De Keyword Tool van Google Adwords is een webdienst waarmee je kunt bekijken hoe vaak er op bepaalde trefwoorden – en daaraan gerelateerde termen – gezocht wordt in Google en hoeveel concurrentie er op die keywords is.
Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? Google verwerkt een grote hoeveelheid zoekopdrachten per dag. Elke seconde voeren we zo'n 40.000 zoekopdrachten uit via de zoekmachine. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar.
Het is ten eerste goed om te weten of er mensen zijn die iets over je schrijven, maar vooral is handig om te weten wat anderen zullen vinden als ze jou googlen. Elke dag worden er 1 miljard namen gegoogled.
In september 2020 gebruikte 94,37% van alle Nederlanders Google als zoekmachine.
Elke seconde voeren we zo'n 40.000 zoekopdrachten uit op Google. Dat zijn 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen zoekopdrachten per jaar. Dit zijn hele indrukwekkende cijfers. En het aantal zoekopdrachten wordt met de dag alleen maar groter.
Het meest gezocht op trefwoord op Google is YouTube. Meer dan 60% van Google zoekopdrachten zijn gedaan met de mobiele telefoon. Ongeveer de helft van de Trefwoorden "bij mij in de buurt" on Google resulteren in een winkelbezoek.
Eigenlijk in de gehele Westerse wereld domineert het bedrijf de zoekmachinemarkt. Maar dat is dus niet overal zo. In sommige delen van de wereld krijgt Google minder of zelfs helemaal geen voet aan de grond. Daar gebruikt men andere zoekmachines om antwoord te krijgen op al hun vragen.
Google is met 92% van alle zoekopdrachten de grootste zoekmachine. Op de 2de plaats staat Bing met 2,6% en laat daarmee Yahoo! (1.8%) achter zich.
Populairste zoekopdrachten in Google
Het gaat in dit onderzoek niet om de termen, woorden of dingen waar in absolute aantallen het meest op is gezocht dit jaar. Dan zou 'YouTube' bovenaan de Nederlandse lijst staan. Het gaat hierbij om de woorden die trending waren en dus een stuk vaker dan vorig jaar gegoogeld zijn.
Het beste antwoord
En vervolgens wordt er aangegeven hoeveel keer er op die term gezocht is in google. Hier kun je dus zijn hoevaak iemand gegoogled is, maar niet door wie.
Ga op je Android-telefoon of -tablet naar je Google-account. Tik bovenaan op Persoonlijke informatie. Scroll naar Je profielen. Tik daarna op Profielen bekijken.
Wie zoekt wie op het internet
Mijn Online IDentiteit houdt momenteel een Nederlands onderzoek over personen zoeken op het internet op basis van persoonsnamen. Resultaten uit het onderzoek worden op de website www.mijnonlineidentiteit.nl gepubliceerd.
Een typische Google-gebruiker voert 3,4 zoekopdrachten per dag uit. Alles samengeteld komt dat wereldwijd op zo'n 60 miljard zoekopdrachten per maand. Hiervan resulteert 66% in één of meerdere klikken.
Bekende alternatieven voor Google
Naast Google zijn er enkele andere grote zoekmachines die gebruikt worden: Bing. Yahoo. AOL.
Met betrekking tot de organische resultaten geeft Google recente zoekresultaten een hogere waardering dan Yahoo en Bing. Yahoo kijkt consistent naar de resultaten die het meest overeenkomen en deze resultaten en discussies zijn vaak jaren oud (als ze dan nog überhaupt relevant zijn).
Ilse is de eerste Nederlandse zoekmachine op het internet. De website kwam op 22 februari 1996 online en de naam was oorspronkelijk een acroniem voor InterLink Search Engine.
Baidu is de toonaangevende zoekmachine in China, met een aandeel van meer dan 70% van de Chinese internetmarkt.
DuckDuckGo.com is een zoekmachine die gebruikmaakt van honderden bronnen, maar niet van Google. Er wordt geen persoonlijke informatie over je opgeslagen. DuckDuckGo heeft inkomsten uit advertenties, maar die zijn niet gepersonaliseerd op basis van persoonlijke gegevens. Dit gebeurt bij Google wel.
Het begrip 'veilig' heeft veel facetten, maar DuckDuckGo is zeker relatief veilig omdat het veel meer privacy biedt dan andere browsers en zoekmachines. DuckDuckGo respecteert je privacy. Dit betekent dat de zoekmachine geen gebruikersgegevens verzamelt en je zoekresultaten niet opslaat of doorverkoopt.
Twee trends die in 2022 groots zijn, zijn enorme planten en zelfgekweekte groenten. Producten zoals zaadjes en scheppen zijn al product trends sinds mensen meer gaan nadenken over hoe ze het milieu kunnen helpen.
Colorblocking it is wat betreft de trends voor de zomer van 2022. Ruil je donkere kleren voor de herfst en winter maar in voor een flinke portie kleur in je kast. Van een knalroze jurk tot aan een powersuit in opvallend geel. Ook kun je bij deze trends meerdere kleuren en prints uit je kast combineren.