Het meer dan drie keer wassen van de plekken die gewassen moeten worden. De Profeet zei: “Verricht de Woedoe' drie keer, drie keer. Dit is hoe de Woedoe' dient te zijn. Wie meer dan drie keer wast, heeft slecht gehandeld, is in overtreding en begaat een vorm van onrecht.”
Profeet Mohammed (salla Allahoe 3alaihi wa sallam) heeft gezegd: "Overdrijf bij het opsnuiven, behalve als je vast." Daarna wordt het gezicht drie keer gewassen, van voorhoofd tot kin en van oor tot oor. Een dichtbehaarde baard mag bevochtigd worden. Vervolgens worden de armen drie keer tot aan de ellebogen gewassen.
Op basis hiervan is het zo dat wie tijdens de Ghoesl zijn geslachtsdeel aanraakt, urineert of een wind laat, zijn Ghoesl dient te voltooien en hierna de Woedoe' dient te verrichten. Wanneer men de Ghoesl verricht om hiermee zijn staat van Djanaabah op te heffen, dan volstaat deze wassing als Woedoe'.
Het gebed zonder Woedoe' wordt niet aanvaard, ongeacht of de rest van de daden en uitspraken van het gebed aanwezig zijn. Ibn cOmar heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Geen gebed zal geaccepteerd worden zonder reiniging.”
Stap 10 Na afloop van de woedoe
“Ash-hadoe allaa ilaaha iella laah wah'dahoe laa sharieka lahoe wa ash- hadoe anna Moeh'ammadan 'abdoehoe wa rasoeloeh.” “Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah. Hij is de Enige, Hij heeft geen deelgenoten en dat Mohammed zijn dienaar en profeet is.”
Wat is het religieus oordeel wanneer iemand zijn reinheid heeft verbroken en vervolgens gaat douchen. Vervalt (de plicht op) de Woedoe door het douchen? Antwoord: Het is aanbevolen voor degene die Djoenoeb[1] is om eerst de kleine wassing te verrichten en vervolgens de grote wassing.
Je kunt over je schoenen wrijven als je deze aandeed nadat je de woedoe hebt verricht, of over je sokken, wanneer ze dik zijn en geen water doorlaten en als ze de voeten bedekken en ook een gedeelte van het been. Voor een reiziger blijft deze wassing drie dagen geldig en voor iemand die niet reist een dag en een nacht.
Bidden om je eigen begeerten, je eigen hartstochten, te bevredigen, is verkeerd bidden. Dit soort gebeden zijn niet naar Gods wil. We moeten dan ook niet vreemd opkijken als we niet ontvangen wat we gebeden hebben! Wolk zes: niet naar Gods wil bidden.
Het aardoppervlak wordt geïnterpreteerd als alle ruwe materialen, zoals zand of steen. Een wassing waarbij te weinig water voorhanden is, kan gecompleteerd worden door tayammum. De gebeden die verricht worden na een reiniging van tayammum zijn geldig en hoeven niet opnieuw verricht te worden.
Antwoord: Ghusl is geen verplichting bij het uittreden van voorvocht. De wuẓuʾ (kleine wassing) is echter wel verplicht na het wassen van de geslachtsdeel en testikels wanneer hij wil gaan bidden, de tawāf wil verrichten of de muṣḥaf wil aanraken.
De stof die je ruikt als je een scheet laat, is vooral vrijgekomen waterstofsulfide. Je darmbacteriën maken die stof terwijl ze smikkelen van al jouw ingeslikte voedsel. Maar ook je eigen darmcellen maken dit darmgas aan terwijl ze je voedsel verteren.
Manier van de grote wassing
Je wast je handen drie keer en wast je geslachtsdeel en alles daaromheen. Daarna verricht je de Woedoe' met uitzondering van de voeten. Vervolgens giet je water over je hoofd en wast dit goed. Dan was je je hoofd en je oren drie keer.
Als dit gas zich ophoopt, dan ontstaan er klachten als buikpijn. Het is dus normaal en gezond om af en toe een scheet te laten. Zo'n 10 to 20 keer per dag is heel gewoon. Je kunt spreken van winderigheid of flatulentie wanneer iemand veel meer scheten laat of daar geen controle over heeft.
Het geslachtsdeel moet eerst gewassen worden en daarna dient de persoon de Woedoe' te verrichten. De Ghoesl is dus niet vereist.
Er zijn vijf verplichte gebeden; ad-Dhohr (het middaggebed), al–cAssr (het namiddaggebed), al-Maghrib (het avondgebed), al-cIshaa' (het nachtgebed) en al-Fadjr (het ochtendgebed). Anas bin Maalik overlevert: “Op de nachtreis werd de Profeet opgedragen om vijftig gebeden te verrichten.
Bijvoorbeeld de reinheid verbreken tijdens het gebed, het spreken met een willekeurige taal van de mensen, lachen of dergelijke wat verboden is tijdens het gebed; wanneer dit opzettelijk wordt gedaan, dan maakt dit het gebed in deze situatie ongeldig.
Als de christen bid, doet hij God vaak een verzoek, nederig en geduldig. De christen verzoekt God in zijn gebed te spreken. In vertrouwen wacht de biddende christen het woord van God af. Zo is bidden, als een poging het woord van God te vernemen, ook een vorm van geconcentreerd luisteren.
Bidden is praten met God. Christenen bidden samen in de kerk, maar ook gewoon thuis. Meestal doen ze dat voor en na het eten of als ze naar bed gaan. In een gebed kun je God loven en prijzen, hem ergens voor bedanken, vergeving vragen voor foute dingen die je hebt gedaan, of hulp vragen voor jezelf of voor anderen.
Moslims zijn verplicht vijf keer per dag de salat te verrichten, volgens een Hadith door God aan Mohammed – ﷺ vrede zij met hem – gegeven tijdens de Nachtreis. De Koran schrijft de salat voor aan de gelovigen in verschillende ayaat.
Bidden is niet zomaar het uiten van een lege wens. Het gaat gepaard met aandacht en concentratie, het is goed voor geest én lichaam, en levert dus echt wat op - ongeacht in welke traditie je staat. Thich Nhat Hanh wil boeddhisten, christenen en zelfs mensen die nog nooit hebben gebeden, verder op weg helpen.
Om rein te zijn voor het gebed dienen zij de kleine wassing ('al-Woedoe'') te verrichten. In sommige situaties volstaat de kleine wassing niet en dienen zij de grote wassing ('al-Ghoesl') te verrichten. De kleine en grote wassing dienen volgens het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) verricht te worden.
Wanneer de vrouw henna op haar hoofd heeft, dan is het voor haar toegestaan om tijdens de woedoe' hierover te vegen. De henna hoeft zij niet te verwijderen.
Maar als je niet regelmatig doucht, is de kans groter dat ze je lichaam binnenkomen via ogen, neus of mond en je ziek maken. Bovendien zorgen die bacteriën voor die zweetgeurtjes, die zijn namelijk niet afkomstig van het zweet zelf, wel van de bacteriën die gassen vrijgeven.