Wij raden aan om de 2 a 3 dagen het haar te stijlen. Mocht je tekenen van beschadiging zien, dan adviseren we de stijlltang iets minder frequent te gebruiken. Maar zorg ook dat je een goede hittebescherming gebruikt. Dit heeft ook grote invloed op de reactie van jouw haar op de stijltang.
En we kunnen alvast verklappen: dat is niet elke dag. Als jouw haar elke dag met een bloedhete stijltang in aanraking komt, dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met droog, breekbaar en poreus haar. Sommige haartypes zijn hier gevoeliger voor dan andere haartypes.
Dus te veel stijlen is natuurlijk ook niet goed. Je krijgt er breekbaar en droog haar van. De ene heeft daar sneller last van dan de ander, maar hoevaak is nou het maximale om te stijlen? Je kunt je haar het beste één keer per week stijlen, legt specialist Raechele Cochran Gathers uit in een artikel van mindbodygreen.
Steilen doe je met een steiltang, wat hitte bevat. Teveel hitte is nooit goed voor je haar. Dat kan het uitdrogen en je haar meer pluizig en statisch maken. Gebruik een serum om je haar te beschermen, maar gebruik daar niet teveel van.
Als je gestijld haar hebt en je wil dat het de volgende dag nog net zo steil is als eerste kerstdag kun je voor het slapen gaan je haar het best even goed door borstelen. Spray daarna wat haarlak op je borstel en borstel het nog een keer door.
Wij raden aan om de 2 a 3 dagen het haar te stijlen. Mocht je tekenen van beschadiging zien, dan adviseren we de stijlltang iets minder frequent te gebruiken. Maar zorg ook dat je een goede hittebescherming gebruikt. Dit heeft ook grote invloed op de reactie van jouw haar op de stijltang.
Het vochtgehalte in je haren raakt zo laag, dat je haar droog, broos en breekbaar wordt. Hoewel sommige vrouwen ervan uitgaan dat föhnen beter is dan stylen, is niets minder waar. Wanneer je je haren natmaakt zwellen je haarvezels op. Als je je lokken droogt trekken deze vezels juist weer snel samen.
Wanneer je niet dagelijks je haar stijlt, is een stijltang met een keramische laag prima. Stijltangen met een keramisch laagje hebben echter een kortere levensduur. Wanneer je je haar vaak stijlt, kun je het beste een stijltang met volledig keramische platen of titanium platen aanschaffen.
Volgens experts hangt het er sterk vanaf wat voor haartype je hebt en welke keuzes je maakt bij het stijlen. Toch hoef je het echt niet zo vaak te wassen als je misschien denkt. Zeker voor weelderige lokken is het - bij normaal haar - de moeite waard om het wassen zo lang mogelijk uit te stellen.
Je kunt ze instellen op de gewenste/benodigde temperatuur en je hebt tegenwoordig ook verschillende materialen die schade aan het haar voorkomen. En natuurlijk, als je je haar elke dag stijlt met de stijltang. Of dit doet op nat haar. Dan kun je gegarandeerd rekenen op beschadigd haar.
Om zijn hypothese te testen, vroeg Glover in 2007 maar liefst 523 mensen om zes weken lang hun haar niet te wassen – niet met shampoo, althans. Hoewel de uitkomsten van het onderzoek nergens precies te vinden zijn, schijnt 86 procent van de deelnemers na de 6 weken heel tevreden te zijn geweest met zijn haar.
De Brazilian Blowout (keratine behandeling) Je haar bestaat van nature voor een groot deel uit keratine, keratine is dus niet slecht voor je haar. Omdat keratine een natuurlijk eiwit is brengt het geen schade toe aan het haar zoals andere permanente straighteners.
Een heat protector vormt een beschermlaag om je haren, zodat hitte minder effect heeft. Door deze beschermende werking zullen minder 18-mea moleculen afgebroken worden, zodat de structuur van je haren behouden blijft. Bovendien hydrateert het je haren en voorkomt zo vochtverlies.
1. Zet je stijltang niet te heet. Hoewel de meeste stijltangen tot 230 graden verwarmd kunnen worden is dit zeker niet aan te raden. Hou bij dik haar een maximum aan van 200 graden, en bij dun fijn haar een maximum van 180 graden.
De warmte van föhnen, stijlen of krullen kan leiden tot haarbeschadiging, wat uiteindelijk zorgt voor haaruitval. Zorg er daarom voor dat je je haar goed beschermt met de juiste producten en gebruik nooit een föhn, krul- of stijltang op nat haar. Wist je dat je anticonceptie ook de oorzaak kan zijn van je haaruitval.
De hitte van een föhn of stylingtool verdampt het water in je haren, hierdoor raakt je haar gedehydrateerd. Vaak ontstaat beschadigd haar door de stijltang of andere stylingtools. Reden genoeg om ze niet te gebruiken als je al beschadigd haar hebt.
Wist je dat scrunchies ook nog eens veel beter voor je haar zijn? Elastiekjes met zo'n stukje metaal erin blijft je haar aan vast zitten en daardoor breekt dit af. Scrunchies bestaan uit een elastiek met daar omheen een geplooid zacht stuk stof, daardoor is hij super fijn voor je haar en breekt het dus niet af.
Stop even met steilen en föhn je haar droog waar nodig is. Super droog haar is namelijk wat nodig is voor perfect steil haar. Breng een hittebeschermend product altijd aan op handdoekdroog haar. Zodra je dit aanbrengt op droog haar, kan het product in aanraking met de stijltang nergens heen door de warmte.
Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen.
Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen. Gelukkig zijn er tal van leuke kapsels, waarmee je beschadiging van je haar voorkomt én waarmee je wakker wordt met een mooie coupe.