De lifting komt meestal voor bij de zijwallen van de nagel en rond de nagelriem. Het maakt in dit geval niet uit welk product je gebruikt. Je kan deze vorm van lifting voorkomen door het niet levende weefsel te verwijderen van de natuurlijke nagelplaat. Reinig de nagelplaat goed zodat het product zich kan hechten.
De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.
Hoe verkomen je dat er lucht onder de kunstnagels komt? Er zijn verschillende oorzaken die lifting/lucht kunnen veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook liggen, aan slechte producten, te dik gewerkt, product in de nagelriemen, producten van verschillende merken combineren, of de prep die niet goed is gedaan.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Volgens Rooijackers schuilt het grootste gevaar in de actieve acrylaten. Als nagelstylist kom je in aanraking met deze actieve stofjes tijdens het aanbrengen van bijvoorbeeld gel- of acrylproducten. 'De deeltjes komen dan vrij in een dampvorm en dat kan in de slijmvliezen terecht komen.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
De gellak van CCO Shellac is een echte topper die goed dekt én lekker lang mooi blijft. Je geniet wekenlang van het resultaat! Je hoeft maar één keer de tijd te nemen om deze gellak goed aan te brengen. Vervolgens werk je de gellak af met een top coat en is je nieuwe manicure klaar.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
De bubbels in de nagellak ontstaan doordat er tijdens het drogen lucht tussen de verschillende laagjes nagellak komt. Die zie je pas nadat je helemaal klaar bent met het lakken en dat maakt het zo frustrerend.
Vijl eerst de nagels in vorm en gebruik een cuticle pusher om je nagelriemen voorzichtig naar achteren te duwen. Vervolgens kun je met een buffervijl de losse velletjes verwijderen. Als je dit niet doet, zal de gellak niet goed hechten en dus los gaan laten. Zorg er tenslotte voor dat je je nagels goed ontvet.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Pastelgeel, elektrisch blauw, kwartsroze en lila zijn enkele van de nagellakkleuren die je moet gebruiken voor de lente en zomer van 2022.
Je kunt, als je nepnagels wilt, kiezen voor acrylnagels. Acryl vormt een soort beschermend laagje over je eigen nagels waardoor je eigen nagels zich beter kunnen herstellen. Zo worden acrylnagels ook vaak gebruikt door mensen die van het nagelbijten af willen komen. Acryl is heel hard en niet makkelijk af te bijten.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
Door de groei van je eigen nagels, groeien je kunstnagels uit. Om jouw gelakte nagels mooi te houden, kun je je nagels laten opvullen. Gemiddeld laat men nagels één keer per 3 á 4 weken opvullen.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over van gellak naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. Gellak is al zeer sterk maar BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.
Wanneer je naar een goede nagelsalon gaat om gelnagels te zetten kost dit je al snel zo'n 60 euro. Opvullen kost je vaak zo rond de 30 euro en het verwijderen rond de 20 euro.