U kunt de kussens laten bijvullen met een los vul materiaal zoals een latexmengeling. Een latexmengeling is samengesteld uit stukjes latex en polyestervlokken. Door de hoge veerkracht van de latex stukjes wordt het zitcomfort een stuk aangenamer en het regelmatig opschudden van de kussens vermindert.
Het gemiddelde gewicht van de vulling ligt op ongeveer 20 kilo per kub. 0.025x20 =0.5 kilo. Een kussen van 50x50x10 cm heeft (afhankelijk hoe stevig je het wilt vullen) circa 0.5 kilo nodig.
Vanwege de grote diversiteit van vullingen van de kussens en het feit of de kussens aan beide zijden te gebruiken zijn, zit er nogal verschil in de prijzen. De kosten variëren daarom van € 25,00 tot € 75,00 per kussen.
Polyether is een veel verkocht schuimrubber voor bankkussens. Vanaf een Polyether SG 40 kan er echt goed intensief op gezeten worden. Polyether is relatief stug, let er op dat als je voor polyether gaat dat je het niet te hard neemt. Mocht u toch stevig willen zitten dan is de polyether SG 40 hard een goede keuze.
Bank bijvullen, hoe gaat dat
Eigenlijk gaat dat heel eenvoudig. U draait de bank om en verwijderd netjes het onderdoek. Dit kan met een speciale nietenwipper maar ook met een priem of kleine platte schroevendraaier. U haalt de nietjes los en met een nijptang trekt u ze uit het hout.
Zelfde met uw bank in de meeste gevallen kunnen we de bestaande vullingen bijvullen. Maar mocht een nieuwe vulling verstandiger zijn ook dan bent u bij Meubelvisie aan het juiste adres.
Kies dan voor koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en veel veerkracht. Een ander bijkomend voordeel van koudschuim is dat het vlamvertragend is. Voor de echte luxepaarden onder ons is er pantera, ook wel comfortschuim genoemd.
Koudschuim is geschikt voor veel toepassingen. Meestal zit je erop, lig je erop of leun je er tegenaan. Het wordt gebruikt voor meubels, zitkussens en rugkussens. Door de goede veerkracht en het ventilerend vermogen wordt koudschuim ook veel gebruikt als matrassenkern of topdek matras.
Veel banken hebben als vulling "koudschuim" ook wel HR-schuim waardoor ze langer mooi recht blijven. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. Koudschuim kent een zeer lange levensduur waardoor kuilvorming nauwelijks voorkomt.
Wat kunt u doen? U kunt de rugleuningen of zittingen van uw doorgezakte bank extra laten verstevigen. Dit kunt u laten doen door het aanspannen van de singelbanden, toevoegen van verstevigingsmateriaal, of het geven van extra ondersteuning door het laten aanbrengen van singelbanden of nosag veren.
Bij schuimwinkel.nl kun je koudschuim kopen als een plaat met vaste afmetingen of als koudschuim op maat. Onze koudschuim platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze kun je eenvoudig op maat snijden met een scherp keukenmes.
Het perfecte schuimrubber en koudschuim op maat bestelt u eenvoudig bij Schuimrubberwinkel.nl, onderdeel van Kussengigant.nl. U kunt bij ons een maximaal formaat van 250x100 cm bestellen.
Thuis lig je de hele nacht op het hoofdkussen en alleen dan kun je goed ervaren of het het juiste hoofdkussen is. Over het algemeen heb je 10 nachten nodig om te wennen aan je nieuwe hoofdkussen.
Een goed hoofdkussen voor een zijslaper is een ergonomisch hoofdkussen dat nek en hoofd gepaste steun biedt. Zo een type hoofdkussen is vaak voorgevormd in latex, traagschuim of koudschuim. Een leuk voordeel van die materialen is de constante ondersteuning doorheen de tijd.
Hoofdkussens zijn er in alle maten en soorten. De standaardmaat is in Nederland 60×70 cm. Van deze maat bieden wij dan ook de meeste kussens aan. De speciale maten zijn vooral te krijgen bij de kussens met neksteun, wij bieden hier de maten 40×60 cm, 50×35 cm, 50×70 cm en 60×60 cm aan.
Het orthopedisch kussen van Dekos (ontwikkeld en getest door medische specialisten), biedt in verreweg de meeste gevallen uitkomst! Door de pijn en de verhoogde spierspanning kan men de nek vaak niet goed meer bewegen. Bij slijtage kunnen de symptomen erg variëren afhankelijk van de mate van slijtage.
Waarom kiezen voor een wollen kussen? Wol heeft enkele natuurlijke eigenschappen die het tot een fijne vulling maken voor hoofdkussens: Wol is veerkrachtig en biedt ondersteuning. Wolvezels springen altijd in de originele vorm terug waardoor het kussen zijn veerkracht behoudt en de juiste ondersteuning blijft bieden.
Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver voor- en achterover of opzij buigt. Het beste is een kussen waarop je hoofd ongeveer in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Dit is ook belangrijk bij de keuze voor de juiste matras.
Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.
Het verschil tussen polyether en koudschuim
Het verschil tussen beide zit vooral in de draagkracht. Bij polyether wordt die draagkracht bepaald door het soortelijk gewicht: hoe zwaarder het polyether is, hoe duurzamer. Bij koudschuim wordt de draagkracht dan weer bepaald door de veerkracht.
Bij schuimwinkel.nl kun je traagschuim kopen als een plaat met vaste afmetingen of als maatwerk. Onze traagschuim SG50 platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze kun je eenvoudig op maat snijden met een scherp keukenmes.
Levensduur van polyether en koudschuim
Zou u een koudschuim gekocht hebben met een SG van 35 dan zou dit tussen de zes en tien jaar mee gaan afhankelijk van de ondervering. Koudschuim heeft een open en onregelmatige celstructuur waardoor het materiaal, beter ventileert, veerkrachtiger is en vooral veel langer mee gaat.
Het comfort van de betere pocketveer matrassen wordt als zeer goed ervaren. De ondersteuning is goed en het ventileert uitstekend. Als je een pocket matras vergelijkt met een goed koudschuim matras krijg je uit een koudschuim matras wellicht een iets betere gewichtsverdeling.
Koudschuim is te herkennen aan een grillige celstructuur. De cellen verschillen allemaal in grootte en zijn niet allen rond. Daarnaast is koudschuim te herkennen aan de veerkracht. De veerkracht van koudschuim is progressief.