De meeste wenkbrauwverf zal maximaal drie weken goed blijven zitten, maar dit hangt ook af van je huid, je huidverzorgingsroutine en hoeveel zon je huid te verduren krijgt (de zon heeft namelijk een blekend effect). De meesten laten het verven van hun wenkbrauwen dus iedere maand een keer doen.
Als we de wenkbrauwen verven, kunnen we de verf ook even op de huid zetten. Dit geeft een soort schaduw tussen de haartjes en zal in de eerste week zorgen voor een extra strakke wenkbrauw. De verf op de wenkbrauwhaartjes blijft 4 à 5 weken mooi.
Laat je geverfde wenkbrauwen 24 uur niet nat worden
Een professionele brow styliste zal je altijd het dringend advies meegeven om na het verven van je wenkbrauwen water 24 uur te vermijden. De wenkbrauwverf heeft na het aanbrengen nog flink de tijd nodig om goed in de haartjes te trekken.
Laat je wenkbrauwen ongeveer iedere vier tot iedere zes weken door een wenkbrauwspecialist onder handen nemen. Zo blijven je wenkbrauwen op zijn mooist!
Door het verven van de wenkbrauw krijgt u een donkerdere en vollere wenkbrauw en u hoef de wenkbrauw niet meer bij te tekenen. De kleur na het verven van de wenkbrauw houdt echter maar een maand aan. Permanente make-up van de wenkbrauwen gaat vele malen langer mee.
Je kunt voor een dagelijkse oplossing gaan met behulp van make-up, zoals een poeder of wenkbrauwpotlood, om je wenkbrauwen natuurlijk in te kleuren. Daarnaast kun je ook een browgel gebruiken (zoals deze van NYX), om de haartjes naar boven te borstelen zodat ze voller lijken."
Hét geheim achter volle, natuurlijke wenkbrauwen is het tekenen van haartjes op de plekken waar je haartjes mist. Dit doe je met behulp van een flinterdun wenkbrauwpotlood in een kleur die bij je wenkbrauwen of haarkleur past. Kleur ze niet te dik in als je je wenkbrauwen graag natuurlijk houdt.
Wil je voor een langere tijd geen omkijken hebben naar je wenkbrauwen, dan is verven een uitstekend idee. De verf legt een laagje om de wenkbrauwen, waardoor de wenkbrauwen meteen voller lijken. Vooral de uiteinden van de wenkbrauwen zijn vaak dunner, waardoor je ze bijna niet ziet.
Wat werkt? Zeep. Een heel simpele methode met producten die je altijd wel in huis hebt: zeep en een wattenstaafje. Als je met het wattenstaafje over je wenkbrauwen heen gaat zal de verf die zich op je huid gehecht heeft sneller loslaten.
Powder Brows wordt ook ombre brows genoemd, dit omdat het een overloop effect heeft. Hierbij wordt de wenkbrauw van licht naar donker ingekleurd en krijgt het een zacht poeder effect. Powder brows is geschikt voor alle huidtypes en vervaagt na 1-3 jaar.
Bij hele lichte wenkbrauwen en een lichte huid raden we je aan om lichtbruine wenkbrauwverf te gebruiken. Henna brows kleuren ook de huid en dat geeft een extra intens effect. Dat is al gauw te veel. Steeds meer schoonheidsspecialisten bekwamen zich in epileren met een draadje, oftewel threading.
Na het verven lijken de wenkbrauwen altijd donkerder omdat er nog wat restjes van de verf op de huid zitten. Wij raden aan niet gelijk na de BROW STUDIO behandeling te gaan boenen, maar thuis te gaan douchen. Door het douchen gaat de verf vanzelf van de huid af.
Voor een mooie uitstraling wil je namelijk dat je wenkbrauwen gezien worden. Kies daarom voor een donkerdere kleur, maar zorg ervoor dat deze tot maximaal drie tinten donkerder is dan je eigen haarkleur. Voor de roodharigen onder ons geldt hetzelfde als voor de blondines.
Het verven met henna is anders dan verven met normale wenkbrauw verf. De verf blijft langer op de haren zitten (ongeveer 4-5 weken) en omdat niet alleen de haren maar ook de huid mee wordt geverfd lijkt de wenkbrauw voller en komt het model mooier uit.
Een andere manier op je wenkbrauwen te onderhouden, is met behulp van een speciaal schaartje. Borstel je haren met een wenkbrauwborsteltje omhoog en knip de stukjes af die er buiten vallen. Borstel daarna je haartjes omlaag en herhaal het proces. Tip: Vul je wenkbrauwen in met een potlood voordat je begint.
Wenkbrauwen groeien langzaam of moeilijk
Dit kan komen door een teveel aan stylingproducten. En dan hebben we het niet alleen over wenkbrauwpotlood, -poeder of de verkeerde wenkbrauwgel. Je maakt misschien ook gebruik van moisturizer, cleanser, zonnebrandcrème en make-up producten als foundation.
De ideale wenkbrauwvorm wordt dikwijls bepaald volgens drie richtlijnen: De afstand tussen je ogen en je wenkbrauwen is vaak best even groot. Hou daarom een potlood verticaal langs je neusvleugel en duid het punt aan waar je wenkbrauw moet beginnen.
Wanneer je een hartvormig gezicht hebt kun je het beste een ronde en brede wenkbrauw vorm tekenen. Laat de wenkbrauwen rond aflopen. Een lage boog zorgt voor een natuurlijk geheel. Als je de boog hoger aanbrengt laat je het gezicht smaller lijken.
Meestal is haargroei erfelijk bepaald, maar soms zijn er andere oorzaken van haaruitval of dunner wordende wenkbrauwen. Zoals een trage schildklier of bloedarmoede door ijzergebrek. Soms is de hoofdhuid ziek. Of is het een bijwerking van medicijnen, bijvoorbeeld bij chemotherapie.
Rimmel London Professional Eyebrow Pencil (waterproof)
Met dit potlood kun je moeiteloos zowel de vorm als de kleur van jouw wenkbrauwen naar wens brengen. En omdat het potlood watervast is, is dit misschien ook wel het beste waterproof wenkbrauwpotlood.
Wenkbrauwen kunnen ook weer aangroeien. Gelukkig kunnen wenkbrauwhaartjes ook weer aangroeien. Mits de haarfollikels nog intact zijn. Door ouderdom, erfelijke aanleg of gedurende een te lange periode epileren is het mogelijk dat de follikels afsterven.
Wenkbrauwstreepjes zijn een modieuze methode van zelfexpressie, die gecreëerd worden door dunne verticale sneetjes in de haren van je wenkbrauwen te maken. Deze stijl werd in de jaren '90 populair en wordt tot de dag van vandaag nog steeds gedragen!
Wenkbrauwen laten groeien op natuurlijke wijze
Kokosolie en olijfolie bevatten beide veel vitamine E dat de bloedtoevoer naar je huid stimuleert, waardoor de haarzakjes goed gevoed worden. Dit levert stevige, gezonde haartjes op die lang meegaan. Ook Castor olie stimuleert het haargroeiproces van je wenkbrauwen.