Vechten kan op allerlei manieren gebeuren. Met het gebit, de staart, bekken trekken, enz. Soms zijn de dieren even sterk en kan de strijd vele uren duren. Gevechten dienen ook om de rangorde onder de dieren te bepalen.
Wat moet ik doen als bepaalde vissen niet stoppen met vechten? Op dit punt moet u de agressieve vissen uit uw aquarium verwijderen. Als u problemen heeft om ze te vangen, laat dan wat van hun favoriete voedsel op het oppervlak vallen en vang ze snel op met een net als ze het komen opeten.
Zij drukken met hun kop tegen de zijlijn van de vrouwtjes om de lozing van de eieren te bevorderen. Het hele spektakel duurt soms een hele dag of langer.
De meeste vissen paren door “kuit te schieten”. Een vrouwtjesvis laat op een gegeven moment haar eicellen in het water. De eitjes dwarrelen nu door het water en hechten zich uiteindelijk aan waterplanten. De mannetjesvis laat nu zijn zaadjes achter op de eicellen van de vrouwtjesvis.
De maanvis vormt een paartje en houden zich romantisch samen bezig met de leg. Daarbij legt het vrouwtje kleverige eitjes op planten met grote bladeren of een stuk verticaal hout. Het mannetje zwemt vervolgens over de eieren heen om ze te bevruchten.
Als er al een paartje gevormd is, kunnen de beide visjes proberen om andere maanvissen in dit gebied te bijten en te verjagen, wat in de meeste kleinere aquaria meestal dodelijke gevolgen heeft. Vissen waar je het maanvissenaquarium mee wilt bijvullen mogen absoluut niet te klein zijn.
De Maanvis en de Discusvis zijn ook niet geschikt, omdat ze de Black Molly babies kunnen opeten.
Het mooiste zou zijn als je de babyvisjes weer snel terug kan plaatsen. Omdat in je aquarium de waterwaardes optimaal zijn en dit een gunstige werking heeft op de doorgroei. Dus wanneer je babyvisjes iets groter zijn dan de bek van de andere vissen, dan plaats je ze meteen terug in aquarium.
De bevruchting gebeurt inwendig. Met zijn anaalvin – die transport van zaadcellen mogelijk maakt – bevrucht het mannetje de eitjes in het lichaam van het vrouwtje. De eitjes blijven na bevruchting in het lichaam van de moeder. Tijdens de zwangerschap groeien de eitjes uit tot miniatuur visjes.
Het vrouwtje krijgt per keer tien tot zeventig jongen. Grotere vrouwtjes krijgen vaak meer jongen dan kleine vrouwtjes. Ze kan een behoorlijk opgezette buik krijgen, maar heeft er geen hinder van. Laat haar met rust als ze gaat afzonderen van de rest.
Ja, vissen vreten elkaar op. Met een beetje massel kun je de graten nog wel ergens op de bodem vinden.
Volgens Tinley-gedragstherapeut Marieke heb je een blije goudvis als-ie zichzelf kan zijn. "Dit betekent dat je goed moet kijken naar het natuurlijke gedrag van een goudvis. Wat doet hij in het wild? Juist, zwemmen.
Waarom bijten vissen elkaar? Misschien kun je deze bij vrienden en of familie kwijt. Dan hebben je visjes het zeker meer naar hun zin. Ze hebben nu geen ruimte voor zichzelf en krijg je dit soort dingen.
Het beste antwoord
voor veel dieren geldt dat als ze minder actief worden dat een veeg teken is. is ook wel logisch dat een groepsvis zich onveilig en ongelukkig voelt alleen. door de stress zal ook de weerstand verminderen, en wordt je vis vatbaarder voor ziektes.
Vissen zijn wat de zuurstofvoorziening van de hersenen betreft heel anders gebouwd dan zoogdieren. De enige manier om ze snel en pijnloos te laten sterven is door ze te verdoven en/of hersendood te maken.
Etherische kruidnagelolie wordt vaak gebruikt voor de euthanasie van vissen. De etherische kruidnagelolie zal eerst de vis verdoven en kort hierna zal de vis pijnloos inslapen. Niets is zo vervelend als een ernstig zieke vis, een handje te helpen naar de eeuwige zwemvelden.
Dit is niet pesten, maar zoals je zelf aan aangeeft paaigedrag. Kan er behoorlijk ruw aan toe gaan. Soms zelfs zo erg dat een vrouwtje bezwijkt door continue mannen achter haar aan te hebben. Dat ze het meest achter de grootste aanzitten, is logisch te verklaren.
Levendbarende vissen
De vrouw wordt inwendig bevrucht door het mannetje en draagt de jongen ongeveer een maand voor ze worden geboren. Na geboorte zwemmen de jongen weg, verstoppen zich en beginnen met het zoeken naar voedsel. De groep levendbarenden omvat bijvoorbeeld Mollies, Plaatjes, Zwaarddragers en Guppies.
Het kweken van aquarium vissen voor geld
Door te beginnen met levendbarende aquariumvissen kan je al snel een zakcentje bijverdienen met je aquarium. Vissen zoals Platy's, Molly's, Guppies, Gambusia soorten of levendbarende snoekjes zijn ideaal om mee te beginnen.
Afhankelijk van de omstandigheden kan een vis tussen de 5 en 12 cm per jaar groeien. Zijn de omstandigheden slecht dan zal de goudvis minder snel groeien.
Dit wordt paaien genoemd. Er zijn echter ook soorten als de guppy en zwaarddragers waarbij de eitjes inwendig worden bevrucht en volledig ontwikkelde jongen ter wereld komen. Visseneitjes zijn over het algemeen klein en doorzichtig, evenals de larve.
Ze kunnen vooral de kleuren zien die in hun natuurlijke omgeving veel voorkomen. Sommige diepzeevissen zien alleen blauw licht, andere soorten ook groen, rood en ultraviolet. Op het eerste gezicht lijken vissenogen heel anders dan de onze. Tamelijk plat, glad en zonder oogleden.
Een guppy aquarium vereist een minimale inhoud van 50 liter met een breedte van ten minste 60 centimeter. Voor elke extra guppy is 6 liter water nodig. De ideale watertemperatuur voor guppy's ligt tussen de 22 en 27 graden Celsius, maar ze kunnen een bereik van 15 tot 30 graden Celsius tolereren.
De vraag is of je een goudvis samen met guppies kunt houden. Ondanks dat het redelijk veel gebeurt is het antwoord hierop: nee, niet doen!
De mannetjes worden tot 6 cm groot, de vrouwtjes maximaal 8 cm. Deze omvang bereiken de vissen alleen als ze in een ruim aquarium worden gehouden. Het is aan te bevelen om zeezout aan het water toe te voegen (1 eetlepel per 10 liter). De vis wordt 1-4 jaar oud.