Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Gebruik weinig wasmiddel. Draag je beha's maximaal twee dagen achter elkaar.
Het beste kan je BHs om de 2 à 3 dagen dragen wassen. Draag je ze langer, dan zullen zweet, huidvet en verzorgingsproducten het materiaal van de BH aantasten en dit is wederom niet goed voor het elastiek.
Maar hoe vaak moet je je beha dan wel wassen of uitspoelen? Om te voorkomen dat de hoge zuurgraad van zweet oksels de bh aantast, wordt aangeraden om de beha na ongeveer drie dagen te wassen.
Was je bh voorzichtig
De bh zal na een 3/4 dagen maximaal, gewassen moeten worden. Het liefste op de hand en heel voorzichtig. Weken, deppen en vooral niet schuren. Een mild milieuvriendelijk wasmiddel gebruiken in poedervorm of vloeibaar.
Lingerie wassen
Er wordt regelmatig gevraagd hoe vaak je je lingerie mag wassen. Als je denkt dat weinig wassen de levensduur verlengt, dan denk je verkeerd. Een gouden regel is dat je je beha best nooit langer dan twee dagen draagt tussen twee wasbeurten, en bij voorkeur geen twee opeenvolgende dagen.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Vier bh's per week
Zorg daarom dat je minimaal vier bh's in je kledingkast hebt liggen, adviseert ze. Zo hoef je ze maar één keer per week te wassen en heb je veel langer plezier van je favoriete bh. Twijfel je of je bh nog voldoende stevigheid biedt? Zo zie je wanneer het tijd is om 'm te vervangen.
Ruim drieduizend vrouwen deden mee met de opiniepeiling en daaruit blijkt dat 7 procent van de vrouwen geen bh draagt.
Dit hangt ervan af hoe vaak je jouw bh's wast, met de hand of in de wasmachine en hoe vaak je de bh's draagt. Elke zes maanden een nieuwe bh is geen overbodige luxe. Als je onderstaande tekenen herkent, dan doe je er goed aan om eens even langs de Hunkemöller te gaan en een nieuwe bh te scoren.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
Was bh's daarom alleen samen met kledingstukken van hetzelfde materiaal, op een fijnwasprogramma van maximaal 30 graden. Stop een bh altijd in een bh-zakje als je hem wast. Zo voorkom je dat het elastiek uitrekt en de beugel eruit glijdt – en zo de wasmachine beschadigt. Maak daarnaast altijd de bh-sluiting vast.
De SMOOTHLY is een extra steunende beha met niet-elastische voorgevormde cups zonder beugel. De eisen aan steun van de beha veranderen met het ouder worden omdat de buste minder stevig wordt. Door een beha met een goede lifting wordt huidirritatie door huid die tegen huid ligt, vermeden.
n tegendeel: een goede bh biedt uw borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als u grotere borsten heeft. Net zoals ieder ander kledingstuk kan ook een mooie bh u net even wat meer zelfvertrouwen geven.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
De borsten worden teveel tegen elkaar aan gedrukt: Dan is de cup is te klein. De bandjes snijden in op de schouders: Dan is de omvang te ruim of de cup is te klein. De bandjes zakken af: Dan is de omvang te ruim. De beugels liggen niet vlak op de huid tussen de borsten, maar komen naar voren: Dan is de cup te klein.
Maat 75B bijvoorbeeld is praktisch hetzelfde als 70C of 80A. Deze bh's hebben dezelfde 'cupinhoud', de verhoudingen zijn alleen ietsje anders. Hoe groter de bandmaat (omvangsmaat) hoe groter de cup. Andersom geldt dit ook: Kies je een omvangsmaat kleiner dan wordt ook de cup kleiner.
"Er wordt gezegd dat je borsten gaan hangen als je er geen draagt, maar dat is helemaal niet waar. Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Het UMC Utrecht zocht uit of dit een feit of fabel is en concludeert dat er geen enkel wetenschappelijk of klinisch bewijs is voor de beweringen. Een (Amerikaanse) studie uit 2014 onder meer dan 1500 vrouwen heeft geen enkel verband tussen het dragen van een beugel-bh en het risico op borstkanker gevonden.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Voorgevormde beha's, een beugel bh, padded bh's, push up bh's (met gelvullingen), een zelfklevende bh en bh's met pailletten, parels en Swarovskisteentjes áltijd met de hand wassen! Wil je een beugel bh toch in de wasmachine wassen, gebruik dan áltijd een waszakje!
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.