Ook de andere fysieke sensaties die men ervaart tijdens een uittreding (suizingen, tintelingen, vibraties, ... ), komen sterk overeen met de hallucinaties die zich bij slaapverlamming kunnen voordoen. Door elektrische prikkeling van de gyrus angularis blijkt het mogelijk om gevoelens van uitreding op te wekken.
Uit je lichaam treden. Zeldzaam zijn onze ervaringen niet: 15 tot 20 procent van alle mensen heeft ten minste één keer in het leven een out-of-body experience (obe).
A- Manieren van uittreden
De meest bekende manier van uittreden is uitreden terwijl je op je rug ligt en je je lichaam onder je ziet liggen. Je kunt ook zijwaarts uittreden zowel naar links als naar rechts. Je kunt ook neerwaarts uittreden zodat het lijkt dat je onder je bed ligt.
Tijdens astrale reizen heb je geen last van de zwaarte-kracht. Je vliegt door de lucht heen. Sommige mensen dromen dat ze vliegen of dat ze aan het oefenen zijn om te vliegen. Dat zijn vaak tekenen dat je astraal aan het reizen bent.
Toch is ook het brein onderdeel van dat lichaam
Het lichaam kan niet leven tenzij het bezield is, geademd wordt door God of het Goddelijke. Wanneer het lichaam verstoringen heeft of trauma's kan de ziel het lichaam verlaten, maar het lichaam kan niet de ziel verlaten.
In populaire cultuur. In populaire media wordt 21 gram genoemd als de massa van de veronderstelde ziel. Dit getal is gebaseerd op het gewichtsverlies in de eerste patiënt; 21,3 gram. De titel van de Amerikaanse speelfilm 21 Grams, een misdaad-drama uit 2003 verwijst naar het vermeende gewicht van de ziel.
Er zijn twee werelden die door elkaar heen lopen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: de stoffelijke wereld (het heelal inclusief de aarde) en de fijnstoffelijke wereld: de astrale wereld. De astrale wereld is de wereld van geesten zonder zwaarstoffelijk lichaam en je astraallichaam is je geestlichaam.
De term uittreding, ook wel astrale projectie genoemd, wordt gebruikt als term voor een paranormaal verschijnsel waarbij het zogenaamde astraallichaam of ook wel ziel genoemd, uit het lichaam zou treden. De ziel zou het lichaam verlaten en bewust door verschillende aardse en astrale dimensies 'reizen'.
Aardse informatie
Naast de fysieke waarnemingen zijn er ook waarnemingen die je niet met de zintuigen kunt doen. Dan spreken we over het waarnemen van fijnstoffelijke energie. De fijnstoffelijke energie is waar te nemen met intuïtie, het derde oog, door contemplatie of meditatie.
Het gebied waarin zich de gevoelsprocessen afspelen, kamaloka.
Elke nacht als we slapen, raken we tijdelijk onze ziel kwijt, aan God. We gaan dan een beetje dood. In de ochtend krijgen we onze ziel terug van God, en die ziel is dan weer rein. Net zo rein als in oorsprong.
Hoewel iemand die zichzelf gedood heeft nooit meer als die persoon in dit leven terugkeert, is er op zielsniveau gelukkig niets verloren gegaan. De ziel is er nog steeds, komt gewoon in de hemel, leert een wijze les en krijgt een nieuwe kans.
De rationele ziel zat volgens Aristoteles niet in de hersenen, zoals Plato hem had doen geloven, maar in het hart. Dat was immers ons belangrijkste orgaan. Het had een centrale plek in het lichaam, en het was het eerste orgaan dat tijdens de embryonale fase zijn vorm aannam, zo had Aristoteles ontdekt.
Wetenschappers voeren daar baanbrekend forensisch onderzoek uit. Wilson en collega's probeerden in het lab een gebruikelijk systeem voor het vaststellen van het tijdstip van overlijden te verbeteren. Ze gebruikte daarvoor timelapse camera's en ontdekten dat menselijke lichamen na de dood significant bewegen.
Vóór uw geboorte woonde u bij uw hemelse Vader. Hij kende u, hield van u, en leerde u welke keuzes naar blijvend geluk leiden. Deze periode wordt het voorsterfelijk bestaan genoemd. God wilde dat we naar de aarde zouden komen om een lichaam te krijgen.
De Wet op de lijkbezorging zegt niet hoelang iemand minstens boven de grond moet staan om begraven (of gecremeerd) te mogen worden. De wet formuleert het anders. De wet zegt dat er niet binnen 36 uur na het overlijden mag worden begraven of gecremeerd.
Als mens besta je uit vier verschillende lichamen: je fysieke lijf, je (denk)geest, je energetische lichaam en je spirituele lichaam. Twee van deze lichamen zijn mannelijk (fysiek en mentaal) en twee vrouwelijk: energetisch en spiritueel.
Met spirituele anatomie (ook wel spirituele betekenis van het lichaam) raken we bewust van ons lichaam. Elk orgaan, gewricht of klier heeft zijn eigen diepere spirituele betekenis en functie. Het lichaam is veel meer dan enkel een omhulsel. Het is zelfs onze sterkste spirituele voelspriet.
Het causale lichaam
De energie van de causale wereld is weer een stukje subtieler dan de mentale energie. De causale wereld is waar de ziel zich bevindt. Het causale lichaam is nog groter dan het mentale lichaam en steekt dus nog verder uit ten opzichte van je fysieke lichaam.
Iedereen kent wel momenten van vergeetachtigheid, verstrooidheid of even dagdromen. Dit zijn normale verschijnselen. Bij een dissociatieve stoornis lukt het iemand een bepaalde tijd niet om gebruik te maken van het bewustzijn met alle gedachten, gevoelens en herinneringen.
Bij herbeleving lijkt het alsof je de traumatische gebeurtenis opnieuw meemaakt. Je hebt last van flashbacks: je ziet, ruikt, hoort, proeft en voelt alles weer zoals toen het gebeurde. Wanneer je aan de gebeurtenis denkt, krijg je hartkloppingen, gaat trillen en zweten en kunt niet goed meer ademhalen.
Van een fugue wordt gesproken als iemand ineens ergens naartoe gaat zonder zich na afloop te herinneren hoe dat zo gekomen is. Fugue is het Franse woord voor 'vlucht'; het gaat terug op het Latijnse fuga, dat bij fugere 'vluchten' hoort.