Thermokleding moet in principe goed aansluiten, het mag dus best strak zitten. Hoe beter het aansluit, hoe beter zweet wordt afgevoerd en je lichaam warm blijft. Het moet natuurlijk niet té strak zitten en je in je bewegingsvrijheid beperken. Daarnaast is het fijn als een shirt goed aansluit op de broek.
De pasvorm van het thermoshirt
Kies voor thermokleding die bij je lichaam past. Door te kiezen voor thermo ondergoed van synthetisch materiaal of wol, heb je een baselayer die zijn pasvorm behoud. Het mag dus best strak om het lichaam vallen, zolang het maar niet knelt.
De thermokleding draag je direct op de huid omdat het zo zweet kan doorvoeren naar de buitenste laag kleding en tegelijkertijd zorgt voor een luchtlaag tussen je huid, het thermo ondergoed en de tweede laag kleding. Deze lucht staat veelal stil en stilstaande lucht is door het lichaam makkelijk warm te houden.
De materialen zijn zo samengesteld dat de warmte maximaal vastgehouden wordt en het vocht snel wordt afgevoerd. Vaak wordt gedacht aan thermo ondergoed, een thermo broek, een shirt of een vest maar ook thermische sokken en thermische handschoenen zijn kledingstukken die onder de term thermokleding vallen.
Het thermo ondergoed is gemaakt van synthetische materialen of merino wol en heeft als functie het warm houden van het lichaam of het verkoelen van het lichaam, terwijl er zweet wordt afgevoerd." Thermo ondergoed dat je warm houdt draag je in de winter als het koud is.
Beste thermokleding all-round: Craft Baselayer (dames, heren, kinderen) Beste goedkope thermisch ondergoed: Wedze 500 (dames, heren) Beste duurzame thermokleding: Craft Core Dry Fuseknit (dames, heren) Beste thermokleding voor extreme kou: Icebreaker 260 Tech Ls C (dames, heren)
VILOFT ® vezels zijn van nature zacht en staan garant voor uitstekend draagcomfort voor de drager. VILOFT ® transporteert vocht van de huid en remt de groei van bacteriën op een natuurlijke manier. Onderhoudsvriendelijk: onderkleding gemaakt van VILOFT ® zijn wasmachinebestendig.
Thermokleding houdt warmte vast. Tijdens het sporten warmt jouw lichaam op, deze warmte blijft behouden dankzij een thermoshirt. Thermokleding zorgt ervoor dat warmte en transpiratie afgevoerd wordt naar buiten. Zo krijg je het tijdens het sporten niet te warm, maar wordt het zweet wel afgevoerd.
Thermo ondergoed is beschikbaar in zuivere wol, synthetische vezels of een mengsel van beide, te vinden in het Decathlon assortiment.
Het handige van thermokleding is dat je het 's avonds gewoon even uitspoelt en het 's ochtends alweer droog is. 5x sokken, 1x thermo-shirt korte mouw, 2x thermo-shirt lange mouw, 2x lange thermobroek, 3x fleece. En voor de kids: 5x sokken, 3x thermo-shirt lange mouw, 3x thermo-broek, 2x fleece.
Een thermobroek wordt direct op de huid gedragen. Doordat het strak of sluitend op het lichaam zit is het materiaal waar de thermobroek van gemaakt is in staat om zweet van je lichaam af te plukken en door te geven naar buiten toe. Want ook je benen zweten tijdens het sporten in de kou.
Ondergoed van katoen is het meest gangbaar, al járen. Katoen groeit uit de zaden van de katoenplant. Het komt natuurlijk niet als draden uit een plant groeien, maar wordt door mensen tot draden gesponnen. Katoen is sterk, zit lekker, slijt niet snel en het is warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend.
Voor thermo ondergoed wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen en stoffen. Moderne thermokleding is van kunststof gemaakt. Om het draagcomfort zo hoog mogelijk te maken wordt polyester samengedrukt met lycra. Kunststof neemt, in tegenstelling tot katoen, nauwelijks vocht op en voert het zweet perfect af.
Thermokleding houdt je lichaam warm.
Ook tijdens de wintersport produceert je lichaam warmte. Door het dragen van thermisch ondergoed kan deze warmte beter worden vastgehouden. Het gevolg is dat je lichaam wat minder hard hoeft te werken en minder energie kwijt is aan het op temperatuur houden van he lichaam.
Maak kennis met Woolpower 400, het dikste en warmste thermo ondergoed. De Woolpower 400 thermokleding is haast twee keer zo dik als het 200 ondergoed en is multifunctioneel; je kan deze warme thermokleding dragen als baselayer, of als midlayer.
Skipully of vest
Kies voor een laag met lange mouwen, zoals een pully of vest dat gemaakt is van goed ademend materiaal. Het lichaamsvocht dat van de eerste laag wordt afgevoerd moet ook door deze laag naar buiten kunnen. Een shirt van katoen is dus uit den boze! Is het écht koud, dan draag je twee isolerende lagen.
Thermobroek voor wintersporters. Een thermobroek draag je onder je skibroek om je droog en warm te houden. Thermobroeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en dito kwaliteitsklassen.
Après-ski hoort te gebeuren in je ski- of wintersportkleding. Dus in je pully en skibroek. Een beetje bezweet maakt niet uit, in de après-ski tent is 't tóch warm. Merk je niets meer van.
vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed
Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.
Hoe werkt thermo-elektrische koeling? Thermo-elektrische koelkasten werken met een Peltier-element dat warmte van de ene naar de andere kant overbrengt. Een Peltier element heeft dus altijd een warme en een koude kant met een temperatuurverschil van rond de 20 graden.
Geen probleem, wij zochten het voor je uit. Nee, het zakje is niet bedacht om geld in te verstoppen, maar bewijst zijn nut voor je gezondheid. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat de vulva minder druk ervaart als je erg aansluitende kledij draagt.
Draag luchtige kleding en vermijd synthetische stoffen die slecht ademen. Draag dus bijvoorbeeld katoenen boxershorts in plaats van polyester slips. Goed afdrogen na het douchen en gebruik desnoods talkpoeder tegen het vocht. Ga tussendoor wat vaker naar het toilet om de billen af te vegen.