Hoe werkt het? Doordat je inademt opent de 2e trap en stroomt er lucht het masker in waardoor je gewoon kunt ademen. De lucht wordt langs het grote vizier geleid waardoor deze niet meer aan kan slaan. De lucht welke je uitademt gaat direct aan de onderkant het masker weer uit.
Een gezichtsmasker bevat meestal veel vocht dat opgenomen wordt in de huid waardoor je huid na een masker lekker zacht aanvoelt. Door regelmatig een masker te gebruiken krijg je een (meer) gezonde en elastische huid. Sommige maskers hebben ook een gunstige werking op de poriën.
een volgelaatsmasker is een “groot” duikmasker welke heel je gezicht bedekt. Het masker bevat een geïntegreerde 2e trap, welke je van lucht voorziet.Je hebt geen bitje meer in je mond maar je ademt gewoon door je mond of neus! Hierdoor heb je ook geen last meer van een droge mond of pijn in je kaken van het bitje.
Het snorkelmasker is eenvoudig op je gezicht te plaatsen door de elastieken band over je hoofd te trekken. De siliconen mantel drukt daarbij comfortabel tegen je gezicht. Je kunt de elastieken band ook nog stellen. Let er wel op dat je de juiste maat besteld.
Wat te doen als er water in je snorkel of duikbril komt? Het kan zomaar gebeuren als je je snorkel in een verkeerde hoek houdt, je duikbril niet goed aansluit of te diep onder water duikt.
De nadelen van ademhalen door een snorkel zijn dat je niet diep onder water kunt gaan. Je kunt wel kijken, maar zou niet naar iets interessants toe kunnen duiken onder dat de buis van je snorkel vol loopt. Ook kan een hoge golf er voor zorgen dat je snorkel onder water komt.
Met een snorkel kan men onder water ademen. De sport (of hobby) die ermee wordt beoefend heet snorkelen. Vaak wordt een snorkel gebruikt in combinatie met een duikbril. Men kan dan met het gezicht naar beneden kijken in het water en in- en uitademen door de snorkel.
Mocht je snorkelen naar een niveau hoger willen tillen is het wel aan te raden om te kiezen voor een snorkelset. Je hebt namelijk veel verschil in kwaliteit bij duikbrillen en snorkels, een full face snorkelmasker is qua kwaliteit meer bedoeld voor iemand die een paar keer per jaar even snorkelt.
Een snorkelmasker is niet geschikt om diep mee te duiken. Je kunt er enkel mee aan de oppervlakte zwemmen. Als je dieper wil duiken is het verstandiger om eerst een duikbril met een losse snorkel te gebruiken. Deze laat je als je diep onderwater bent uit je mond.
Voor iedere duik of snorkeltocht moet je de duikbril behandelen tegen beslaan. Dit kan eenvoudig met een speciaal middeltje dat je altijd bij je hebt: speeksel. In je speeksel zit een bepaald soort enzym dat het beslaan van het masker tegen gaat. Spuug in je duikbril, wrijf het uit en spoel het schoon met water.
Een gezichtsmasker moet gedurende 10-15 minuten op de huid zitten, zodat het kan inwerken. Verwijder je het te snel, dan werkt het niet. Laat het masker liever te lang dan te kort zitten.
Ze verwijderen vuil, overtollig talg en onzuiverheden. Of ze hydrateren juist een droge huid die strak voelt naar een flexibele huid. Je hebt allerlei soorten gezichtsmaskers. Je kunt een soort pasta (klei) op je gezicht smeren, 10-15 minuten wachten en deze eraf spoelen.
Laat het masker ongeveer 20 minuten inwerken. Zo zal de klei tot in de haarvezel doordringen. Vervolgens moet het haar grondig gereinigd worden. Klei heeft dus vele deugden, voor zowel het haar, lichaam en gezicht, maar ook voor de hoofdhuid.
Gezichtsmaskers geven je huid een boost, na 2 maskers zal dit vaak al goed te zijn aan je huid. Daarom heeft het niet veel nut om meer dan 2 keer per week een maskertje aan te brengen. Bovendien kan een masker een droge huid soms ook juist droger maken, 1 a 2 keer per week is dus voldoende voor een goede boost!
Hoewel je dat momentje voor jezelf misschien het liefste iedere dag in zou plannen, gebruik je een gezichtsmasker zo'n één a twee keer in de week. Heb je een droge of gevoelige huid, dan gebruik je het masker wat minder vaak dan wanneer je een gecombineerde huid hebt.
Ja, het gebruik van een passend gezichtsmasker is echt nodig om de huid preventief te voeden, beschermen en terug in de beste huidconditie te brengen.
Als reactie zullen de nieren meer urine produceren (wat betekent dat we water en zout verliezen). Dit is ook de reden waarom duikers de behoefte voelen om te urineren tijdens of direct na de duik, dit fenomeen is "Immersie Diurese" genaamd.
Duiken mogen niet dieper gaan dan 12 meter / 40 voet.
Kort gezegd: als je te snel van een grote diepte naar de oppervlakte gaat heb je kans op decompressieziekte. Dit komt door de samenstelling van de lucht in het water: ons lichaam is gewend dat de lucht die we dagelijks inademen voor 80% uit stikstof en voor 20% uit zuurstof bestaat.
Iedereen kan snorkelen. Het is een toegankelijke manier om te beginnen met duiken en te wennen aan de wereld onder water.
In tegenstelling tot de traditionele snorkels die we kennen, heeft een Front snorkel een adembuis die rechtstreeks uit het midden van het snorkelmasker komt. Dit ontwerp maakt ademen door je neus gemakkelijker, zonder dat je je hoofd hoeft te draaien.
Het langste deel van de snorkel mag niet langer zijn dan 40 cm en de inwendige diameter moet minimaal 1,8 cm zijn. Deze moet de ogen en de neus omsluiten, maar niet de mond. De duikbril moet een elastische hoofdband van rubber hebben. Wij adviseren een gespleten hoofdband te nemen.
Brildragers en snorkelen
Met een bril op je neus een duikbril opzetten werkt niet. De duikbril kan dan niet afsluiten en stroomt het water naar binnen. Er duikbrillen met geslepen glazen, een duikbril 'op sterkte' dus. Kijk eens in de webshop naar de duikbrillen van Tusa.
Zwemvliezen zijn tijdens het snorkelen vrijwel nooit nodig. Over het algemeen is het zonder prima blijven drijven en heb je de tijd om op de plek rondkijken. En tegen een beetje stroming is het ook zonder zwemvliezen prima zwemmen.
Bilateraal ademhalen
ben je beter in staat om in een rechte lijn te zwemmen, in het zwembad maar ook in het openwater. Door aan beide kanten te ademen maak je het jezelf makkelijker, tijdens openwater wedstrijden en triathlons, met navigeren en het bepalen van je positie in het wedstrijdveld.