Wanneer het hoortoestel niet meer volledig versterkt of niet meer werkt, kan het zijn dat de filter vervangen moet worden. Wij raden u aan om de filter iedere 8 weken te vervangen, of vaker indien nodig.
Tussen het hoortoestel en het oorstukje zit soms een siliconen slang Deze slang is precies afgemeten op uw oor. Door transpiratie en de zuurgraad van de huid kan deze slang hard worden. In de zomer kan dit soms snel gaan. Hoe vaak je deze slang moet laten vervangen verschilt per persoon.
Wij raden u aan om de dome elke 8 weken te vervangen, tenzij de audicien u anders voorschrijft. Het proces voor het vervangen van een dome verschilt niet per merk. Echter zijn er wel veel verschillende soorten en maten domes die per merk en hoortoesteldrager erg verschillend kunnen zijn.
Het is daarom belangrijk het filter geregeld te vervangen. Sommige mensen maken meer oorsmeer aan dan anderen, dus de één moet dit net iets vaker doen dan de ander. Gemiddeld ongeveer om de 8 weken.
Het oorstukje en de ventilatieopening maak je bij voorkeur dagelijks schoon met een spiraalborsteltje. Eens in de 2 a 3 weken kun je het gehele oorstukje reinigen. HearPlanet heeft een Achter Het Oor reinigingsset samengesteld met de producten die je nodig hebt bij het reinigen van de hoortoestellen.
Droogbox om uw gehoorapparaat te drogen
Zonder hoort u immers niet of minder goed. Verzorging van uw hoortoestel is dan ook belangrijk. Vocht in uw oor en gehoorapparaat is bijna niet te voorkomen. Aangezien vocht niet goed is voor uw toestel is het belangrijk hem minstens eens per week te drogen.
Spoel het oorstukje 2 keer per week schoon met water en daarvoor bedoelde zeep. Droog het goed af en blaas ook de kanaaltjes in het hoorstukje droog. Vergeet de microfooningangen en ventilatiegaatjes op het toestel zelf niet te reinigen met een borsteltje dat hier speciaal voor dient.
Gebruik dagelijks de reinigingsdoekjes van Lapperre. Ze zijn bedoeld om je hoortoestellen te reinigen en te ontsmetten. Hetzelfde effect krijg je door wat Lapperre reinigingsspray op een zacht doekje te verstuiven. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op een doekje.
Zolang u in een hoogwaardig hoortoestel investeert, heeft het een geschatte levensduur van tussen de drie en zeven jaar. Met een goede verzorging hoeft een hoortoestel dus niet vaak te worden vervangen.
Over dit product. Filter ter bescherming van de microfoon van Starkey receivers en "in het oor" hoortoestellen.
Muziek luisteren met een koptelefoon of oortjes gaat lastig met een gehoorapparaat. Met een bluetooth gehoorapparaat is dit wel mogelijk! Dit werkt eigenlijk hetzelfde als bellen; het geluid van uw muziekbron wordt direct gestreamd naar uw hoortoestel Zo geniet u met één druk op de knop van uw favoriete muziek.
Controleer of de oorstukjes goed aansluiten op jouw gehoorgang. Het oorstukje hoort perfect aan te sluiten, zonder openingen of kieren. Heb je het gevoel dat jouw oorstukje wijkt, dan kunnen wij dit voor je nakijken, aanpassen of vervangen. Controleer of het slangetje aan vervanging toe is.
Een fluitend geluid in uw hoortoestel kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een niet goedzittend oorstukje of dome, overtollig oorsmeer, verkeerd volume, verstopte geluidsslangen of problemen met de microfoon. In de meeste gevallen is de piep snel en makkelijk op te lossen.
Hoortoestellen houden niet van vocht
oud weer betekent niet noodzakelijkerwijs meer regen en vocht, maar wel condensatie. De overgang van buiten in de kou naar binnen in de warmte kan leiden tot condensatie in het hoortoestel.
Er is geen direct gevolg bekend dat het dragen van een hoortoestel duizeligheidsklachten veroorzaakt.
Een voorwaarde voor een vergoeding van de basisverzekering is dat er sprake is van een gehoorverlies van 35 dB (decibel) of meer. De audicien doet hier onderzoek naar aan de hand van het Keuzeprotocol Hoorzorg 2.0. Voor dit onderzoek vul je een vragenlijst in en worden er hoortesten bij je afgenomen.
Een basis hoorapparaat kost ongeveer tussen de 500 en 800 euro. De prijs voor een gehoorapparaat in de topklasse ligt vaak boven de 1.200 euro. De kosten zijn afhankelijk van het model, maar ook van het merk.
Hoe lang u kunt genieten van uw gehoorapparaat of hoortoestel is niet in één antwoord te vangen. Ieder gehoorapparaat heeft een andere levensduur. Het hangt bijvoorbeeld af van het gebruik, de slijtage en de status van het hoorprobleem. Maar een gemiddeld gehoorapparaat gaat minimaal vijf jaar mee.
Door uw hoortoestellen op te bergen met een volle batterij, zorgt u ervoor dat de batterij nog kan worden opgeladen. De batterijen moeten echter iedere 6 maanden volledig worden opgeladen. Als u uw hoortoestellen langer dan 6 maanden niet oplaadt, dienen de oplaadbare batterijen te worden vervangen.
De levensduur van de batterij hangt af van het type batterij, hoeveel het hoortoestel iedere dag gedragen wordt en het verbruik van het toestel (door versterking en aanpassingen). Afhankelijk daarvan gaan de batterijen enkele dagen tot enkele weken mee. Gemiddeld moet men iedere vijf dagen batterijen vervangen.
Kan een gehoorapparaat tegen water? Een gehoorapparaat is over het algemeen niet bestand tegen water. Er zijn echter wel gehoorapparaten verkrijgbaar die waterbestendig zijn. De Phonak Audéo Life is uitgebreid getest op zout-schoon en zwembadwater en op transpiratievocht tot een diepte van maximaal 50 cm.
Je kunt ook een zoutoplossing gebruiken om het oorsmeer zacht te maken. Voeg 1 theelepel keukenzout toe aan 250 ml lauw- warm water en spoel hiermee je gehoorgang. Naast deze huismiddeltjes, zijn er oorspoelingen te verkrijgen om van overtollig oorsmeer af te komen.
Een oorstukje is een 'dopje' dat in de oorschelp geplaatst wordt. Het oorstukje maakt het mogelijk om het geluid van het hoortoestel in de gehoorgang aan te bieden en op efficiënte wijze over te dragen aan het trommelvlies. Vooral mensen met een zwaarder gehoorverlies hebben baat bij een oorstukje.
Verwijder alleen oorsmeer dat zichtbaar is in de opening van de gehoorgang. Ga dus niet met het wattenstaafje diep in het oor zitten wroeten. Zo druk je oorsmeer verder weg en komen bacteriën misschien op dunne plekken huid terecht.