Je kunt ze pellen om de bittere smaak te verliezen. Doe dit door ze eerst 30 seconden in kokend water te leggen en vervolgens direct met koud water af te spoelen. Met een mesje is het nu gemakkelijk om het losse velletje eraf te halen. Door de walnoten in de pan of in de oven te doen, kun je ze roosteren.
Walnoten pellen
Walnoten kunnen gemakkelijk gepeld worden als ze eerst voor 30 seconden in kokend water hebben gelegen en direct daarna afgespoeld worden met koud water. Het velletje van de walnoten zit nu losjes aan de walnoot en is met behulp van een mesje gemakkelijk af te halen.
Het (warme) water neutraliseert veel van de enzymremmers en verhoogt de biologische beschikbaarheid van veel voedingsstoffen, met name B-vitamines. Het zout helpt enzymen te activeren die de enzymremmers in noten deactiveren.
Start met gepelde walnoten (je kan ze heel makkelijk pellen als je ze eerst even blancheert) die je een nacht laat weken in water. Giet het water nadien weg, doe de geweekte walnoten in de blender en voeg opnieuw drie keer hun volume in water, wat vanille-extract en honing toe.
Verwijder de zachte (groene) buitenste schalen volledig om besmetting door schimmel tijdens de latere opslag te voorkomen. Niet afspoelen – hierdoor kunnen vocht en schimmelsporen in de noot dringen, wat tot vroegtijdig bederf kan leiden –, maar "pellen" met de handen en de resten verwijderen met een grove borstel.
Om de noten te pellen, laat u ze weken in een kom met wat heet of warm water.Wanneer de vloeistof is afgekoeld, laat u de walnoten uitlekken en pelt u ze . De schil, die door de hitte van het water is losgekomen, kan eenvoudig worden verwijderd door het oppervlak te wrijven met een schone theedoek of door een scherp mes of pincet te gebruiken.
De raad adviseert om 15 tot 25 gram noten en zaden per dag te eten (een kleine handvol). De voorkeur gaat uit naar noten en zaden rijk aan omega 3-vetzuren, zoals walnoten en lijnzaad. Ook wij raden je dus aan om elke dag een handvol noten en/of zaden te eten.
Als je walnoten 2-3 minuten in kokend water kookt, wordt het water troebel en komen er onzuiverheden uit . Haal van het vuur, zeef en spoel meerdere keren onder stromend water. Veeg het water af met een theedoek en bak het in een verwarmde pan zonder olie. Als je dit doet, kun je pure en hartigere walnoten proeven.
Om te vermijden dat er onzuiverheden, die schimmelziekten of slechte aroma's kunnen afgeven, rond de noten blijft hangen moeten de noten zo snel mogelijk gewassen worden. In het geval van walnoten geoogst met de groene bolster moet tijdens deze stap ook de bolster verwijderd worden.
Walnootschillen bevatten van nature tannines, waardoor ze een uitstekend natuurlijk beitsmiddel zijn. Deze eigenschap helpt de kleur op vezels te fixeren, waardoor extra beitsmiddelen vaak overbodig zijn. Door ijzersulfaat toe te voegen aan je walnoot-tanninebad, kun je diepere en intensere kleuren bereiken.
Doe de walnoten vijf minuten in kokend water om de bittere smaak te verwijderen. Haal ze uit het water, laat ze uitlekken en giet er koud water overheen.
Hoewel walnoten gegeten kunnen worden zoals ze zijn door de buitenste schil te verwijderen , is de beste manier om ze te eten door ze een nacht te laten weken. Week gewoon 2-4 walnootstukken een nacht in een kopje water en eet ze als eerste 's ochtends. Walnoten weken helpt bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam.
De fluweelzachte noten zijn omhuld door een "ingenieuze" microscopische structuur van in elkaar grijpende cellen die zo stevig vastzitten dat ze elkaar nooit meer loslaten . Het materiaal is sterk genoeg om ooit gebruikt te kunnen worden voor schokabsorberende items zoals veiligheidshelmen.
Om de groene omhulsels te verwijderen, kun je de walnoten in water weken en de omhulsels voorzichtig met je handen verwijderen. Na het verwijderen van de omhulsels, is het belangrijk om de walnoten grondig te spoelen en te drogen voordat je ze gaat drogen.
Het grote voordeel van noten roosteren in de oven is dat de hitte gelijkmatig verspreid wordt. Hierdoor zal elke noot evenveel geroosterd worden. Bij een pan is dat niet het geval, daar heb je vaak warmere en minder warme stukken. De noten worden dan niet helemaal gelijkmatig geroosterd.
Laat de noten goed uitlekken in een vergiet. Doe de noten terug in de pan, voeg 5 kopjes water toe en breng aan de kook op hoog vuur. Laat de noten 5 minuten koken, giet ze daarna weer af en zet de walnoten apart om te drogen.
Oude noten zijn natuurlijk prima om te eten, maar ze moeten wel bewerkt worden om ze weer lekker te maken. Ze gewoon roosteren in een droge pan of oven zou genoeg moeten zijn om ze nieuw leven in te blazen, maar ze passen ook in elk recept waar noten in zitten.
Noten en zaden zitten hoog in de omega-6 vetten, wat voor heel wat mensen ook snel teveel van het goede is. En dat nog los van dat ze bij mensen een allergische of intolerantie reactie kunnen geven.
Je kunt ze een hele nacht in water of melk laten weken.De volgende dag pel je de dunne schil over de walnoten en eet je ze rauw . Walnoten in je dieet opnemen hoeft niet eentonig te zijn. Je kunt ze op verschillende manieren eten: gestrooid over salades, gemengd in smoothies, gemengd in yoghurt of gewoon als tussendoortje.
Walnoten: walnoten zijn goed voor je stoelgang, omdat ze veel niet-fermenteerbare vezels bevatten. Deze vezels zorgen ervoor dat je darm beweeglijker wordt en je stoelgang soepeler wordt.
Hoe lang kan je walnoten bewaren? Walnoten kunnen lang worden bewaard als ze op de juiste manier worden opgeslagen. In het algemeen kunnen ongepelde walnoten tot wel twee jaar worden bewaard in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast.
Tips bij het oogsten
Het sap van de bolster kan vervelende vlekken op je huid en kledij achterlaten, dus draag handschoenen tijdens het rapen. Na het oogsten spoel je de noten grondig af met lauw water. Zorg ervoor dat alle resten van de bolster verwijderd zijn, want die kunnen de kwaliteit van de noten verminderen.
Geblancheerde noten worden vooral gebruikt om te koken en bakken . Als de noot niet geblancheerd is en de schil er nog op zit, zal de schil tijdens het koken loslaten. Waardoor je gebakken lekkernij een husky bende wordt.