Hoe vind ik een adviseur? Er is een officiële website om een energieadviseur voor een energielabel te zoeken. Dit is de website Centraalregistertechniek.nl. Op deze website vind je alle gecertificeerde adviseurs die bevoegd zijn om een label te registeren.
De adviseur komt jouw woning bekijken en meten. Je krijgt een erkend adviesrapport waarin staat hoe jij je huis kunt verbeteren en wat dat je kost en oplevert. Het advies kost 200 tot 300 euro.
Hij inspecteert je woning op 25 punten en adviseert ter plaatse over mogelijke besparingen op energieverbruik en specifieke isolatie-, installatie-, warmtepomp-, en zonnepanelenopties om de woning te verduurzamen.
Wanneer kan ik gratis zo'n scan laten uitvoeren? Indien je niet tot dergelijke doelgroep behoort moet je betalen voor een energiescan. Deze prijs wordt door het energiescanbedrijf zelf bepaald en ligt rond de 200 euro. Toch zal dit bedrag dankzij de doorgevoerde besparingsmaatregelen snel teruggewonnen worden.
Een energieloket is een middel om vraag (woningeigenaar) en aanbod (bouw- en installatiesector) aan elkaar te verbinden. In bijna alle gemeenten zijn de afgelopen jaren energieloketten opgericht. Soms is dat een 'lokaal' energieloket, soms is dat een energieloket dat voor meerdere gemeenten werkt.
Het gaat om producten die naar het oordeel van Milieu Centraal energie besparen en voldoen aan de doelstelling van de RREW- subsidieregeling.
Het Regionaal Energieloket is een unieke samenwerking tussen gemeenten, lokale organisaties en het bedrijfsleven om u te helpen met het verduurzamen van uw woning.
Personen die recht hebben op de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas; Personen met een actieve budgetmeter voor elektriciteit of aardgas; Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (code van het ziekenfonds op klevertje eindigt op 1)
Een energiescan is nooit verplicht. De scan wordt uitgevoerd na vraag of akkoord van de eigenaar of huurder.
Een energieverbruiksmeter, of een wattmeter, is een klein apparaat waarmee je het elektriciteitsverbruik van je toestellen preciezer kunt meten. Je sluit de energieverbruiksmeter aan op een stopcontact, en de stekker van het apparaat waarvan je het verbruik wilt meten, sluit je aan op de energieverbruiksmeter.
Het salaris van een epa-adviseur begint bij € 2.800 per maand. Het beroep epa-adviseur is een variant van het beroep Energie Prestatie Advisering (EPA)-medewerker. Het salaris van Energie Prestatie Advisering (EPA)-medewerker ligt gemiddeld op € 3.200 bruto per maand.
Verplicht staatsexamen EPA
U mag pas als officieel erkend EPA-W adviseur aan de slag nadat het staatsexamen EPA-W is afgelegd (deel 1 voor de EPA-W opnemer en deel 1+2 voor de EPA-W adviseur). Tijdens de training EPA-W bereiden wij u voor op dit staatsexamen*. Wij kunnen ook EPA-W opleidingen in company verzorgen.
Een Duurzaamheidsadviseur, de naam zegt het al, adviseert onze klanten op het gebied van duurzaamheid.
Gasvrij douchen en afwassen
Er zijn meerdere manieren om warm water in huis te hebben zonder gas te gebruiken. Met water uit een warmtepomp, zonneboilersysteem of directe elektrische verwarming kun je prima douchen of de afwas doen. Milieu Centraal geeft je tips voor warm water zonder gas.
De vakbekwaam EP-adviseur doet ter plaatse een gebouwopname en registreert de energieprestatieberekening ten behoeve van het label in de landelijke registratiedatabase EP-online. Bij de bepaling van de energieprestatie moet de adviseur gebruik maken van geattesteerde software.
Je huis goed isoleren. Met isolatie van het dak, vloer en spouwmuren hou je de warmte in huis. Het plaatsen van zonnepanelen en water verwarmen met een zonneboiler. Het laten plaatsen van een warmtepomp waarmee je eigen warmte milieubewust opwekt.
Een energieaudit kost gemiddeld tussen 300 en 700 euro, afhankelijk van de gekozen auditor en de omvang van de audit.
Al jarenlang is Belgische Advies Loket een bekende naam in de complexe energiemarkt. Wij helpen de Belgische consument om zijn of haar energierekening zo laag mogelijk te houden. Uw huidige contract wordt vergeleken met wat er te verkrijgen is op de markt en aan de hand hiervan ontvangt u een advies op maat.
Wat zijn de voorwaarden om ze te verkrijgen? Elke huishoudelijke afnemer die op 31 maart 2022 een leveringscontract voor elektriciteit voor zijn woonplaats heeft, heeft recht op de federale verwarmingspremie van 100 euro.
Via Mijnenergie.be vergelijkt u de voorwaarden van de verschillende energieleveranciers in enkele muiskikken. U krijgt meteen een gedetailleerd overzicht van alle tarieven, op maat van uw verbruik en woning.
Het energieloket is het gemeentelijke informatie- en adviesloket over energiebesparing en verduurzaming van woningen. Het energieloket helpt inwoners bij hun vragen, digitaal, telefonisch of persoonlijk.
Gratis producten in bouwmarkt of webshop
Hiermee kunt u in de winkel of webshop bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen of radiatorfolie aanschaffen. U kunt de cadeaubon inwisselen bij diverse winkels en webshops.
U kunt in uw huis energie besparen door bijvoorbeeld uw woning te isoleren of te kiezen voor een warmtepomp. Milieu Centraal heeft een overzicht van energiebesparende maatregelen bij u thuis. Ook op Verbeteruwhuis.nl ontdekt u welke energiebesparende maatregelen voor uw woning geschikt zijn.