Je kunt punten verdienen door je Ommetje na iedere wandeling te delen via WhatsApp of social media. Hiervoor krijg je de mogelijkheid meteen na het scherm met je verdiende punten. Je kunt je Ommetjes niet achteraf delen. Je krijgt per keer 1 XP punt voor het delen met een maximum van 3 XP punten per dag.
Een ommetje voor 9 uur levert drie extra punten op. Je spaart er natuurlijk ook mee voor de vroege-vogelmedaille. Tip 6. Start een tweede ommetje.
Blijf actief: Als Ommetje jouw locatie mag volgen, dan wordt er bijgehouden of je actief hebt gewandeld. Loop in één Ommetje een afstand van 750 meter en verdien 4 XP punten. Laat je locatie volgen zodat er een routekaart van je Ommetje gemaakt kan worden.
Hoe werkt Ommetje? Het idee is simpel: je opent de app, drukt op 'Start Ommetje', en de timer begint te lopen. Na de wandeling krijg je punten en soms medailles voor je inspanningen. Die punten bepalen je plek op de ranglijst - die met Nederland of met een select groepje vrienden, collega's of familieleden.
Stap 1 –> Ga naar de instellingen van je telefoon. Stap 2 –> Ga naar apps. Stap 3 –> Ga naar Ommetje. Stap 4 –> Zet je locatie op 'Altijd aan'
Je kunt punten verdienen door je Ommetje na iedere wandeling te delen via WhatsApp of social media. Hiervoor krijg je de mogelijkheid meteen na het scherm met je verdiende punten. Je kunt je Ommetjes niet achteraf delen. Je krijgt per keer 1 XP punt voor het delen met een maximum van 3 XP punten per dag.
De app Ommetje van de Hersenstichting, gemaakt in samenwerking met hersenprofessor Erik Scherder, was al populair, maar sinds de tweede lockdown lijkt het wel of heel Nederland aan het wandelen is geslagen. Maar liefst 680.000 mensen hebben de gratis app inmiddels geïnstalleerd op hun smartphone.
De Hersenstichting lanceerde in maart 2020, bij de eerste coronagolf een wandelapp: Ommetje. Volgens communicatiemedewerker Andreas Tober hebben op 10 februari 825.000 mensen deze app op hun telefoon gezet. De laatste week kwamen er 145.000 mensen bij: in dagblad Trouw meldde Tober 4 februari nog 680.000 deelnemers.
Je kunt 5 badges verdienen. Namelijk door zelf een donatie te doen, een online collectebus aan te maken en daarna 20, 50 of 100 euro of meer in te zamelen met je collectebus. In principe kun je het hele jaar door nog een online collectebus aanmaken en geld inzamelen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.
Je kunt de app op twee manieren delen: 1⃣ Na ieder Ommetje. 2⃣ Via de deelknop onder de ranglijst op het homescreen. Martin Stow and 35 others like this.
Kan ik Ommetje in het buitenland gebruiken? Op dit moment is de app niet te downloaden in het buitenland. De app is niet ingericht voor gebruik in het buitenland. Hoewel het kan dat sommige functionaliteiten buiten Nederland werken, garanderen we dit niet.
Download gratis de Ommetje-app
Al 1,5 miljoen mensen gingen je voor! Wandelaars beoordeelden de app met gemiddeld een 8,1!
Naast de bronzen, zilvere en gouden medaille, kun je nu ook een robijn, saffier en een diamanten status behalen. Na ieder gelopen Ommetje ontvang je een Hersenweetje van prof. Erik Scherder.
De app werd gratis voor iedereen op 15 april 2020. Zes weken later waren er al 100.000 gebruikers. Eind 2020 waren dat er 260.000.
Dat lukt heel goed met de website AfstandMeten.nl. Met behulp van een Google Maps kaart zoom je net zo lang in tot je de straten herkent waar je hebt gelopen. Je kunt nu steeds van hoek tot hoek markers plaatsen en zo meet je de gelopen afstand. Je kunt zelfs de gemiddelde snelheid meten!
Iemand die goed getraind is en al wat ervaring heeft loopt namelijk al snel 5 tot 6 kilometer per uur. Dit betekent dat je tussen de 3 en 4 uur over een wandeling van 20 kilometer zal doen.
Blauw staat voor gemakkelijk, rood voor middelzwaar, zwart voor moeilijke tochten. Op borden onderweg zijn punten in verschillende kleuren aangebracht. Rood staat voor middelzware wandelingen. Zwart betekent moeilijke wandelingen, die alleen geschikt zijn voor zeer ervaren bergbeklimmers zonder hoogtevrees.
Je kan helaas dus geen telefoon traceren via Whatsapp zonder de toestemming van de eigenaar. Je vriend of vriendin moet dus wel toestemming geven om ook de locatie te delen. Je kan het dus niet gebruiken om te achterhalen waar iemand zich bevindt. Bijvoorbeeld als iemand zich op een locatie bevindt die nog geheim is.
WhatsApp en encryptie van communicatie
De berichtendienst WhatsApp biedt encryption oftewel versleuteling van berichten. Hierdoor is het in theorie onmogelijk om berichten in te zien of gesprekken af te luisteren. Het is tot nu toe niemand gelukt om deze versleuteling te kraken.
Het gebruik van een GPS tracker om objecten te volgen waarvan jij de eigenaar bent en/of welke op jouw naam staan is volledig legaal. Voorbeelden hiervan zijn: het volgen van je auto, motor, fiets, boot maar ook je (rug)tas en koffer.
Een ommetje of lange wandelingen maken past daar volgens Scherder helemaal in. "Je krijgt betere motivatie, je gaat meer initiatief nemen, je hebt betere controle over impulsen, dat zijn dagelijks heel belangrijke functies", zegt Scherder.
Regelmatig wandelen zorgt voor sterkere spieren en botten. Tijdens het wandelen kunt u uw gedachten ordenen en negatieve gedachten op zij zetten. Het lichaam maakt tijdens het wandelen hormonen aan die een positief gevoel geven, zoals dopamine en endorfine.
Met de app kun je precies je wandelafstanden bijhouden. De app houdt verschillende gegevens van je wandeling bij, zoals afstand, de tijd, je gemiddelde tempo en de hoogtemeters die je hebt gemaakt. Het kaartje van de gelopen route, maar ook foto's die je onderweg hebt gemaakt, kun je delen met andere wandelaars.