Bidons hebben geen eeuwig leven. Na een tijdje zijn ze simpelweg niet meer fris te krijgen en dat is het juiste moment om ze te vervangen. Wij raden aan om dit minstens een keer per jaar te doen.
Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee. Een glazen drinkfles is een stuk duurzamer, maar een roestvrijstalen drinkfles is de beste keuze voor langdurig gebruik.
Vul je bidon met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Gebruik een afwasborstel of een schoonmaaksponsje om de binnenkant en de randen rond de fles schoon te schrobben. Spoel af tot het water helder is.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Wat minstens even goed werkt zijn afwasmachine-tabletten. Breek zo'n tablet doormidden en los deze op in het water in je bidon. Laat dit alles een nacht staan, schud een paar keer, spoel alles goed uit. En je bidon is schoon.
Bidon jaarlijks vervangen
Je hebt al een nieuwe bidon vanaf 5,99 euro! Bidons hebben geen eeuwig leven. Na een tijdje zijn ze simpelweg niet meer fris te krijgen en dat is het juiste moment om ze te vervangen. Wij raden aan om dit minstens een keer per jaar te doen.
Zijn schimmels giftig? Schimmels zijn niet allemaal giftig, maar van sommige schimmels is bekend dat ze in staat zijn gifstoffen (mycotoxines) aan te maken. Het eten van deze gifstoffen kan leiden tot een voedselvergiftiging. Dat kan gepaard gaan met misselijkheid en diarree.
Zo maak je je drinkfles schoon
De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten).
De oplossing is vrij simpel. Chloor er in. die je aan het water in de bidon toevoegd. Na een aantal uren is die vieze smaak en geur voor altijd weg.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon. Om te voorkomen dat je duurzame drinkfles een speeltuin wordt voor micro-organismen, is goed schoonmaken de boodschap.
Alles over de Nike Hyperfuel Bidon 500 ML
Deze Nike Hyperfuel bidon heeft een inhoud van 500 ml, is vaatwasser bestendig en door het knijpbare materiaal gaat het drinken voor, tijdens of na je workout je gemakkelijk af.
Meng wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken. Spoel de fles daarna goed af. Driedubbel grondige reinigingsbeurt: vul de fles met wat water en azijn, voeg twee eetlepels baking soda toe en roer. Ook hier geldt: spoel de fles daarna grondig na voordat je hem weer gebruikt.
In een flesje water zitten geen suikers of andere lekkernijen waar schimmels en bacteriën zo dol op zijn. En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet. Je kunt het, ook na de datum op de fles, gewoon drinken.
Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap. Deze dranken kunnen bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak achterlaten. We raden het af om de Dopper fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.
Het antwoord zal je verbazen. Zelfs als het vies smaakt of oud is, blijft het veilig om te drinken. De meeste mensen vinden een glas water dat een nacht heeft gestaan nog wel veilig om van te drinken.
Mijn tip is dan ook om je bidon open te bewaren, doe de dop er dan niet of los op. Zo kan er voldoende verse lucht de bidon in. Zo voorkom je dat je bidon gaat verstikken en dus stinkt wanneer je hem weer gaat gebruiken.
Water met citroensap: Laat de beker met citroenwater een dag of de hele nacht staan. De citroensap verwijdert vieze luchtjes en doodt bacteriën. Voor nog meer effectiviteit kun je er een snufje zout aan toevoegen. Hierna goed omspoelen, desnoods met schoon water en een sopje.
Alle onderdelen van een air up®-fles zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De fles is gemaakt van BPA-vrij Tritan™, dat ook wordt gebruikt voor babydrinkflessen. Het mondstuk is gemaakt van voedselveilig silicone, dat ook wordt gebruikt voor fopspenen.
Als de speen en fles schoonmaken met de hand gebeurt, kan je ze het beste aan de lucht laten drogen. Zet ze hiervoor ondersteboven op een schone hand- of theedoek. Heb je ze snel nodig? Dan kan je de fles en speen droogmaken met een schone theedoek.
De Ecofles is Vaatwasmachinebestendig , maar je kunt de fles ook reinigen met een flessenborstel, warm water en een beetje afwasmiddel. De sportdop is Vaatwasmachinebestendig . Zet hem gewoon met het deksel open op het bovenste rek. We raden je aan je Ecofles elke dag te reinigen.
Vooral in zachte etenswaren, zoals brood, gaat de verspreiding van schimmels sneller en zijn ze onzichtbaarder dan je denkt. Bij harde etenswaren kun je vaak een stukje schimmel nog wel wegsnijden, maar voor brood, een potje jam of appelmoes geldt dat helaas niet, zegt het Voedingscentrum.
Yuk, schimmel
Maar maak je geen zorgen: het doorslikken van schimmel zal je lichaam waarschijnlijk niet schaden. Het meest vreselijke deel is waarschijnlijk het besef dat je schimmel hebt gegeten.
Als je schimmel op je kaas ziet hoef je het niet meteen weg te gooien. Meestal gaan de sporen niet ver de diepte in op harde kaas, zoals Parmezaanse, Edammer of Goudse kaas. Je kunt het dus ruim wegsnijden, een paar centimeter diep en rondom de schimmelplekken, en de rest gewoon opeten (1, 4).