Mocht je onderweg zijn dan kun je het in een waterdicht zakje doen. Daarna kun je ze wassen op 40 graden. Goed om te weten: je kunt hiermee niet zwemmen.
Menstruatieondergoed gebruik je tijdens je menstruatie om het bloed op te vangen. Bij dit ondergoed zit het adsorberend materiaal al ingenaaid in het ondergoed. Je gebruikt dus geen los (wasbaar) maandverband. Menstruatieslips van Snuggs zijn verkrijgbaar in biologisch katoen en Tencell.
De kwaliteit van Snuggs is fantastisch: ik ben ontzettend tevreden over de producten. Het menstruatieondergoed zit lekker en voelt zacht aan je lijf. Ik heb ze zo goed als allemaal getest, mijn favoriet is momenteel de Hugger. Na een aantal keer wassen, blijft de kwaliteit goed.
Je kan er alles mee doen, ook zwemmen! Daarna kan je ze, net zoals bij wasbaar maandverband, even uitspoelen en in een wetbag bewaren totdat je gaat wassen. In tegenstelling tot normale tampons, zijn deze in allerlei leuke printjes verkrijgbaar!
De druk van het water om je heen voorkomt namelijk dat menstruatiebloed uit je vagina komt. Let er alleen op dat je geen druk zet op je vaginale spieren, waardoor bloed er misschien uit wordt geforceerd. Het enige waar je je op moet voorbereiden is je uitgang van het water.
Kan een tampon te diep worden ingebracht? Nee. Er zijn twee redenen om je hier geen zorgen over te maken. Ten eerste omdat het koordje van de tampon door de lengte zelfs na het inbrengen duidelijk zichbaar zal zijn en het mogelijk maakt om de tampon op elk moment te verplaatsen of te verwijderen.
Hoe lang blijft menstruatie ondergoed goed? Met de juiste verzorging heeft menstruatie ondergoed dezelfde levensduur als conventioneel ondergoed. Het ondergoed gaat 2 tot 5 jaar mee, afhankelijk van hoe vaak de onderbroek wordt gedragen, hoe goed je ze wast en hoe je ze verzorgd.
Hoelang kan je ze gebruiken op jaarbasis? Als je ze maandelijks gebruikt en goed onderhoud gaan Lotties slips wel minimaal drie jaar mee! Net als ander ondergoed gaat het lang mee. Het ondergoed is van hoge kwaliteit materialen gemaakt, waardoor deze nog langer mee gaan.
Het advies is om een tampon om de vier uur te verwisselen. Dit ook om doorlekken te voorkomen. Je kunt een tampon maximaal acht uur dragen. Dat betekent dat je een tampon 's nachts kunt dragen, als je maar in de gaten houdt dat je acht uur later opstaat om hem te vervangen.
Qua hygiëne is er geen verschil tussen maandverband en tampons. Je kunt zelf kiezen. Beide bestaan in verschillende maten. Verbanden en tampons worden ook per stuk verpakt, zodat je ze gemakkelijk kunt meenemen.
intimawear by Libresse™ is een duurzaam alternatief voor maandverband of tampons.
Menstruatieondergoed zijn onderbroeken die ook absorberen. Je kan ze dragen tijdens je maandstonden of voor de opvang van witverlies of urineverlies. Er zit in het kruis van het ondergoed een absorberende laag (of meerdere) verwerkt.
De bovenste laag van het ondergoed heeft een vochtafdrijvende functie. Bloed, afscheiding en urine worden opgenomen in de laag eronder. Hierdoor behoudt jij een fris gevoel en kan je comfortabel verder met je dag.
Je kunt ook zwemmen met een menstruatiecup. Het is vergelijkbaar met een tampon, maar wordt volledig in je lichaam gedragen. Je kunt op je gemak gaan zwemmen in de wetenschap dat de cup ervoor zorgt dat je menstruatiebloed niet in je zwemkleding terecht komt.
Verwissel maandverband en tampons regelmatig, in elk geval om de 8 uur en liefst vaker. Gooi ze niet weg in de wc, want dan raakt die verstopt. Gebruik het prullenbakje naast de wc. 's Nachts kun je het beste maandverband gebruiken. Die mag je de hele nacht inhouden.
Als je haast hebt, kun je je menstruatie ondergoed prima op een lage temperatuur in de droger doen. Zo niet, dan hang je je was natuurlijk liever aan de lijn.
Maar zelfs dan zal hij niet uit elkaar vallen of oplossen. Hij is samengesteld uit sterk absorberende vezels die verstrengeld en samengedrukt worden om een dicht en solide materiaal te creëren. De tampon lost niet op, zelfs niet wanneer hij nat is: het materiaal blijft intact zelfs wanneer het vloeistof absorbeert.
Tampon kwijt
Je kunt bij de tampon komen door in hurkhouding te gaan zitten en je duim en vinger te gebruiken om hem in je vagina te vinden en dan te verwijderen. Mocht dit lastig gaan dan kun je ook glijmiddel gebruiken, zodat je er beter in komt met je vingers. Het kan soms helpen om een klein beetje te persen.
A: Ja, Beppy zit namelijk in je vagina. De vagina, urinebuis en anus liggen van elkaar gescheiden en hebben hun eigen openingen. Je hoeft de tampon dus niet bij elk toiletbezoek te wisselen.
Zo kun je douchen als je ongesteld bent
In tegenstelling tot het nemen van een bad, is het beter om je tampon of menstruatiecup te verwijderen voor of tijdens het douchen. Het bloed kan dan gewoon wegspoelen door de afvoer en je zorgt er zo voor dat je jezelf grondig kunt wassen.
Doet tampon inbrengen pijn? Het inbrengen van een tampon hoort geen pijn te doen. Als dit wel het geval is kan het zijn dat je een te grote tampon hebt gekozen, je niet genoeg ontspannen bent of dat je niet genoeg menstruatiebloed in je vagina hebt.
Als je weerstand voelt, verander dan een beetje van richting. De tampon is correct in het midden van de vagina geplaatst, waar je hem niet meer voelt. Als u hem nog voelt, zit hij niet goed en moet het iets dieper worden ingebracht. Het koordje blijft zichtbaar, ook nadat de tampon is ingebracht.
De onderbroek is super absorberend, waardoor je niet gaat doorlekken. Het ondergoed bestaat uit verschillende lagen en droogt snel, waardoor je geen nat gevoel hebt gedurende de dag. Als je onderweg je ondergoed wilt verwisselen, kun je het bewaren in een waterdicht tasje.