overgangen: overgangen en tempowisselingen zijn een goede manier om de buikspieren te trainen. Je maakt dit intensiever door meer overgangen/tempowisselingen achter elkaar te maken of meer expressie te vragen. balkjestraining: je traint hierbij naast de buikspieren ook nog eens de coördinatie en houdingsspieren!
Galop. Galop is de gang bij uitstek waarmee de buikspieren worden getraind. Wanneer je over balkjes galoppeert, is dit nog een extra training. Je traint hiermee sterkte van de achterhand, de aanhechting van de voorbenen (deze bestaat uit spieren) en de beweeglijkheid van het bekken.
De crunch blijft de populairste oefening voor je buikspieren, en terecht. De crunch traint de hele buik en zorgt een geweldige contractie bij elke herhaling. Ga plat op je rug liggen met gebogen knieën en voeten plat op de grond. Je kunt je armen over je borst steken of je handen omhoog houden bij je voorhoofd.
Oefen met balkjes draven of galopperen. Hierbij moet jouw paard zijn benen goed optillen en versterk je zijn achterhand. Heb je dit goed onder de knie, dan kun je het afwisselen met schouderbinnenwaarts rijden. Je traint hiermee het binnenachterbeen van jouw paard, dat daardoor sterker wordt.
Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak jij naar de sportschool gaat, maar in principe is het mogelijk om elke dag je buikspieren te trainen. Pas wel op voor een gescheurde buikspier. Net als alle andere spieren in je lichaam, kunnen buikspieren scheuren of verrekken.
De sleutel tot het krijgen van een strakke buik en keiharde buikspieren ligt in je voedingspatroon. Daarnaast is het bijzonder belangrijk om cardiotraining met hoge intensiteit en intervals te doen in combinatie met buikspier- en krachtsoefeningen.
Vrije beweging, sociaal contact en gezond voer:
Wanneer je rekening houdt met de basisbehoeften van je paard heeft je paard alles wat zij/hij nodig heeft om gelukkig en gezond te zijn.
Laat je paard regelmatig zijn of haar benen stretchen en zijn of haar kin op de borst leggen. Ook de rug moet opgerekt worden door het hoofd omhoog te strekken en juist helemaal naar beneden en opzij. Tot slot is achterwaarts lopen een goede oefening wanneer je paard last heeft van een stijve achterhand.
Doordat je leert om de normale grotere bewegingen van je paard te volgen kun je ook bij buitenritten stressvrij rijden en ben je niet bang meer voor een beetje tempo. Het draagt bij aan het atletisch vermogen van je paard.Hij ontwikkelt uithoudingsvermogen, galoppeervermogen, kracht en lenigheid.
Op een gezonde manier een sixpack krijgen
Om op een gezonde manier een sixpack te krijgen, zul je zo'n 6-12 maanden bezig zijn met sport, voeding en afvallen. Tenzij je al een redelijk gedefinieerd lichaam hebt, dan kun je het in slechts 6-8 weken realiseren.
Sommige mensen denken dat dit betekent dat je buikspieren iedere dag kunt afbeulen. Maar ook buikspieren gaan net als andere spieren pas groeien in de rust. Hou qua frequentie ongeveer 3 a 4x per week aan en per training 3-4 oefeningen en mocht je echt gevorderd zijn dan misschien wat meer.
Maar hoe vaak moet je jouw buikspieren dan trainen? Het heeft geen zin om je buikspieren elke dag te trainen, want dan overbelast je ze alleen maar. Net als elke andere spiergroep hebben je buikspieren en je core ook voldoende rust nodig om te kunnen herstellen.
Om spieren te laten ontwikkelen moet je voldoende eiwitten aanbieden via de voeding van jouw paard. Als het dieet van je paard onvoldoende eiwitten bevat, of wanneer het paard de calorieën van een vetrijk dieet niet kan gebruiken kan je dit aanvullen met een supplement.
Door je paard regelmatig te trainen en de grens telkens een klein beetje op te schuiven, maak je zijn spieren krachtiger en wint het aan spiermassa. Je krijgt dus niet meer spieren, maar je krijgt wel meer spiermassa.
Spieropbouw en herstel
Door middel van gebalanceerde en frequente trainigen worden spieren (en pezen) krachtiger. Hiermee neemt ook de spiermassa toe. Over het algemeen geldt dat een paard na een zware training twee dagen nodig heeft om volledig te herstellen.
In reactie op jouw actief voorwaarts drijvende hulp brengt hij zijn hoofd en hals meer naar voren. Als jij dit zacht opvangt met een weerstand biedende hand en hij aanvaardt dat met een ontspannen rug, dan zal hij gaan nageven. Nageeflijkheid en aanleuning zijn een gevolg van op de juiste manier rijden.
Rijd dus altijd van achteren naar voren, en vang voor pas op zodra je voelt dat je paard echt naar voren blijft denken, voorwaartse drang heeft en contact zoekt. Het opvangen in de hand moet een gevolg zijn van impuls vanuit de achterhand waardoor je constant een elastisch contact voelt.
Houd je binnenbeen lang en blijf in evenwicht midden boven je paard zitten. Stel je voor dat je binnenbeen een 'paaltje' is waar jouw paard omheen buigt. Je buitenbeen gaat iets naar achteren om te zorgen dat hij om je binnenbeen buigt. Blijf goed rechtop zitten en ga niet scheef hangen.
Maar ze heeft wel gelijk, natuurlijk, in die zin dat paarden wel degelijk boos kunnen worden op hun mensen, en dat laten zien ook. En ook geclickertrainde paarden kunnen heel boos worden op hun mensen.
Het paard likt en bijt zachtjes in je handen
Misschien wil het paard gewoon een snoepje van je. Maar het kan soms ook duiden op iets wat speelt bij jou, bijvoorbeeld als je vingers gevouwen zijn en het paard iets harder gaat bijten in je vingers.
Veel paardeneigenaren merken dat het paard hun emoties en stemmingen haarfijn aanvoelt. Dat kan positief zijn: als de verzorger zich verdrietig voelt, zal het paard zachtaardiger reageren. Maar helaas gebeurt het vaak op een negatieve manier. De verzorger is wat gestrest, waardoor het paard juist tegendraads reageert.
Een buikspieren dieet moet veel volwaardige voedingsmiddelen bevatten die rijk zijn aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Zorg voor voldoende voedzaam, onbewerkt voedsel, zoals fruit, groenten, volkoren granen, gezonde vetten en eiwitrijke producten.
Kun je in 30 dagen een sixpack krijgen? Het antwoord op de vraag is: ja. Maar dat hangt wel helemaal af van de staat waarin je begint, en de discipline die je kunt opbrengen om werk te maken van je wasbordje in wording. Allereerst: voeding is cruciaal.