Het Indiase leger is één van de grootste legers ter wereld met meer dan 1,4 miljoen actieve militairen en ruim 1,1 miljoen reservisten. Daarnaast is het ook nog eens geavanceerd. Het leger bestaat uit drie takken: de landmacht, luchtmacht en marine.
In 2020 telden alle leden van de NAVO gezamenlijk 3,243 miljoen militairen (2015: 3,125 miljoen). De Verenigde Staten telden 1,3 miljoen militairen, gevolgd door Turkije met ruim 430.000 man.
Het Nederlandse leger heeft niet genoeg personeel, er is niet geoefend er zijn onvoldoende voorraden en maar de helft van het materieel is inzetbaar. Hierdoor is defensie niet in staat om de belangrijkste hoofdtaak, de bescherming van het eigen grondgebied, uit te voeren.
Het Poolse leger telt volgens de officiele cijfers inmiddels zo'n 175.000 militairen.
Na Rusland wordt de Britse krijgsmacht gezien als het sterkste leger in Europa, met een vijfde positie op de ranglijst. Hierop volgen wat Europa betreft Frankrijk (positie 9 op de ranglijst), Italië (nummer 10 op de ranglijst), Turkije (half Europees, nummer 11 op de ranglijst) en Oekraïne (nummer 15 op de ranglijst).
Goed om te weten: hoewel Turkije zich in welvaart niet kan meten met Nederland, staat het land wel acht plaatsen hoger op de machtslijst (plek 13) dan Nederland. Dat heeft vooral te maken met de hoge status van het Turkse leger en het NAVO-lidmaatschap.
Hoeveel toestellen heeft Nederland en kunnen we die zomaar missen? Van de 213 F-16's die Nederland begin jaren 90 had, zijn er nu nog 42 over. Van die 42 heeft Nederland er 24 actief in gebruik. De overige achttien staan in hangars.
India investeert fortuinen in het leger. Met 1,4 miljoen actieve soldaten heeft het land het op één na grootste leger ter wereld; enkel China heeft meer troepen.
PARIJS - Air India heeft dinsdag op de Paris Air Show een handtekening gezet onder de deals voor de aankoop van in totaal 470 nieuwe vliegtuigen.
Nederland heeft op dit moment 25 F-35's. In totaal zijn er 52 van deze hypermoderne gevechtstoestellen besteld. Een aantal onderdelen van het nieuwe jachtvliegtuig wordt in Brabant gemaakt. Inwoners van de dorpen rondom de vliegbasis hebben al een aantal keer kunnen 'wennen' aan het kersverse vliegtuig.
#1 Verenigde Staten
De Verenigde Staten heeft het grootste militaire budget wereldwijd en heeft de modernste technologie en wapensystemen. Het leger is goed getraind en heeft een uitgebreid netwerk van bondgenoten. We kunnen dan ook wel zeggen dat de Verenigde Staten het sterkste leger ter wereld heeft.
De Amerikaanse luchtmacht is de technologisch meest geavanceerde luchtmacht ter wereld.
In Siberië komen vertegenwoordigers van de grootste legers ter wereld samen. Het Chinese Volksbevrijdingsleger, met twee miljoen manschappen de grootste krijgsmacht ter wereld, is sinds 2018 present bij Vostok.
Rusland en de Verenigde Staten bezitten samen meer dan 90 procent van alle kernkoppen. Rusland had er begin 2021 naar schatting 6.255, de Verenigde Staten 5.550. Zij zijn wel de enige landen die hun arsenaal hebben afgebouwd als je de cijfers vergelijkt met die van begin 2020 (respectievelijk -120 en -250).
In totaal heeft de Marokkaanse krijgsmacht 705.500 soldaten. Koninklijke Marokkaanse Landmacht: 510.000 soldaten inclusief 50.000 paramilitairen, 3335 tanks, 52.000 gepantserde vaartuigen, waaronder Bushmaster IMV'S en meer dan 500 raketartillerie systemen, waarvan 35 Multiple Launch Rocket System-systemen.
In totaal omvatte de krijgsmacht van Oekraïne ongeveer 780.000 manschappen, 6.500 tanks, ongeveer 7.000 gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.500 gevechtsvliegtuigen en meer dan 350 schepen.
De 191 duizend man sterke Italiaanse krijgsmacht, die de 58 miljoen Italianen zo'n twaalf miljard euro per jaar kost, trekt internationaal niet zoveel aandacht.
Bij Defensie werken ruim 69.000 militairen, burgers en reservisten. Om de krijgsmacht ook in de toekomst sterk te houden zijn elk jaar nieuwe medewerkers nodig.
De EU heeft geen permanent leger. De deelnemende landen leveren troepen en materieel wanneer dat nodig is. Dit kan zijn voor vredeshandhaving, crisisbeheersing en humanitaire opdrachten. Om snel te kunnen reageren, beschikt de EU over gevechtsgroepen van elk ongeveer 1.500 man.