Met status deel je tekst-, foto-, video- en GIF-updates die na 24 uur verdwijnen. Deze status is ook end-to-end versleuteld. Om statusupdates te ontvangen van en te verzenden naar je contacten dienen zowel jij als je contacten elkaars telefoonnummer te hebben opgeslagen in het adresboek van jullie telefoons.
WhatsApp werkt aan een nieuwe optie waarmee anderen niet meer kunnen zien of je online bent. Het afschermen van de 'laatst gezien'-status kan al langer op WhatsApp, maar met de 'nu online'-status is dat nu nog niet mogelijk.
Je statusupdates kunnen alleen gezien worden door mensen van wie je het telefoonnummer in je adresboek hebt opgeslagen en die je telefoonnummer in hun adresboek hebben opgeslagen. Je kunt ervoor kiezen om je statusupdates te delen met al je contacten of alleen de contacten die je hebt geselecteerd.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten sturen. De functie Laatst gezien, je online status, statusupdates en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
De stand of toestand van een zaak of proces.
Je kunt in de instellingen niet aangeven wie je online-status mag zien. Er zijn een aantal redenen waarom je de Laatst gezien-informatie van een contact mogelijk niet ziet: Je contact heeft zijn/haar privacyinstellingen aangepast. Je hebt in je privacyinstellingen de functie Laatst gezien niet beschikbaar gesteld.
Een statusupdate is een kort bericht geplaatst op sociale media waarin een gebruiker vertelt wat hem bezighoudt. Het plaatsen van statusupdates is een vorm van microblogging. Een statusupdate kan bijvoorbeeld een activiteit of emotie bevatten, een foto of een video, of een link naar een webpagina.
De privacyinstellingen aanpassen doe je door naar Instellingen > Account > Privacy > Wie kan mijn gegevens zien te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om bij 'laatst gezien', 'profielfoto' en 'status' aan te passen wie wat mag zien. Je hebt de keuze uit 'iedereen', 'mijn contacten' en niemand'.
Je kunt de statusupdates van individuele contacten dempen zodat deze niet meer bovenaan het tabblad Status verschijnen.
Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.
Er is een tijdelijk netwerkprobleem. Jij of de andere gebruiker hebben de privacyinstellingen voor de profielfoto of de functie Laatst gezien gewijzigd. Jij en de andere gebruiker moeten allebei jullie contacten opnieuw synchroniseren. Je bent geblokkeerd door dit contact.
Nee. Wanneer een telefoonnummer geblokkeerd is dan worden alle oproepen, facetime gesprekken en berichten van dat nummer tegengehouden. Als jij die persoon een bericht wilt sturen kan je dat het beste per post doen, en de envelop dan door iemand laten schrijven wiens handschrift zij niet kent.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders. Misschien wel je ex 'gewoon een goede vriendschap'.
De persoon kan je wel nog berichten sturen, alleen jij zal ze niet meer ontvangen. Hierdoor krijgt de persoon geen aflever-vinkjes te zien bij het verzonden bericht. Het contact kan je ook nog bellen, alleen wordt dit tegengehouden door WhatsApp en zullen deze gesprekken niet doorkomen.
Je ontvangt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt. Een foto nemen van de media met een camera of een ander apparaat voordat het bericht verdwijnt.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
In het gespreksoverzicht zie je bij ieder verzonden bericht in het klein naast de tijd vinkjes staan. Als er één grijs vinkje staat wil dit zeggen dat bericht verzonden is maar nog niet afgeleverd, twee grijze vinkjes betekent: afgeleverd en als ze blauw zijn wil het zeggen dat bericht gelezen is.