Wanneer je blu Vape Pod minder damp produceert, een zwakkere sensatie of een andere smaak geeft tijdens het gebruik is het tijd om de blu Vape Pod te vervangen.
Vervanging: Wanneer u merkt dat de hoeveelheid damp afneemt, de dampt minder smaakt, de verdamper lekt of brandering gaat smaken dient de coil direct te worden vervangen. De oude coil dient dan niet meer te worden gebruikt. Gebruik: Zorg dat er altijd voldoende vloeistof in de verdamper zit en de coil verzadigd blijft.
Met diepe teugen gaat een e-sigaret minder lang mee. Mensen die kleine trekjes nemen zullen langer kunnen dampen. In het algemeen: Een wegwerp e-sigaret is gelijk aan ongeveer 30 sigaretten.
Een wegwerp e-sigaret, of ook wel wegwerp pod, is een e-sigaret die al is gevuld met e-liquid en die je maar één keer kan gebruiken. Als de pod leeg is (de batterij of de e-liquid) dan zal je de e-sigaret weg moeten gooien. De wegwerp pods zijn klein van formaat waardoor je ze makkelijk bij je draagt.
De Puff Bars zijn niet navulbaar, bij normaal gebruik zou je er een paar dagen mee overweg kunnen. Ze bevatten ongeveer 800 puffs, de prijs is een stuk hoger dan de shisha pennen omdat de Puff Bars van hogere kwaliteit zijn en nicotine bevatten.
De aanschafprijs ligt zo tussen de 6 en 10 Euro. Voor dit bedrag ontvang je een complete e-sigaret met batterij en eliquid vulling, welke zo rond de 500 haaltje meegaat (ongeveer gelijk aan één tot twee pakjes sigaretten).
Hoe lang doe ik met een wegwerp vape? Bij gemiddeld en 'normaal' gebruik kun je bij een wegwerp vape met daarin 2ml e-liquid zo'n 500 hijsjes nemen.
Wanneer de batterij knippert tijdens het inhaleren, betekent dat dat het Vape Device te intensief is gebruikt. Neem een korte pauze. Wanneer de batterij permanent knippert, is dat een signaal dat er een probleem is met de batterijprestatie.
De meeste batterijen zet je aan door 5 keer snel op de vuurknop te drukken. Wanneer je batterij het niet meer goed doet zal je e sigaret niet in staat zijn om de vloeistof te verdampen. Als het niet aan de batterij ligt dan is het mogelijk dat de coil van het apparaat niet helemaal naar behoren werkt.
De schadelijke stoffen in e-sigaretten zijn onder andere nicotine, propyleenglycol, glycerol, aldehyden, nitrosamines en metalen. Inhalatie hiervan kan leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker.
Een flesje e-liquid van 10 ml staat ongeveer gelijk aan 3 pakjes sigaretten qua gebruik, dus bij 3 pakjes sigaretten heeft uw lichaam 3×16 mg en dus 48 mg nicotine opgenomen, tegenover 4 mg per milliliter, dus bij 10 ml liquid op 12 mg/ml is dat 40 mg nicotine bij het dampen.
E-liquid gelijk staat aan 20 sigaretten . Als we een E-liquid nemen van 6 mg. per ml.
“Er zitten wel degelijk gevaarlijke stoffen in de damp, die bij inademing kwaad kunnen.” Talhout somt een heel rijtje op: “Tabaksspecifieke nitrosaminen, die kankerverwekkend zijn. De nicotine die ook in de damp zit kan nog steeds hart- en vaatziekten bevorderen.
4 tot 7 mg / ml nicotine: licht nicotinegehalte. Dit tarief kan overeenkomen met een verstokte roker die light sigaretten van tabak gebruikt of een matige hoeveelheid standaard sigaretten, doorgaans tussen de 5 en 10 sigaretten per dag. 8 tot 12 mg / ml nicotine: gemiddeld nicotinegehalte.
Een throat hit is de prettige prikkel in de longen of de keel, die men ervaart bij het inhaleren van damp uit een elektrische sigaret. Deze prikkel in de keel zorgt voor het verzadigende gevoel en geeft vaak een kick die in de buurt komt bij het roken van de traditionele tabakssigaret.
Bij Darnashop vind je wegwerpvapes met ongeveer 600 trekjes en andere van ongeveer 700 trekjes. Een wegwerpvape is gelijk aan ongeveer twee pakjes conventionele sigaretten. De puff is dan ook een wegwerp pod zeer zuinig.
Het in de zak steken of onbeschermd in een tas vervoeren van batterijen is voor eigen risico. Hierdoor kan een batterij en atomizer/cartomizer/clearomizer doorbranden, afbreken of beschadigen, wat kan resulteren in kortsluiting.
Allereerst willen we melden dat de e-sigaret zelf niet kan ontploffen, maar uitsluitend de batterij. Deze batterijen ontploffen nooit vanzelf maar dit gaat gepaard met verkeerd menselijk gebruik. Een batterij lijkt onschuldig maar het is feitelijk een krachtbron welke hoge spanningen kan genereren.
Kan je dan nog een e sigaret vullen met water? Nee, dit kan helaas niet. Het is namelijk zo dat water te heet wordt bij het verdampen. Dit zorgt ervoor dat het water niet prettig geïnhaleerd kan worden, bij het dampen en dit is dan ook niet echt prettig.
Een 900mAh batterij gaat, afhankelijk van hoeveel u dampt en de capaciteit, gemiddeld 8 uur mee. Binnen 3-4 uur moet een lege batterij weer opgeladen zijn. Opladen via een USB poort van een computer duurt normaal gesproken wat langer evenals het opladen van batterijen met meer vermogen.
We weten inmiddels dat e-smoken een stuk minder schadelijk is dan gewoon roken. Dat komt omdat de e-sigaret geen tabak bevat maar een vloeistof die wordt verdampt en geïnhaleerd. Bij dit 'dampen' krijg je geen giftige verbrandingsproducten binnen als teer en koolmonoxide.
Vape je met een wattage dat te hoog is voor de coil head, dan verdampt je e-liquid te snel. In dit geval raakt de wick niet snel genoeg opnieuw verzadigd. Daardoor gaat de coil de wick verbranden en krijg je die onprettige verbrande smaak.
Het begint natuurlijk met de eerste aanschaf van uw e-sigaret, waarbij de prijs van een basis e-sigaret gemiddeld rond de 30 euro ligt. Vaak is een compleet starterspakket het goedkoopst, en zo'n starterspakket bevat vaak een complete elektrische sigaret of e-smoker plus toebehoren behalve de e-liquid.
Vapen is “lekkerder” dan het roken van een normale sigaret. Vooral de vele smaakjes zoals bijvoorbeeld fruit, mojito en kaneel zijn aantrekkelijk voor jongeren. E-sigaretten zijn makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop. Aan sommige e-sigaretten is nicotinezout toegevoegd, hierdoor is de nicotine minder vies.
E-sigaretten zonder nicotine mogen niet worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Het is ook verboden ze te verkopen aan volwassenen die ze zeer waarschijnlijk doorverkopen aan jongeren onder de 18. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt hier toezicht op.