In de tijdfunctie-modus druk je de knop linksboven (A) ca. 3 seconden in, tot de stadscode begint te knipperen. Selecteer de gewenste stadscode (in Nederland kies je Parijs of Berlijn) met de knoppen rechts (D) en (B). Druk op (C) linksonder om de volgende instelling goed te zetten.
1. In de tijdfunctie, hou A ingedrukt totdat de secondecijfers beginnen te knipperen, wat aangeeft dat het instelscherm geselecteerd is. 1. In de wereldtijdfunctie, gebruik D om de stadscode te selecteren waarvoor u de tijd wilt instellen.
Het digitale horloge werkt hetzelfde. Hier wordt de impuls echter doorgegeven aan het LCD scherm. Dit LCD scherm met vloeistof, laat onder invloed van de elektrische spanning, een bepaalde hoeveelheid licht door. Dit elektrisch aangedreven uurwerk is momenteel het populairst en wordt verwerkt in de meeste horloges.
Horloge Maandaanduiding
De maand wordt getoond door een kleine opening op de wijzerplaat of door middel van een kleine wijzerplaat met een aparte wijzer. De maand wordt vrijwel altijd afgekort.
In de alarmfunctie, houd D ingedrukt om het alarm te laten klinken. selecteren. 2. Druk op A om deze in of uit te schakelen.
De esthetische redenen
Volgens een beroemd horlogemerk, waarvan de horloges altijd op 10.09.36 staan, stonden de wijzers vroeger ook wel op 8:20 uur. Het bleek echter dat dit de wijzerplaat een droevig 'gezicht' gaf. Om het horloge vrolijker te laten kijken, koos men daarom voor 10:10 uur.
Het houdt in dat wanneer het uurwerk volledig is opgewonden, het 24 tot 48 uur kan blijven lopen zonder dat u het draagt. Maar die techniek in het horloge heeft ook zorg nodig. Zo is een automatisch horloge gevoeliger voor schokken. Bij bijvoorbeeld valpartijen kan het uurwerk schade oplopen.
U kunt de tijd van uw Rolex-horloge instellen door de kroon los te draaien en uit te trekken tot de tweede inkeping. De secondewijzer wordt dan gestopt, zodat u de juiste tijd kunt instellen. Elk model heeft zijn eigen gedetailleerde gebruiksaanwijzing en functies die kunnen variëren.
Horloges uit dure segmenten kenmerken zich vaak niet alleen door een piekfijne afwerking van buiten maar ook van binnen. Ook het fabricageproces kan van grote invloed zijn op de prijs van een horloge. Wordt een horloge grotendeels met machines vervaardigd of komt hier tijdrovend en kostbaar handwerk aan te pas?
Patek Philippe
Op nummer 1 en het beste merk volgens eigen criteria. Het is een Zwitsers merk en bestaat al sinds 1851. Het is een merk met een klassieke stijl.
De Duitser Peter Henlein uit Neurenberg maakte tussen 1504 en 1508 de eerste draagbare klok met een veermechanisme. Het kostte Henlein tien jaar om het te ontwikkelen. De doorbraak kwam met Henleins uitvinding van de balansveer. Zijn klokken kunnen worden gezien als de eerste horloges.
Het duurste horloge ter wereld is op dit moment de Graff Diamonds Hallucination. Dit horloge is gemaakt van zeer zeldzame gekleurde diamanten (110 karaats). Het gaat hier overigens wel om een dameshorloge. Misschien denk je dat je hallucineert, maar de Graff Diamonds Hallucination kost 'slechts' 55 miljoen dollar!
Een goed horloge bestaat meestal uit behoorlijk sterke en duurzame materialen (kras bestendig, roestvrije of handgemaakte onderdelen) en kan meestal al gekocht worden vanaf 300 euro tot wel een miljoen euro of meer.
Rolex Air-King
Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.
Zopas is de Rolex Daytona van wijlen Paul Newman onder de veilinghamer gegaan bij het Amerikaanse veilinghuis Phillips Bacs & Russo voor een verbluffende 17,75 miljoen dollar. Dat maakt het kostbare kleinood tot het duurste uurwerk ooit.
Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn volgens Lijfering meestal goede investeringen. En zelfs dan is niet elk horloge een flink bedrag waard, zegt hij. Dat heeft met een aantal dingen te maken: het aanbod is beperkt en er is veel meer vraag. Het kost veel tijd en kennis om ze te maken.
De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.
De Rolex Submariner is het bekendste en succesvolste model van Rolex. Dit horloge met de unieke combinatie van de groene wijzerplaat en de kenmerkende groene bezel kreeg al snel de bijnaam 'The Hulk'.
Grote sterren en bekende Nederlanders dragen een Rolex. Maar ook staatshoofden en topsporters.
Het tikgeluid en secondewijzer.
Een Rolex tikt namelijk met een veel hogere frequentie, wel tot 10 keer binnen een seconde. Een echte Rolex maakt een zacht en snel tikkend geluid. Let wel op dat er tegenwoordig ook imitatie Rolex horloges zijn met een automatisch uurwerk, met een zacht en snel tikkend geluid.
Wij adviseren je of de watchwinder die je op het oog hebt, geschikt is voor je horloge. Een gemiddeld horloge, of het nu een Audermars Piquet of een Rolex is, heeft een minimale TPD nodig tussen de 600 en 850 enkelzijdig (clockwise of counterwise).