De ideale temperatuur om uw voedsel vers te houden is 135 ° C (140 tot 63 F), maar dit kan iets hoger zijn. Als de vereiste temperatuur niet wordt gehandhaafd, komt de voedselkwaliteit zeker in gevaar op het moment van serveren.
Opwarmen in de oven
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het op een lage temperatuur te verwarmen, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Wel afdekken met deksel of alufolie. De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden. Als het eten langer dan 20-30 minuten warm gehouden moet worden dan kun je het eten het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.
Bewaar warm eten in ovenvaste bakschalen totdat andere maaltijden klaar zijn . Laat het deksel erop om de warmte binnen te houden en het eten warm te houden. Als u de ruimte hebt, zet u de schalen in de oven of warmhoudlade op een zeer lage temperatuur. Plaats items op voorverwarmde bakplaten.
Serviesverwarmers. Serviesverwarmers zijn speciale apparaten die worden gebruikt om servies zoals borden, kommen en schalen warm te houden. Ze zijn vooral handig in restaurants of horecagelegenheden waar warme gerechten direct geserveerd moeten worden op warme borden om de temperatuur van het eten te behouden.
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Nog even over dat afdekken: bacteriën gaan goed op lucht en warmte. Belangrijk om je verse maaltijd dus goed af te dekken en in de koelkast te bewaren, het liefst binnen twee uur na bereiding. Je eten blijft dan nog één tot twee dagen goed.
Verwarm je oven voor op 100 graden. Zodra je je aardappeltjes gebakken hebt en ze zijn helemaal klaar, schep je de aardappeltjes in een ovenschaal. Zet de aardappeltjes in de oven en laat ze net zo lang in de oven staan totdat je vlees en de groenten klaar zijn.
Hoewel je eten meerdere keren kunt opwarmen, raadt de Food Standards Agency (FSA) aan om dit slechts één keer te doen . We krijgen vaak de vraag of er een gestandaardiseerde temperatuur is voor het opwarmen van eten. Die is er niet, maar het advies is om ervoor te zorgen dat je eten gloeiend heet is. Dit is echter anders als je een levensmiddelenbedrijf of -producent bent.
Een goede optie hiervoor is het gebruik van aluminiumfolie en handdoeken. Aluminiumfolie strak over de bovenkant van de schaal wikkelen zal stoom en vocht vasthouden . Het gebruik van een paar handdoeken om de schaal verder in te wikkelen zal ook warmte vasthouden. Door beide methoden samen te gebruiken, blijft uw schaal langer warm.
Broodroosters . Broodroosters hebben een dubbele functie, ze bieden een optie met lage warmte om eten warm te houden zonder het uit te drogen. Compact en handig, ze zijn perfect voor kleine bijeenkomsten. Het beste voor: Kleine porties, sandwiches, geroosterde groenten en het opwarmen van pizza of ovenschotels.
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal. De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Chafing dishes zijn ideaal voor een buffet-stijl service. Ze zorgen voor consistente warmte en zijn duurzaam voor entertainment. Tip: Vul de chafing dish met heet water om de temperatuur van het eten te helpen behouden. Tip: Gebruik gedenatureerde alcohol als brandstofbron om de chafing dish warm te houden tijdens het feest.
Verhitten tot 60°C of warmer (regenereren)
Gerechten die warm geserveerd worden nadat ze tijdens de bereiding verhit, teruggekoeld en gekoeld bewaard zijn geweest, moeten binnen 1 uur worden opgewarmd tot 60°C of warmer om te voorkomen dat schadelijke bacteriën kunnen groeien.
Bekleed een koelbox met in folie gewikkeld karton; verwarm in folie gewikkelde stenen in eenoven van 500 graden; bedek met een ander stuk karton en je hebt een draagbare hotbox om eten UREN warm te houden. Perfect voor tailgating.
Als u eten voor een korte periode warm moet houden, is het inpakken of afdekken met aluminiumfolie voldoende. Houd er wel rekening mee dat de folie de warmte slechts ongeveer 30 minuten vasthoudt.
Dit kan een reactie veroorzaken met het aluminium, wat mogelijk de smaak van je eten beïnvloedt. Wil je bevroren voedsel opwarmen in de oven, laat het voedsel dan eerst helemaal ontdooien voordat je het inpakt in folie in de oven doet. Doe je dat niet, dan kan er vocht ontstaan en kan de folie scheuren.
Warmhoudfunctie. De warmhoud functie kan worden gebruikt om het voedsel dat al gekookt is warm te houden. De temperatuur staat voorgeprogrammeerd op 60 °C en zorgt ervoor dat het voedsel niet verder gaart.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Als u van plan bent om te wachten met serveren totdat alle pizza's gaar zijn, verwarm dan de oven voor op 95 graden Celsius. Leg de pizza's op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl de volgende lading gaart .