Water geven De Asparagus houdt van een licht vochtige grond, maar ook weer niet van té veel water. Geef dus niet te veel, en niet te weinig. In de zomer tweemaal per week een scheutje water en in de winter eenmaal per week een scheutje is perfect.
Asparagus water geven
De Asparagus verliest namelijk zijn frisgroene kleur en gaat slap hangen indien de plant te weinig water krijgt. Geef de plant niet te veel water per gietbeurt, de plant verbruikt namelijk niet veel. Zolang de grond maar een beetje vochtig is, is het voldoende.
De sierasperge leeft het best in een schaduwrijk milieu met maar weinig zonlicht. De bladeren verkleuren niet snel. Als ze geel verkleuren is dat door een teveel aan zonlicht en dan verplaatst je ze best naar wat meer schaduw. Indien er bruine vlekken op de bladeren ontstaan is dat een teken van een teveel aan water.
Hoe verzorg je een Asparagus plant? De Asparagus plant is een makkelijke plant om te verzorgen. Deze sterke kamerplant heeft steeds slechts een klein beetje water nodig en kan goed tegen droge lucht.Zet hem op een lichte plek met gefilterd zonlicht en jouw sierasperge is helemaal gelukkig!
De Asparagus Sierasperge is een mooie kamerplant die overigens in de zomer goed buiten kan staan. Deze plant heeft veel water nodig en ook veel licht, hij mag echter niet in de volle zon staan. Alle planten worden met zorg geselecteerd zodat u er optimaal van kunt genieten.
Daarom hebben we besloten dat de planten nu vooraf te bestellen zijn zodat we ze eind maart begin april in een korte tijd kunnen verzenden. Even een weetje tussen door: Wist je dat asperge een vaste plant is en elk jaar op komt? De tijd dat ze mee gaan is minstens 12 tot 15 jaar. Een duurzame plant dus.
Een juiste standplaats is belangrijk want te veel zon kunnen de bladeren geel laten verkleuren. Na verloop van tijd kan hij wat gaan verwilderen maar door hem te snoeien kan je de Asparagus terug mooi in vorm krijgen. Snoei houdt de plant bovendien vitaal.
De Sierasperge (Asparagus) is een makkelijk te telen kamerplant. De Sierasperge wordt ongeveer 30 centimeter hoog en heeft een simpele, decoratieve uitstraling.
Het zijn vaste planten, na de oogst groeien de 'asperges' uit tot ruim een meter hoge groene planten met heel fijn geveerd blad.
Asperge is een vaste plant die jaar op jaar weer terug komt. Vroeger groeiden de asperges op zanderige plekken in bijv. duinen.
Een Asparagus plant zich voort via bloemen en niet zoals varens via sporen. Wel doet de fijne structuur erg aan varens denken. De Asparagus groeit vanuit kleine knolletjes onder de grond. In die knolletjes kan hij vocht en voedingsstoffen opslaan, waardoor hij onder de grond reserves opslaat.
Je kunt de Asparagus vermeerderen door hem te scheuren. Als je hem uit zijn pot haalt, zie je soms veel knollen aan de wortels groeien. Die knollen gebruikt de plant om energie in op te slaan. Verwijder voorzichtig de aarde rondom de wortels en splits de plant in twee of meer stukken.
Hoewel Asparagus (Asparagus setaceus) er onschuldig uitziet met zijn fijne, verenachtige bladeren, is het belangrijk om te weten dat deze plant inderdaad giftig kan zijn voor katten. De plant bevat sapogenine, een stof die irritatie kan veroorzaken bij katten wanneer ze aan de plant knabbelen of deze inslikken.
Het overkomt iedereen wel eens: je plant heeft teveel water gekregen. Hoewel te weinig water natuurlijk ook niet goed is, kan een plant ook behoorlijk ongelukkig worden van te veel water. Bij teveel water kunnen de wortels namelijk gaan rotten en kan de plant zichzelf niet meer voorzien van water en voedingsstoffen.
Als je plant al wat langer te veel water krijgt kan je dat zien aan de bladeren. Ze zullen lichtgroen of geel worden en uiteindelijk van de stam afvallen. Heeft je plant al wortelrot door een overschot aan water, dan is de kans groot dat de bladeren juist verdorren en van de plant afvallen.
Tip: Om te controleren of een plant water nodig heeft kun je een vinger twee vingerkootjes diep in de grond steken.Als er wat aarde aan je vinger blijft zitten is de grond vochtig genoeg. Komt je vinger schoon uit de potgrond, dan is dat een teken dat de grond te droog is en je plant water nodig heeft.
Asperge zaaien kan buiten in een zaaibed in de maand april. Zaai steeds op 20x10 cm afstand.
Voor groene of paarse asperge graaft u een sleuf van 2 schoppen breed (ca 45 a 50 cm/ 90 cm dubbele rij) en ca diep 15 a 20cm. Per meter bed heeft u 5 planten nodig en de rijen kunnen op 80 cm breed staan of eventueel 2 rijen dicht naast elkaar op ca 45 van elkaar.
Asparagus is de botanische naam van een geslacht van planten uit de aspergefamilie (Asparagaceae). Het geslacht telt tot driehonderd soorten, allen uit de Oude Wereld. Veel soorten zijn in talloze landen in beide werelddelen geïntroduceerd in gematigde en tropische gebieden.
Een aspergeplant levert gemiddeld vijf tot acht asperges op per keer, en in een seizoen kan er gemiddeld zo'n twee of drie keer van de plant geoogst worden. Het hangt af van de weersomstandigheden hoeveel asperges je kan oogsten. Hoe warmer het bed is, hoe beter de asperges groeien!
Een asperge komt van een struikachtige plant die tot de familie van de lelies behoort. Deze plant vormt jaarlijks vanuit de houtachtige wortelstokken scheuten. Die scheuten zijn de asperges. Ze groeien dus onder de grond!
De asperge is tweehuizig. De plant bloeit vanaf juli met groenachtig, eenslachtige bloemen. De vrucht is een rode bes. De asperge is een kensoort voor het ligusterverbond (Berberidion vulgaris).
Water geven
De Asparagus houdt van een licht vochtige grond, maar ook weer niet van té veel water. Geef dus niet te veel, en niet te weinig. In de zomer tweemaal per week een scheutje water en in de winter eenmaal per week een scheutje is perfect.