Alle onze bussen, metro's en trams hebben gratis WiFi. Ook is er gratis WiFi op de metrostations Beurs, Rotterdam Centraal, Zuidplein, Schiedam-Centrum,
Steeds meer ov-passagiers rekenen erop dat er, net als in de trein, internet in de bus is. Busvervoerders rusten hun lijnen dan ook uit steeds meer uit met een wifi-verbinding.
Het standaard instaptarief voor de bus is meestal € 4 of € 6. Dit verschilt per vervoersgebied. Voor langere lijnen zijn er uitzonderingen en betaal je een hoger instaptarief.
Via reclames hoor je eigenlijk altijd alleen maar dingen over gratis wifi signalen echter wifi internet is dus echt niet altijd gratis. Bedrijven bieden het voor hun werknemers natuurlijk wel gratis aan, restaurants doen dit ook vaak voor hun klanten. Hotels echter vragen vaak wel een bedrag voor draadloos internet.
Gebruik een 4g dongle
Voor internetten via een 4g dongle maak je gebruik van een simkaart met databundel. De simkaart stop je in de 4g dongle die je weer in de usb a poort van je laptop steekt. Je kunt hiervoor gewoon de simkaart van je mobiele telefoon gebruiken, mits je een internet abonnement hebt.
Onder het kopje 'Verbindingen' of 'Netwerk en internet' (afhankelijk van het smartphonemerk) open je 'Mobiele hotspot en tethering'. Schakel vervolgens 'USB-tethering' in. Nu je jouw Android-telefoon als het ware hebt omgetoverd tot een modem, kun je browsen op het internet op je pc.
"Via de bankpas kunnen we geen korting aanbieden, dus het is voor reizigers die incidenteel met de trein reizen. Abonnementshouders en mensen die met korting kunnen reizen, hebben een OV-chipkaart nodig." Een reis met de bankpas is niet duurder dan een normaal kaartje.
De reis kost hetzelfde als met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Later wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan de betaalpas of creditcard.
Bij de buschauffeur
Je betaalt door te pinnen met je pinpas, creditkaart of mobiele telefoon en ontvangt dan een bonnetje. Het bonnetje dat je ontvangt is gelijk je vervoersbewijs. Met dit bonnetje kun je als je de bus verlaat uitchecken en als je wilt overstappen kun je in de andere bus inchecken.
Wifi hotspot in de auto en wifi inbouwen
Daarvoor moet je auto een 12V-stekker of USB-poort hebben. Vervolgens dien je een mobiele wifirouter, ook wel MiFi-router genoemd, aan te schaffen. Dankzij een datasimkaart kunnen deze routers soms dertig apparaten of meer van draadloos internet voorzien.
Bij Flixbus zijn alle bussen normaal gesproken uitgerust met gratis WiFi.
Meestal laten luchtvaartmaatschappijen met een wifi-symbooltje op je ticket of reserveringspagina zien dat er mogelijk internet is aan boord. Gratis wifi vind je slechts bij enkele buitenlandse luchtvaartbedrijven, waaronder JetBlue Airways, Emirates, Qatar Airways, Aer Lingus en Air New Zealand.
De WiFi Service “Messaging” is kosteloos te gebruiken en is verkrijgbaar door op deze service te klikken in de KLM Portal. Door de WiFi Service “Messaging” te gebruiken, gaat u akkoord met deze Voorwaarden.
Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u de eerste 15 minuten of 20 MB gratis surfen en daarna kiezen voor een van de WiFi-pakketten. Bij andere luchtvaartmaatschappijen betalen gasten voor een snelle WiFi-upgrade om sneller te kunnen surfen. Gemiddeld bedragen de kosten ongeveer 15 euro per vlucht.
Bellen, sms'en en data gebruiken is dan niet mogelijk. Vliegtuigmaatschappijen vragen je om je telefoon in deze stand te zetten, omdat de radiosignalen die telefoons uitzenden en ontvangen, de signalen in de cockpit kunnen verstoren. Vooral landen en dalen zou dan meer risico's met zich meebrengen.
Gebruik een 4g dongle
Voor internetten via een 4g dongle maak je gebruik van een simkaart met databundel. De simkaart stop je in de 4g dongle die je weer in de usb a poort van je laptop steekt. Je kunt hiervoor gewoon de simkaart van je mobiele telefoon gebruiken, mits je een internet abonnement hebt.
Zonder router zou maar één apparaat toegang hebben tot internet, namelijk het apparaat dat direct aangesloten is op de modem. Veel providers leveren modems met ingebouwde routers, ofwel modemrouters. Steeds meer routers halen met een netwerkkabel een snelheid van 1000 Mbit/s (1 gigabit per seconde).
Tegenwoordig heeft iedereen wel wifi in huis en is een veel gestelde vraag bij een gezellig bezoekje: 'wat is hier het wifi wachtwoord?' Daarnaast worden steeds meer huishoudelijke apparaten 'slim', waardoor we deze producten kunnen aansturen met onze telefoon of tablet.
Aan boord van al onze bussen bevindt zich een toilet.
Ook tijdens de nachtritten garandeert FlixBus de beste service: extra beenruimte, verstelbare rugleuning, stopcontacten én gratis Wi-Fi. Zo kom je zeker uitgeslapen aan op je bestemming.
De bus is vaak iets langzamer dan de trein, afhankelijk van het aantal tussenstops en de route. Tussen Duisburg en Utrecht is de bus maar een half uur langzamer, maar Keulen – Amsterdam is al anderhalf uur trager. Inmiddels zet Flixbus tussen Amsterdam en Berlijn een snelle bus in met zeer weinig tussenstops.
Een router vormt het centrale regelpunt van uw netwerk. De router verdeelt de internetverbinding over bekabelde en draadloze verbindingen. De draadloze verbinding wordt ook wel WiFi genoemd. Naast uw pc, laptop, smartphone en tablet, maken steeds meer apparaten in uw huis gebruik van het internet.
Start je apparaat opnieuw op.
Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is. Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.