Als je kind veel morst, kun je in het begin ook een wat dikkere drank of substantie in de beker doen, bijvoorbeeld yoghurt of pap.
Maar de basis is simpel: water is de beste dorstlesser. Sap, diksap, limonade en frisdrank kun je beter niet geven. Melk heeft je dreumes of peuter elke dag nodig, zo'n 2 bekertjes is genoeg. Elke dag heeft je kind ongeveer 5 tot 7 bekertjes drinken nodig (ongeveer 1 liter), dat is inclusief melk.
Als je kindje rond de 7-8 maanden is, zal het nog zo'n drie keer per dag behoefte hebben aan melkvoeding. Eén melkvoeding kun je ook gebruiken om je kindje pap te geven. Daarnaast is het goed om je baby water of lauwe thee aan te bieden. Zo zorg je ervoor dat je kindje voldoende vocht binnenkrijgt.
Wanneer je kindje goed zelfstandig rechtop kan zitten, kan je al starten met het drinken uit een gewone beker. Meestal is dit tussen de 6 à 9 maanden.
De aanbevolen hoeveelheid is 3 flesvoedingen per dag, van 200 ml melk per voeding. Het is een richtlijn. Neem voor persoonlijk advies over de frequentie en hoeveelheid melk contact op met het consultatiebureau. Wanneer je kleintje genoeg heeft gehad, geeft je baby dat zelf aan.
Nitriet kan bij jonge kinderen ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Nitraatrijke groentes zijn: andijvie, bietjes, bleekselderij, paksoi, postelein, sla, spinazie, snijbiet en venkel. Geef deze groentes niet als jouw kindje nog geen zes maanden is.
Baby's jonger dan 3 maanden zijn het meest gevoelig voor snelle uitdroging. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen binnen 1 dag (24 uur) uitdrogen. Oudere kinderen kunnen binnen 2 tot 3 dagen uitdrogen.
Je herkent uitdroging bij kinderen wel aan deze symptomen: Holle ogen met donkere kringen errond. Droge en gerimpelde huid. Erg slaperig of prikkelbaar zijn.
Tussen 15 en 18 maanden is de beste leeftijd om ook de melkvoeding geleidelijk aan in een open beker te geven. Zodra je peuter zittend één of meer deciliter(s) melk(voeding) uit een kopje kan drinken, kan je de fles geleidelijk aan stopzetten.