Het verwijderen van een tatoeage met de pico laser wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel wordt vaak beschreven als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Wanneer u hier behoefte aan heeft, is het wel mogelijk om de huid tijdens het weglasereren te koelen met koude lucht.
Wat doet meer pijn de laser haarverwijdering of een tattoo? De pijn of het gevoel van laserontharing wordt vaak omschreven als een elastische band tegen de huid aan komt. In vergelijking met het hebben van een tatoeage is het pijn verschil groot. Een tatoeage krijgen is veel pijnlijker dan laserontharing.
Pijnlijk? Als je een tatoeage operatief laat verwijderen, wordt het gebied waar de tatoeage zit plaatselijk verdoofd. Van de operatie zelf voel je dus niets. Tijdens het herstel kun je wel wat pijnklachten ervaren maar dit valt meestal mee.
Na de behandeling kleurt de huid wit waar de laser gebruikt is.Deze witte kleur zal snel weer verdwijnen en hierna kan de huid er rood uit gaan zien. Ook kunnen er kleine bloedingen ontstaan, echter is dit een normale reactie op de behandeling. Soms ontstaan er korstjes op de huid wat ook vanzelf weer zal verdwijnen.
Een tattoo weglaseren is gevoelig, maar wij zorgen met onze speciale koeling voor een zo aangenaam mogelijke behandeling. In de regel duurt het verwijderen van een tatoeage niet lang (40 seconden bij een tatoeage ter grootte van een pinpasje). Erg grote tatoeages behandelen we meestal in delen.
Doordat de huid tijdens de laserbehandeling wordt blootgesteld aan een intense hoeveelheid licht moet overdadig zonlicht worden vermeden. Minimaal 4 weken na de laserbehandeling mag je niet in de zon of zonnebank, tenzij de tatoeage goed wordt afgeplakt.
Of je een tattoo volledig kan laten verwijderen is afhankelijk van meerdere factoren. De kleur, grootte, diepte in de huid en soort inkt van je tattoo bijvoorbeeld. Het is mogelijk om een tattoo zo te behandelen dat deze compleet niet meer zichtbaar is.
Voor de kleinste tatoeages van 1 tot 2 vierkante centimeter geldt per behandeling een tarief van ca. 70 euro. In 15 stappen loopt het tarief op tot 525 euro voor een tatoeage van maximaal 1050 vierkante centimeter. Heeft u een tatoeage die groter is dan 1000 vierkante centimeter dan is de prijs op aanvraag.
De laser gaat heel gericht in de huid op zoek naar de haar en het haarzakje en stuurt alle energie en warmte naar die specifieke plek. De warmte van de laser maakt het haartje en het haarzakje kapot, waardoor er geen haar meer kan groeien. Dit zorgt voor een definitief resultaat.
In het kort: Nee, een tattoo kan je niet zelf verwijderen.
Er zijn gemiddeld zes tot vijftien behandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen. Het exacte aantal behandelingen hangt af van het soort inkt, hoeveelheid inkt, kleur inkt en van de locatie van de tatoeage op je lichaam. Des te minder inkt er aanwezig is des te sneller het mogelijk is om de tattoo te verwijderen.
Hoeveel tattoo laserbehandelingen heb ik nodig? Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig voor het compleet verwijderen van een tattoo. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de soort inkt die gebruikt wordt, hoe oud de tattoo is en of er gekleurde inkt is gebruikt.
De meest pijnlijke plek voor een tattoo
Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.
Wij adviseren je om de gel elke keer na het laseren de eerste 4 dagen te gebruiken. Je kan de gel bij ons in de studio kopen. We brengen indien nodig een steriel gaasje aan zodat je kleding niet vast blijft plakken aan je tattoo. Dit gaasje kan er 's avonds weer af.
De laserstralen voelen aan als kleine prikjes op de huid. Tijdens de behandeling koelen we uw huid met koude lucht. De behandeling is niet pijnlijk en duurt maar een paar minuten.
Hoe doe je dan je schaamhaar ontharen? Laseren is dan dé perfecte optie. Dit is een vrijwel pijnloze behandeling met een permanent resultaat. Huidirritaties, bultjes en ingegroeide haren bij de schaamstreek zijn hierdoor verleden tijd.
Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Voor en na de laserbehandeling
Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren of harsen.
Let op : het verwijderen van tatoo's is voorbehouden aan artsen.
wat iedereen zich altijd afvraagt is hoe het kan dat die inkt van een tatoeage niet verdwijnt maar gewoon op de huid blijft zitten. Eigenlijk is het gewoon zo dat de inkt niet óp je huid zit maar ín je huid. Daarvoor moet de inkt wel diep genoeg zitten want anders zou hij eraf slijten.
Bij het zetten van een tatoeage wordt met een massief naaldje duizenden keren door de huid geprikt. Dit om inkt anderhalf tot twee millimeter diep in de huid te brengen.
Het is belangrijk om te weten dat u de tatoeage vier weken voor en vier weken na de behandeling uit de zon moet houden. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan medical tape, ook wel Curetape of Kinesiotape genoemd.