Ga naar de zenderinstellingen van je televisie. Deze vind je in het instellingenmenu. Kies voor 'Automatisch afstemmen' of 'Automatisch instellen'. Kies vervolgens de optie Kabel, zodat de televisie zelf zoekt naar een signaal voor digitale kabeltelevisie.
Je neemt daarvoor een extra decoder (tv-ontvanger) of CI+ module (CAM module of insteekkaart) af bij je aanbieder. Soms is dit tegen hogere abonnementskosten. Hoe je digitale televisie kijkt op meerdere tv's, varieert per aanbieder. Bij de meeste aanbieders kun je ook tv-kijken via tablet, smartphone of pc.
Wanneer je met een decoder, of 'kastje', kabeltelevisie kijkt, verbind je deze ontvanger via een coax kabel met je hoofdaansluiting voor tv ontvangst. Het kastje ontsleutelt het signaal en verzendt het via een hdmi kabel naar je tv. De meeste providers van kabel tv bieden verschillende pakketten met zenders.
Is je televisie ouder dan 11 jaar, dan zul je een Digicorder of Digibox nodig hebben om nog televisie te kunnen kijken. Een andere optie is een nieuwe televisie kopen. Je kan eventueel ook kiezen om televisie te kijken met een kaartje, de zogenaamde CI+ module.
Telenet stopt volledig met het analoge tv-signaal tegen eind 2021. Normaal gezien had dat vorig jaar al moeten gebeuren, maar door de coronapandemie kwam er uitstel. Kijk jij nog naar tv via de gewone kabel? Dan vind je hier alle info over wat er voor jou verandert.
Het beste antwoord. Een digitale kabel decoder kun je op ALLE televisies aansluiten, zolang ze maar een SCART aansluiting hebben. De beeldkwaliteit van zo'n decoder in combinatie met een ouderwetse beeldbuis televisie is verbluffend!
Met de tv-ontvanger kun je in overal huis draadloos tv-kijken, vanuit elke ruimte waar je maar wilt. Er is namelijk ook geen internet vereist en je kijkt dus tv zonder internet. Het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact voor je tv.
Door een CI+-module (Common Interface Plus) met smartcard in je tv-toestel te plaatsen kun je digitale televisie kijken zonder decoder of extra kabels. Voorwaarde is wel dat het toestel dan over een ingebouwde DVB-C-tuner beschikt, waarmee digitale kabel-tv ontvangen kan worden.
Ga naar Kanaal en druk op OK op je afstandsbediening. Onder Antenne moet je de optie Kabel kiezen. 3. Ga naar Automatisch afstemmen en druk tweemaal op OK op je afstandsbediening.
Niet alle aanbieders brengen op dezelfde manier digitale tv tot bij je thuis. Proximus en Scarlet gaan via de telefoonlijn, waardoor je geen extra kabelaansluiting nodig hebt. Voor Telenet en Orange heb je een coaxkabelaansluiting nodig.
Wanneer je ook geen zenders van de publieke omroep ontvangt, ligt het probleem waarschijnlijk bij het tv signaal dat binnenkomt of bij de coax kabel. Controleer of de coax kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten en of de kabel nergens beschadigingen toont.
Providers verzenden de zenders in extra pakketten (zoals ESPN, voorheen Fox Sports) vaak versleuteld. Om deze zenders te ontsleutelen heb je een zogenaamde CI+ module met smartcard nodig. De smartcard bevat informatie over je abonnement. Hij ontsleutelt alleen de zenders die bij jouw (extra) pakketten horen.
De enige betrouwbare manier om dit te verifiëren, is de handleiding van je televisietoestel of de specificatietabel ervan op de website van de fabrikant. Zoek op welke "tuners" of "Ontvangstsystemen" er geïntegreerd zijn in het toestel. Vind je een vermelding "DVB-C", soms gevolg door "MPEG4-AVC [H.
De digitale coax kabel is gemaakt om te garanderen dat het digitale S/PDIF signaal altijd perfect overkomt. De analoge RCA kabels zijn gemaakt voor een analoog line of phono signaal.
Bij sommige tv-providers kun je tv-kijken zonder kastje met een CI-module. Deze smartcard is een insteekkaart die je in je smart-tv plaatst. De CI-module vervangt dan de tv-ontvanger. Wel moet de coaxkabel nog altijd zijn aangesloten op de televisie.
Kwaliteit: HDMI is een digitale interface en levert de hoogste videokwaliteit omdat er geen conversie plaatsvindt van een analoog naar een digitaal signaal, wat wel is vereist voor alle analoge verbindingen (zoals componentvideo of S-Video).
Wat is CI+?
CI staat voor Common Interface, en is kortgezegd een manier van digitaal televisie kijken. Een CI+ bestaat uit de smartcard van je provider, waar je abonnement op staat, en een soort omhulsel: de module. Je doet de smartcard in de module en deze steek je vervolgens in de TV.
Beeldinstellingen aanpassen in 4 stappen
Stap 1: open het menu. Stap 2: open Instellingen. Stap 3: open Beeld. Stap 4: pas de beeldmodus of expertinstellingen aan.
Ga naar Instellingen→Algemeen→Resetten. Je moet dan wel het e.e.a. opnieuw instellen. Eventueel de tv een poos spanningsloos zetten.
Je CI+ module koop je aan voor 69€ maar kan je eventueel doorverkopen.
Wil je op de 'ouderwetse' manier tv-kijken, maar dan extra goedkoop? Dat kan met de Smart TV App van T-Mobile: een goed alternatief op NLZIET, want je kijkt zo interactief televisie zonder TV Box. Je installeert deze app op je smart-tv. Daarna log je in en kun je lineair tv-kijken, maar ook on-demand.
Via Chromecast of Apple TV
De Chromecast en Apple TV zijn twee apparaatjes die je via HDMI aansluit op je televisie. Vervolgens kun je vanaf andere apparaten beeld afspelen op het grote scherm van je televisie. Op deze manier kun je met de TV Anywhere App draadloos tv-kijken.
Je kunt gratis digitaal tv-kijken zonder abonnement. Dan kijk je op kabel tv gratis naar NPO 1, NPO 2, NPO 3 en alle regionale zenders. Maar er zijn ook manieren om zonder coax-kabel tv te kijken.
Via de webbrowser: Via de internetbrowser surf je naar de website van tv-aanbieders. Hier kan je televisieprogramma's, series of films streamen. Een voorbeeld is de website van NPO Start, waar je gratis alle NPO-zenders kunt bekijken.