Ik wens je een spoedig herstel met een kaartje om op te fleuren! Een beetje aandacht en een lieve groet, dat doet je vast en zeker goed! Sterkte! Ook al zit 't even tegen, blijf vertrouwen in jezelf, blijf geloven in goede dingen, je herstel komt dan vanzelf.
Ik wil je graag een spoedig herstel toewensen en laten weten dat we aan je denken. Blijf vechten en weet dat we er altijd voor je zijn! Het spijt me te horen dat je ziek bent. Ik wil je graag laten weten dat ik aan je denk en je beterschap wens.
Soms komt de grootste steun vanuit het stilzwijgend meeleven met wat hij/zij doormaakt en zijn “enkel” een kalme aanwezigheid en een empathisch luisteren nodig. Je kan de persoon ook al heel wat steun bieden door gewoon te laten weten dat je aan hem/haar denkt, bijvoorbeeld door een kaartje of een berichtje.
Druk je medeleven uit. Schrijf bijvoorbeeld over je bezorgdheid en dat je je betrokken voelt bij het verdriet van de ander. Schrijf open en eerlijk en vermijd niet de moeilijke woorden zoals dood of de doodsoorzaak en zelfs zelfdoding.
Met innige deelneming.Gecondoleerd met dit enorme verlies.Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.Ik wens je veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.
Geef een klein cadeautje: Een kleinigheidje, zoals een favoriete snack, een geurkaars, een boek of een dekentje om onder te kruipen, kan helpen om iemand op te vrolijken. Het gaat erom dat je aantoont dat je om hen geeft en aan hen denkt.
We wensen je veel succes en sterkte met het herstel. Hopelijk tot snel! Wat balen dat je geopereerd moet worden, maar uiteindelijk word je er beter van! We leven met je mee en zullen voor je duimen.
Een cadeautje meenemen is altijd goed. Neem iets mee waar de zieke wat aan heeft. Ligt iemand veel in bed, dan kan dat een zachte pyjama of een groot T-shirt zijn. Maar ook een boek of een tijdschrift, of muziek of een film.
Ik wens je alle liefde en sterkte in deze moeilijke periode. Mijn oprechte condoleance voor dit ongelofelijke verlies. Weet dat ik er altijd voor je zal zijn en ik wens je alle kracht toe in deze moeilijke periode. Mijn gedachten zijn bij jou en je familie.
Breng iets lekkers langs. Als iemand net de diagnose borstkanker heeft gekregen staat zijn hoofd er misschien even niet naar om te koken en tijdens behandelingen kan het eventueel te vermoeiend zijn. Breng daarom wat lekkers langs. Juist tijdens ziekte is het extra belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen.
Het is belangrijk om samen momenten te hebben waarin je het even niet hebt over ziek zijn of doodgaan, momenten waarop jullie je even weer jullie zelf voelen. 6. Als iemand wat verder van je af staat, stuur dan bijvoorbeeld een kaartje of een bloemetje om te laten weten dat je aan diegene denkt. 7.
Geef de ruimte om gedachten en gevoelens te uiten. Stel open vragen, luister actief en hou oogcontact. Nodig uit om over gevoelens en gedachten te praten, laat merken dat emoties zijn 'toegestaan'. Reageer op emoties zonder inhoudelijk in discussie te gaan: 'U bent hier erg verdrietig over'.
Als je start met “Hallo, hoe gaat het met jou?Met mij gaat het goed”, verlies je niet alleen ruimte maar ook de aandacht voor je belangrijkste boodschap. Vergeet de beleefdheidszinnen en begin met wat je echt wilt zeggen. De opening en afsluiting komen vanzelf.
Enkele voorbeelden hiervan zijn: “Gecondoleerd met het vreselijke verlies van je relatie met de overledene“, “Sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd” of “Woorden schieten tekort, maar weet dat ik er voor je ben.” Probeer de tekst passend en oprecht te houden, zodat de ontvanger zich gesteund voelt.
Schrijf bijvoorbeeld niet: 'Wat erg dat jullie niet meer tijd is gegund'. Maar zeg iets als: 'Ik wens jullie zoveel mogelijk mooie momenten toe'. Of: 'Veel sterkte samen'. Ben realistisch, maar blijf positief.
We wensen jullie heel veel sterkte, nu en in de toekomst. Wat een verdrietig nieuws. Onze gedachten zijn bij jullie. Onwaarschijnlijk, onwerkelijk en oneerlijk.
Een troostcadeautje versturen doe je met liefde en aandacht. Omdat je aan diegene denkt of omdat je hem of haar een hart onder de riem wilt steken. Soms heeft iemand net even een steuntje in de rug nodig. Een knuffel of een arm om je heen maar dan op afstand.
Luister aandachtig naar wat jouw naaste te vertellen heeft en toon begrip voor de situatie. Soms hoef je het er ook even niet over te hebben. Gewoon even samen zijn kan ook al helpend zijn. Het kan wat afleiding geven om juist over iets anders te praten dan de ziekte, en misschien zelfs even te lachen!