Vul de batterij regelmatig bij
Na elke 5 tot 10 laadbeurten moet het waterpeil van uw batterij worden bijgevuld. Doe dit steeds na het opladen van de batterij, wanneer deze nog op temperatuur is, en nooit ervoor. Ook met een automatisch vulsysteem.
Het bijvullen mag nooit gebeuren met een vloeistof waarin zouten zijn opgelost en andere verontreinigen in zitten zoals bij leidingwater het geval is. Dit water verstoort het laad- ontlaad proces en veroorzaakt kortsluiting. Om deze reden wordt daarom alleen gedestilleerd water of gedemineraliseerd water gebruikt.
Wanneer je een drooggeladen accu bezit, is het zeer belangrijk deze vóór gebruik eenmalig te vullen met accuzuur. Nadien hoef je de accu niet meer bij te vullen met zuur. Een niet-onderhoudsvrije accu moet af en toe worden bijgevuld met demiwater, ook wel bekend als accuwater.
Het bijvullen van de batterij mag alleen na het laden!!
Om te voorkomen dat er te veel bijgevuld wordt kan er een automatisch watervulsysteem geplaatst worden op de batterij, dit zorgt middels een vlottersysteem dat de batterij niet te vol gevuld kan worden.
Het grote verschil tussen gedemineraliseerd en gedistilleerd water is dat gedistilleerd water normaal gesproken minder organische contaminanten bevat; bij deïonisering worden moleculen zonder lading, zoals virussen of bacteriën, niet verwijderd. Gedemineraliseerd water bevat meestal minder minerale ionen.
€0,12 cent / liter!
AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Bij een AGM accu is het accuzuur opgenomen in geweven glasvezelmatten die zich tussen de loodplaten van de accu bevinden. Dit in tegenstelling tot andere soorten loodaccu's (ook wel 'natte accu's' genoemd) waarbij het accuzuur zich los in de accu bevindt.
Een accu van een heftruck heeft gemiddeld een levensduur van 1.200 tot 1.600 ontladingen.
Om de traktiebatterij optimaal te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om periodiek gedemineraliseerd water (demi-water) bij te vullen NÁ het laden. Dit is van belang om schade aan de platen te voorkomen en de levensduur van de batterij te verlengen. Gebruik NOOIT kraanwater en voeg nooit zuur toe aan de batterij!
Er is we`l een grote vraag naar tweedehands heftrucks. Dat komt omdat de gemiddelde levensduur van een heftruck rond de 20 jaar ligt. Gebruikt een bedrijf een heftruck intensief – tussen de 600 en 1500 uur per jaar – dan zal die onderneming alleen maar nieuwe heftrucks kopen.
Na het starten moet je in elk geval een halfuurtje gaan rijden, zodat de dynamo de accu kan opladen. Zet nu de achterruitverwarming en blower weer uit.
Sluit de multimeterkabels aan op de polen van de batterij (rode sonde op de pluspool van de batterij en zwarte sonde op de minpool van de batterij). Lees de meting af op de multimeter. Als de multimeter ongeveer de waarde aangeeft die op het etiket van de batterij staat, werkt de batterij goed.
Normaal gesproken is de test tijd 20 uur en de warmte 20° C. Zo kan een accu van 100 Ah dus 20 uur lang 5 ampère afgeven bij een temperatuur van 20 graden. Als je een apparaat hebt wat 5 ampère nodig heeft kun je deze dus 20 uur voeden met één lading.
Graaf bijvoorbeeld een kuil in de grond, zet een reservoir water op de bodem en een lege beker precies in het midden. Dek het geheel af met plastic folie dat een beetje doorbuigt. Door het zonlicht verdampt het water. De damp condenseert tegen het folie en stroomt omlaag.
Gedemineraliseerd water, ook wel osmose water genoemd, is water waaruit de ionen zijn verwijderd door middel van een ionenwisselaar. Dit is vaak een cation-anion hars. Het water stroomt door de hars en wisselt negatieve ionen in voor hydroxide ionen uit de hars.
AH Gedemineraliseerd water bestellen | ah.nl.
U kunt van uw eigen kraanwater gedemineraliseerd water maken! Nooit meer duur demi-water kopen maar zelf demi-water maken. U weet ook zeker dat uw vers geproduceerd demi-water een hogere kwaliteit heeft dan uit een jerrycan, fles of IBC.
Inname van gedestilleerd water leidt tot de verdunning van elektrolyten in het lichaamswater. Ontoereikende herverdeling van lichaamswater kan de functie van vitale organen aantasten.
Houdbaarheid van het water is ongeveer 1 jaar alleen is dat ook afhankelijk van de toepassing. Als het product gebruikt word in een omgeving waarin de geleidbaarheid van het water een belangrijke rol speelt is het water na 1 jaar niet meer bruikbaar.
Nee, accuzuur mag niet meer los verkocht worden! Vanaf 1 februari 2021 is dit onder nieuwe wetgeving niet meer toegestaan. Vanaf deze datum is de EU verordening 2019/1148 over het op de markt brengen en het gebruik van precursoren voor explosieven van toepassing.
Een onderhoudsvrije accu is een accu waarvoor geen onderhoud nodig is aan de fysieke accu. U hoeft de accu zelf nooit bij te vullen met accuzuur. Een natte accu (een accu met daarin accuvloeistof) heeft wel onderhoud nodig. Eens in de zoveel tijd dient u het peil van het accuzuur te checken en eventueel bij te vullen.
Zijn batterijen gevaarlijk? Bij normaal gebruik niet! Maar ze kunnen brandgevaar opleveren als ze overladen worden, als er een kortsluiting ontstaat of als ze met water in aanraking komen. Ook als de batterijen niet op een juiste en veilige manier worden opgeladen kan brand ontstaan.