Een hond die brokken krijgt kun je okk gewoon rauwe pens geven, juist wel, er zit geen bot in oid dus dat verteerd wel. Hier krijgt de hond vers en 1 maal daags eten, dus 1 keer per week krijgt hij ipv compleet eten, gewoon pens. Als je je hond 2 keer daags eten geeft kun je gewoon een maaltijd vervangen met pens.
Pens is goed voor de darmflora en bevat veel natuurlijk probioticum. Sommige honden kunnen er echter diarree van krijgen dus eerst even uitproberen met een kleine hoeveelheid.
Vuile pens bevat een schat aan voedingsstoffen voor je hond. Diezelfde bacteriën en verteringsenzymen die de herkauwer helpen om z'n voedsel te verteren, helpen namelijk ook bij de vertering van de voeding van je hond. Aanschaf van dure probiotica is bij het regelmatig geven van pens, dan ook niet nodig.
Honden zijn gek op bullepezen. Het zijn fantastische, natuurlijke traktaties, waarvan honden uit hun dak gaan. Eiwitrijke bullepezen houden je hond bezig en dragen bij aan een gelukkig en gezond hondenleven.
Het beste moment om een hond eten te geven is na het uitlaten. Als je een hond voor het uitlaten eten geeft is er een kans dat hij last krijgt van steken tijdens de wandeling. Dit is voor je hond natuurlijk niet fijn. Daarom kun je het beste een half uur na het uitlaten je hond voeren.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.
Havermout is over het algemeen veilig voor honden om te eten . In feite is het een zeer algemeen gevoed additief en wordt het in veel hondenvoer opgenomen en kattenvoer . De meeste honden kunnen havermout eten zonder enige nadelige gevolgen , ervan uitgaande dat het in de juiste hoeveelheden is.
In principe kan dit, maar brokken worden anders verteerd dan vers vlees. Brokken vragen een andere zuurgraad van de maag en hebben andere enzymen nodig dan vers vlees. Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft.
In het algemeen hebben de meeste volwassen honden 2 maaltijden per dag nodig: één 's morgens en één 's avonds.
Vers vlees hondenvoer
Als we het hier hebben over vers vlees voor honden, dan bedoelen we onverhitte voeding. Naast vlees voeding kan dat ook zijn: orgaanvlees, vis, gevogelte, botten, melk of eieren. Deze producten worden koel bewaard of diepgevroren. Rauw voer is te verkrijgen als volledige of aanvullende voeding.
Een hond met een maagtorsie is rusteloos, zal proberen te braken zonder dat er iets terugkomt, zal veel kwijlen, jankt, heeft een opgezette buik (vooral aan zijn linkerkant, vlak achter de ribben), heeft pijn (en kan daardoor in vreemde houdingen gaan staan of liggen), wordt zwak, ademt snel, heeft een snelle hartslag ...
Ik voer van af 9 weken ook nog maar 3x per dag en de laatste voeding is sávonds tussen 19.00 en 21.00 gelijk met de voeding van de volwassen honden.
Wanneer ze zo'n 12 weken oud zijn, kunt u dit terugbrengen naar drie keer per dag. Met 6 maanden zijn de pups groot genoeg om hun voer in twee porties per dag te krijgen. Vanzelfsprekend betekent meer porties niet dat er ook meer voedsel gegeven wordt.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Een pup slaapt zo'n 18-20 uur per etmaal. Een volwassen hond slaapt gemiddeld 12-14 uur per etmaal. Oudere honden hebben meer slaap nodig, dat kan best wel 16-18 uur per etmaal zijn. Van sommige grote rassen is bekend dat zij meer slapen dan gemiddeld.
De hond heeft eigenlijk het kortste spijsverteringsstelsel van zoogdieren, de spijsverting van een hond duurt gemiddeld ongeveer 8-9 uur.
Als uw hond het koud heeft of uw hond is aan het afkoelen, dan kunt u dat herkennen aan een aantal verschijnselen: Uw hond gaat rillen; Het ademen gaat moeizaam; De hartslag wordt zwakker.