Per Co2 patroon kunnen circa 40 schoten gevuurd worden. Houdt er echter wel rekening mee dat het patroon tijdens het schieten steeds minder druk meer zal hebben.
CO2 patronen hebben geen houdbaarheidsdatum. Zolang de CO2 er nog in zit kun je ze gebruiken!
De kracht van een CO2 pistool
Bij 8 Joule heeft een gemiddeld 4.5 mm kogeltje een snelheid van 175 m/s, een gemiddeld 5.5 mm kogeltje zal door zijn hogere gewicht 130 m/s halen.
De patronen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Je hebt ze van 12 gram, 16 gram of 25 gram CO2. Welk formaat je moet hebben hangt van je banden af. Met een 16 grams patroon pomp je een raceband op tot 8 bar en een 26 inch mountainbikeband tot ongeveer 2,5 bar.
Het instituut stelde de grens voor mogelijk dodelijke verwondingen op circa 14 joule. Het krachtigste wapen uit die test was met 138 joule slechts half zo zwaar als de Bulldog, die hier toen nog niet op de markt was.
Wilt u op afstanden tot 100 meter of verder schieten? Dan adviseren wij u minimaal een buks van 40 Joule.
De handelaar acht het onmogelijk om met een luchtdrukwapen iemand dodelijk te verwonden. 'Als je al raak schiet, zorgt dat hooguit voor een oppervlakkige vleeswonde, behalve natuurlijk als zo'n kogel in iemands oog terechtkomt. ' Luchtdrukwapens zijn in ons land vrij verkrijgbaar.
Voor mtb kan je het beste een 16 of 20 grams patroon nemen. anders is een 12 grams voor racefietsbandjes voldoende. Een MTB krijg je op ongeveer 2,2 bar en een racefietsbandje op een dikke 6 bar.
Hatsan Carnivore 7.62 | De zwaarste veerbuks | 45 joule.
Het is afhankelijk van de afstand waarop u wilt schieten, wat voor luchtbuks het beste kunt kiezen. Voor korte afstanden is een lichte buks tot 16 Joule in principe voldoende. Gaat u op langere afstanden tussen de 30 – 100 meter of nog verder schieten? Dan kunt u beter kiezen voor een luchtbuks vanaf 40 Joule.
CO2-pistool testwinnaar in prestaties: Arcus Viper CO2 (450% prestaties) Heb je ooit €500 uitgegeven aan een CO2 luchtpistool? Zo niet, dan is vandaag misschien de eerste keer, want dit pistoolmodel is iets speciaals! Met 34 joules biedt de Akkus Viper CO2 453% prestatie in vergelijking met standaard CO2 pistolen.
Lege slagroompatronen gemaakt van roestvrij staal (RVS) kun je in de meeste gemeenten samen met plastic en drinkpakken inleveren. Je kunt ze ook inleveren als schroot. Slagroompuitbussen mogen meestal bij het restafval (en niet in de zak of bak voor plastic en blik).
- Waarom liggen overal die slagroompatronen? De slagroompatronen zijn gevuld met lachgas. Lachgas wordt gebruikt als drug. Als je het patroon openbreekt en het gas in een ballon opvangt, kun je het inhaleren door in- en uit te ademen via de ballon.
Let ook goed op welke CO2 patronen geschikt zijn om te gebruiken met de CO2 pomp. Je hebt vaak de keuze uit 12g, 16 g of patronen met een inhoud van 24 of 25 gram. Zowel voor mtb- als racefietsbanden is een 16 gram patroon vaak meer dan voldoende, al hangt dit natuurlijk wel af van welke banden je gebruikt.
Een klein pompje of een paar CO2 patronen
Zodat je bij een lekke band altijd je banden op kan pompen. Neem je twee binnenbanden mee? Neem dan ook twee patronen mee.
Bij een spuit van 0,5 liter heeft u 1 patroon nodig, bij 1 liter spuit heb je 2 patronen nodig en bij de 1,5 liter 3 patronen. Kortweg gezegd per 0,5 liter inhoud gebruikt u 1 patroon per keer dat u de fles gebruikt. Het is dus handig om een voorraadje patronen mee te bestellen wanneer u een fles aanschaft.
De kleine metalen patronen met stikstofoxide worden in de patroonhouder geplaatst. Vervolgens wordt de patroonhouder vastgedraaid tot er gas vrijkomt. Door druk uit te oefenen op de hendel of beugel mengt het gas zich met de vloeistof en ontstaat er een schuim.
Lachgas patronen worden gemaakt van metaal. De patronen vind je ook terug in slagroomspuiten die binnen de horeca worden gebruikt. Sommige lachgas patronen worden niet speciaal gemaakt voor menselijke consumptie. Deze patronen worden vaak gebruikt voor industriële doeleinden.
Om een rat effectief te doden en onnodig dierenleed te voorkomen, raden wij aan om een luchtbuks te gebruiken met een kogeltje van minimaal 5,5mm (of groter) en een kracht van 24 joule (of hoger). Dit alles om ervoor te zorgen dat de rat niet ziek raakt een een pijnlijke dood heeft, maar direct dood geschoten wordt.
Wanneer u op afstanden tussen de 30 of 100 meter gaat schieten, dan zult u rond de 40 Joule nodig hebben. Wanneer u nog verder gaat, dan zult u naar andere buksen boven de 40 Joule moeten kijken.
Een voorbeeld van een krachtige buks zou de 45 joule Gamo G-Magnum 1250 Jungle of de Gamo G-Magnum Replay zijn. Deze buksen bieden een enorm hoge kracht voor knikloopbuksen.