Stap 1: Week je witte T-shirt in koud of lauw water en maak de okselvlekken goed nat. Stap 2: Meng het baking soda/zuiveringszout of Vanish Oxi Action in een aparte kom met water, in de verhouding 3 op 1. Stap 3: Breng met een tandenborstel de pasta op de okselvlek aan en schrob dit flink in de stof.
Azijn is een goed middel tegen veel vlekken, ook tegen gele vlekken in witte kleding. Vul een plantenspuit voor de helft met witte azijn en voor de helft met water. Spuit het mengsel op de zweetplekken voordat u de kleding wast. Ook met natriumbicarbonaat kunt u transpiratievlekken verwijderen.
Maak een sopje van water en soda. Wrijf de soda even goed over de gele vlekken heen, zodat het goed in kan trekken. Laat dit een uurtje zo staan. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen, en de gele vlekken zijn verdwenen.
Deze vlekken kun je gelukkig gemakkelijk verhelpen door het kledingstuk een paar uurtjes te laten weken in een emmer met koud water en wit schoonmaakazijn. Daarna kun je het kledingstuk gewoon wassen en de vlekken zullen weg zijn. Succes met het verwijderen van zweetvlekken uit je kleding!
Wrijf met een oude tandenborstel een mengsel van zuiveringszout (natriumbicarbonaat) en water in de vlek. Een beetje waterstofperoxide kan ook helpen bij witte kleding. Schrob de vlek met een mengsel van citroensap en water. Week de kleding in water gemengd met een druppel witte azijn.
Stap 1: Week je witte T-shirt in koud of lauw water en maak de okselvlekken goed nat. Stap 2: Meng het baking soda/zuiveringszout of Vanish Oxi Action in een aparte kom met water, in de verhouding 3 op 1. Stap 3: Breng met een tandenborstel de pasta op de okselvlek aan en schrob dit flink in de stof.
Oorspronkelijk werd de werking van ossengal ontdekt door een apotheker. Gal in je lichaam breekt vet af waardoor je eten makkelijker verteert. Ossengalzeep heeft een gelijkaardige werking op vlekken in textiel. Het is een natuurlijk middel en bovendien biologisch afbreekbaar.
Zitten er hardnekkige gele of grauwe vlekken in het textiel? Meng dan in een kopje baking soda met een beetje citroensap en breng het goedje rechtstreeks op de vlekken aan. Laat het even intrekken en was het kledingstuk volgens wasvoorschrift.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Baking Soda dringt diep in de stof door waardoor vlekken verdwijnen. Het is dan ook een perfect middel om je grauwe was weer wit te krijgen. Baking Soda zorgt er ook nog eens voor dat vieze luchtjes worden geneutraliseerd.
De NIVEA Invisible for Black & White-producten kunnen interessant zijn voor iedereen die witte strepen op kleding wil vermijden. Ook voorkomt deze deodorant vlekken in het textiel, zoals de welbekende gele vlekken in witte kleding.
Waarom krijg ik gele oksels? Uw zweet kan een kleur hebben door de stoffen in uw bloedbaan. Maar de erg zichtbare gele vlekken ontstaan door de menging van transpiratie met het aluminium in deodorant. Vooral deodoranten die erg sterk zijn gebruiken vaak aluminium, of bijvoorbeeld deo's met anti-transparantstoffen.
Heb je echt last van overmatig zweten en is een 'gewone' deodorant voor jou geen optie? Was dan na het dragen de gele vlekken uit je shirt. Meng een eetlepel azijn met een kopje water en laat de kledingstuk met de vlekken er een half uurtje in weken voordat je het in de wasmachine stopt.
Je maakt gewoon een sopje van water en soda (vermeng dit in een verhouding van 3 op 1) en wrijf de soda daarna goed over de vlekken heen en laat het intrekken. Je kunt de soda ook bij je wasmiddel in de wasmachine stoppen in een verhouding van 50/50 en wassen op elke gewenste temperatuur.
Zo ontstaan gele zweetvlekken
Gele zweetvlekken in lichte kleding ontstaan doordat de proteïnen in zweet in contact komen met chemicaliën en aluminium in deodorant. Het beste werkt is het om de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Blijven ze er langere tijd in zitten, dan wordt het steeds lastiger.
Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.
“Baking soda is basisch en azijn is zuur”, legt Bock uit. “Wanneer je ze mengt krijg je voornamelijk water en natriumacetaat. Maar eigenlijk voornamelijk water.” Maar azijn kan er ook voor zorgen dat de soda gaat schuimen. Wanneer je het mengsel in een gesloten container bewaart kan het mengsel zelfs exploderen.
Vlekken verwijderen met azijn
Veel vlekken krijg je weg met dit wondermiddel. Denk aan bloedvlekken, koffievlekken, theevlekken, jodiumvlekken, zweetvlekken en deodorantvlekken. Meng drie delen azijn met een deel water, laat het textiel met de vlek een nachtje weken en was het op de gebruikelijke manier.
Regelmatig je oksels scrubben en hydrateren zorgt ervoor dat de dode huidcellen op een zachte manier worden verwijderd, waardoor je de kans op irritaties, en daarmee de kans op donkere oksels, kunt minimaliseren. Een enzymatische scrub & peeling dringt daarnaast dieper door in je huidlagen.
Ossengal zeep stick
Dompel de stick in water. Bestrijk de vlek met de natte zeep en wrijf deze in met de vingers, borstel of doek. Laat de zeep even intrekken maar zorg ervoor dat de zeep niet indroogt. Spoel vervolgens het textiel grondig uit.
Ossengalzeep is al jarenlang de beste zeep om de meest hardnekkige vlekken uit tapijt en meubels te krijgen.
Ossengalzeep is echt een wondermiddel voor het verwijderen van vlekken. Gebruik Ossengalzeep voor het verwijderen van vlekken op kleding, tafellaken of bij vuil op tapijten en gestoffeerde meubelen (bank, divan, autostoelen).