Zorg ervoor dat je de speld in het kant steekt op de hoogte waarvan jij wilt dat de decolleté sluit. Vervolgens steek je weer met de speld door de andere zijde van het kant, de rechter zijde in dit geval. Op die manier word het kant door middel van de speld met elkaar verbonden.
Gebruik een broche om een diep decolleté dicht te spelden.
Als je geen goede broche hebt, dan kan een veiligheidsspeld ook voldoende zijn, zolang je hem onder de stof kunt verstoppen. Zoek naar veiligheidsspelden in dezelfde kleur als je jurk als je niet kunt voorkomen dat hij zichtbaar is.
Magneetjes zijn een andere oplossing om de gevreesde veiligheidsspelden te vermijden. Met twee lichte magneetjes die niet in je huid snijden, kan je je borstnummer aan je looptruitje vastmaken. Net zoals de drukknoopjes kunnen de magneetjes gepersonaliseerd worden.
Een veiligheidsspeld is gemaakt van stevig, maar buigzaam metaal. Door de parallelle zijden in te drukken, gaat de speld open. De veiligheid bestaat eruit, dat de punt van de speld veilig in het kapje verborgen zit.
Tape of tepelbedekkers
Heb je een ingewikkelde jurk waar geen enkele bh geschikt voor is en je deze dus niet kunt dragen? Zelfs dan is er een oplossing. Er zijn verschillende soorten tapes die ondersteuning aan je borsten bieden of ervoor zorgen dat je kleding op de juiste plek blijft zitten.
Eén van de favorieten van modevlogger Liselotte is de wikkeltop dragen met een twist. Je pakt de uiteinden en die draai je om elkaar heen. De strengen van de top zet je vervolgens op je rug vast met een knoop.
Je kunt ze heel persoonlijk stylen en ze bestaan in zoveel kleuren en printjes dat je er alle kanten mee op kan. Bovendien kun je ze ook nog op heel veel manieren dragen. Gewoon als wikkelrok, als lange jurk , als tuniek, als topje en zelfs als harembroek.
Een decolleté (van het Franse décolleté, 'diepe halsuitsnijding', letterlijk 'ontkraagd') is een lage uitsnijding van de halsopening van een kledingstuk zoals een topje, japon of avondjurk, zodat delen van de hals, romp en/of rug ontbloot worden.
Een oorring of armband – om door een ringetje te halen
Houd een van deze items aan de binnenkant van je jurkje, op een plaats waar je de taille wat strakker wilt, trek het stofje van je jurkje eroverheen en maak het vast met een elastiekje. Staat nog leuk ook.
Pak aan beide zijden van de taille de hoeveelheid stof vast die je in wilt nemen. Zet de eerste speld op de plek waar de meeste stof moet worden ingenomen. Zet op deze manier langs de hele naad spelden tot je de juiste pasvorm hebt. Trek de jurk uit en rijg een draad langs de lijn met spelden.
Om de jurk zelf breder te maken, heb ik twee stroken zwarte tricotstof in de lengte geknipt: die ga ik tussen de zijnaden naaien. Daarvoor heb ik eerst de zijnaden opgemeten. De beide stroken heb ik op de extra breedte + 2 x naadtoeslag geknipt, en extra lang, zodat ik ze er makkelijk in kan zetten.
Voor een halve cirkelrok deel je de taillewijdte door 3,14. Stel, je taillewijdte is 72cm. Taille 72cm : 3,14 =23 cm (afgerond naar boven). Vouw een stuk patroonpapier dubbel en trek vanuit de hoek (A) verscheidene keren de straal van 23 cm.
De simpele oplossing om je behabandjes weg te werken bij een strapless shirt is door het bandje van je rechterschouder naar je linkerschouder te tillen en vice versa. Zo blijft je beha goed zitten en is er niemand die het ziet. Bij een haltertop heb je wel een beha nodig waarvan je de bandjes los kunt maken.
Je kunt altijd kiezen voor een nipple pad. Strapless is de ultieme no bra day-look en je zult strapless jurken vaak zien op gala's en feestjes. Het is daarom een lekkere chique look voor speciale gelegenheden. Wie liever wel een beha draagt kan kiezen voor een plak-beha.
Hoe zorg je ervoor dat je ondergoed onzichtbaar is: Een short of string zijn de meest geschikte opties om onder jurkjes of strakke kleding te dragen. Bij een short loopt er namelijk geen naad over de billen heen, wat bij een slip wel aftekent.
Waarvoor worden veiligheidsspelden gebruikt? Spelden worden van origine gebruikt om twee stukken stof aan elkaar vast te maken, bijvoorbeeld kleding of luiers. Nu wordt er bij de eerste hulp ook veelvoudig gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld voor het vastmaken van een mitella.
Muntstukken, veiligheidsspelden e.d. kunnen het wasgoed, de trommel en het waterreservoir beschadigen.
Ik vond een breed elastiek dat ik als tailleband kon gebruiken, in dezelfde kleur legergroen als de jurk. De bovenkant knipte ik van de jurk af, ook bij de voering. Eerst naaide ik buitenstof en voering van de rok aan elkaar langs de bovenkant en daarna naaide ik de rok aan de tailleband vast. Heel snel klaar!