Hoe weet ik of ik geblokkeerd ben? Signal vertelt je niet of je door iemand anders bent geblokkeerd. De persoon die jou heeft geblokkeerd zal jouw berichten en gemiste oproepen nooit te zien krijgen. Als een persoon je in de toekomst deblokkeert zal hij de gemiste berichten en oproepen niet te zien krijgen.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
Wanneer u een telefoonnummer of contact blokkeert, kan deze u nog steeds bellen of een voicemail sturen, maar u ontvangt hiervan geen melding. Berichten die worden verzonden of ontvangen, worden niet afgeleverd. Het contact ontvangt ook geen melding dat het gesprek of bericht is geblokkeerd.
Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android). Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.
Wat kunnen andere personen zien? Je profielnaam , -foto en -omschrijving worden samen met het telefoonnummer waarmee je voor Signal geregistreerd staat aan anderen weergegeven.
Leesbevestigingen zijn een optionele functionaliteit waarmee je kunt zien of anderen de berichten die je aan hen hebt verzonden hebben gelezen, en waarmee je ook aan anderen kunt laten zien of je hun berichten hebt gelezen.
Omdat Signal standaard beveiligd is, zijn al hun chats – direct en in groep – end-to-end versleuteld. Dit betekent dat, als de gebruiker de app gebruikt, zonder de instellingen te wijzigen, hij nog steeds meer bescherming heeft op WhatsApp dan op Telegram.
Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren.
Met de Signal-app (voor iOS en Android) kunt u alles wat u ook met WhatsApp kunt. Signal is niet-commercieel en maakt van privacy een hoofdprioriteit. Op uw telefoonnummer na slaat het geen gebruiksgegevens op en het duldt geen reclame.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
Profielfoto op slot
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Blokkeer dan het telefoonnummer van deze persoon. U krijgt dan geen appjes meer en hij/zij kan u ook niet meer via WhatsApp bellen. De blokkade geldt trouwens alleen voor WhatsApp. De geblokkeerde persoon kan u dus nog wel sms'en of bellen.
Het wordt gezien als een teken van zwakte. Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders. Misschien wel je ex 'gewoon een goede vriendschap'.
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren.
Telegram-gesprekken zijn dan wel versleuteld, maar in de standaardinstelling kan de server de gesprekken ontsleutelen. Hierdoor moet de gebruiker Telegram vertrouwen. Verder is alle communicatie in Signal end-to-end versleuteld, ook de groepsgesprekken.
Signal staat bekend als een veilige chat-app. Alle berichten zijn versleuteld en de dienst is opensource. Dit stelt experts in de gelegenheid om de versleuteling te testen. Signal toont geen advertenties en heeft geen winstoogmerk.
Signal is niet gehackt. We denken dat deze geruchten onderdeel van een gecoördineerde desinformatiecampagne zijn, bedoeld om mensen minder veilige alternatieven te laten gebruiken", aldus Signal.
Hoe verdient Signal geld? Signal draait op donaties. Met 50 miljoen dollar in kas en een van de medeoprichters van WhatsApp als CEO zit dat voorlopig wel goed.
Deze betekenen het volgende: Het bericht is verzonden. Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventueel gekoppelde apparaten van de ontvanger.
Berichten worden gemarkeerd als gelezen als je het gesprek hebt geopend en daar het bericht in beeld hebt gebracht. Dit gebeurd alleen als zowel jij als je gesprekspartner leesbevestigingen hebben ingeschakeld.
Een grijs vinkje in WhatsApp betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uitstaat of doordat internet even niet werkt.