'Er is onvoldoende ruimte op het apparaat'
Als je WhatsApp niet kunt installeren vanwege onvoldoende ruimte op je apparaat, probeer dan de gegevens en cache van Google Play Store te wissen: Ga naar Instellingen op je apparaat en tik op Apps en meldingen > Google Play Store > Applicatie-info > Opslag > CACHE LEGEN.
Updates van WhatsApp worden altijd via Google Play uitgerold en daar kun je bij 'Mijn Apps' kijken of er een nieuwere versie beschikbaar is. Daarnaast kun je, als je in de Play Store zoekt naar WhatsApp, checken of er een update beschikbaar is.
Zo check je welke WhatsApp-versie je hebt
Als jouw Android-telefoon automatisch apps updatet, heb je waarschijnlijk al de nieuwste versie. Om het voor de zekerheid even te checken, kun je in de berichten-app het versienummer zien. Je hebt nu het versienummer in beeld.
Afzonderlijke Android-apps automatisch updaten
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op Beheren en zoek de app die je automatisch wilt updaten. Tik op de app om de pagina Details van de app te openen. Zet Auto-update aan aan.
Cache legen
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info. 3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
De site speurt testversies van WhatsApp af naar nieuwe functies. In zo'n testversie zijn de tekstwolkjes minder rechthoekig, met rondere randen dan nu het geval is. Ook wordt de kleur wat aangepast: in de lichte versie van WhatsApp is het groen wat frisser, in de donkere modus juist wat donkerder.
Open WhatsApp op je Android-smartphone, tik op de drie bolletjes rechtsboven en kies 'Instellingen'.
De volgende apparaten worden op dit moment door ons ondersteund en aanbevolen: Android met OS-versie 4.1 en nieuwer. iPhone met iOS-versie 12 en nieuwer. KaiOS-versie 2.5.0 en nieuwer, inclusief JioPhone en JioPhone 2.
Problemen oplossen
Tik naast je provider op het Instellingen-symbool. Schakel Mobiele data in. Open Instellingen op je apparaat > tik op Apps > WhatsApp > Mobiele data en wifi > schakel Achtergrondgegevens in. Update WhatsApp to the latest version available on the Google Play Store.
Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp? Als jouw Android op Androidversie 4.1 (Jelly Bean) of hoger, dan zit je goed. Voor alle telefoons met een oudere Androidversie, dus Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), stopt per 1 november 2021 de WhatsApp-ondersteuning.
Controleer uw netwerkverbinding. Schakel over naar een ander netwerk of gebruik Wi-Fi en probeer het opnieuw. 2. Gebruik een andere browser om het bestand te downloaden en controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.
Het probleem kan worden opgelost door de download of het installatieproces opnieuw te starten. Volg deze stappen: Annuleer en start de download overnieuw. Controleer dat je netwerkverbinding nog actief is.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Herstellen vanuit een Google Drive-back-up
Zorg dat je nieuwe Android-apparaat is gekoppeld aan het Google-account waarop je back-up is opgeslagen. Installeer en open WhatsApp en verifieer je nummer. Zodra je hierom wordt gevraagd, tik op HERSTELLEN om je chats en media vanuit Google Drive te herstellen.
We adviseren het volgende: Herstart de telefoon (zet deze UIT en dan AAN). Reset appvoorkeuren via jouw telefoon Instellingen > Apps > Menu-knop > Appvoorkeuren herstellen. Zorg ervoor dat de batterijbesparende stand niet wordt ingeschakeld door jouw telefoon bijvoorbeeld aan te sluiten op netstroom.
Android 7 wordt sinds november 2019 niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer. Je kunt op veel Android-smartphones zien op welke datum de laatste beveiligingsupdate was onder Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Android 12 is de opvolger van Android 11 en de grote update van 2021. De eerste testversie van Android 12 verscheen in februari en in oktober werd de definitieve update uitgebracht. Op deze pagina vertellen we je alles over de vernieuwingen van Android-versie 12.
Volg de stappen om je Android versie te updaten
Open Instellingen op je smartphone. Kies Over deze telefoon. Selecteer Systeem updates. Kies Controleren op updates.
Alle apps bekijken.
Scroll omlaag en tik op Google Play-services. Scroll omlaag en tik op App-details. Tik op Updaten of Installeren.