De groep is ook zeer hecht en alle groepsleden verdedigen bij gevaar. Ze hebben een sterk reukvermogen maar hun gezichtsvermogen is slecht en ze horen maar matig. Ze kunnen van 250 tot 850 kilo wegen en een schofthoogte van 100 tot 170 cm.
De gaffelbok hoort bij de familie van de antilopen. Het dier haalt een topsnelheid van 88,5 km/u, waarmee hij de snelste planteneter is van de lijst. Het dier leeft in Noord-Amerika en is sneller is dan elk ander dier daar.
De aankoopprijs van een buffel is zo'n 3.000 euro voor één vaars. Reken er op dat je meerdere dieren nodig hebt voor een kleine kudde. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat andere kosten: een weide en een stal zijn de belangrijkste, maar ook de bodembedekking, het voer en de dierenarts kosten geld.
Waterbuffels hebben net als de "gewone" koeien een verteringsstelsel met vier magen. De voeding van een buffel lijkt dan ook veel op die van koeien, maar er zijn enkele verschillen. Een van de belangrijkste daarvan is dat buffels behoefte hebben aan een structuurrijk rantsoen.
De mannetjes vormen groepen van ofwel jonge mannetjes (4-7 jr) ofwel oudere stieren (>12 jr) die niet langer het gevecht om vrouwtjes kunnen aangaan. De oudere stieren kiezen vaak om alleen te zijn en zijn het meest gevaarlijk. Als een kalf in gevaar is gaat het blazen.
De olifant: het grootste landdier ter wereld. De buffel: je zou het misschien niet direct verwachten, maar dit is de gevaarlijkste van de vijf, met name als hij zich bedreigd voelt kan hij erg agressief uit de hoek komen.
Een Kaapse buffel is een planteneter en eet voornamelijk gras. Soms eten ze bladeren of kruidachtige planten. Ze besteden de grootste tijd van de dag aan eten. De Kaapse buffel is een herkauwer en haalt hierdoor meer voedingsstoffen uit het gras.
De waterbuffels komen als goede zwemmers overal, ook op plekken waar de konikpaarden en Schotse hooglanders niet komen. De waterbuffels voelen zich goed thuis in het natte gebied. Ze hebben minder zweetklieren dan runderen en zijn om af te koelen dus afhankelijk van modder of water.
(buffalo foods limburg) Waterbuffels geven een stuk minder melk dan normale melkkoeien. Tussen de 2000 en 2500 liter melk per jaar. Waterbuffels geven maar 8 maanden melk, hierna staan ze 4 maanden droog.
Wat is de smaak dan? Over smaak valt natuurlijk te twisten maar het is wat sterker dan gewoon rundvlees, maar zeker niet zo sterk als wild. Een beetje zoals een wild zwijn lijkt op varkensvlees, lijkt een waterbuffel op rundvlees.
Waterbuffels zijn ook runderen, maar toch anders dan gewone koeien. Waar een koe 35 liter melk per dag geeft, is dat voor een buffel maar 8 liter.
Levensverwachting. In het wild kunnen waterbuffels zo'n 25 jaar oud worden en in gevangenschap werd de langstlevende waterbuffel 29 jaar.
De Pacifische zeilvis is ook het snelste waterdier, met snelheden geregistreerd tot 109 km/h.
Sneeuwluipaard springt het verst
De mooie sneeuwluipaard kan waarschijnlijk in één sprong een rots op 15 meter afstand bereiken in de bergen waar hij leeft. De lange, gespierde staart zorgt ervoor dat het dier zijn evenwicht bewaart in de lucht, en zijn achterpoten zijn een soort sterke veren.
De kangoeroe is samen met een ander typisch Australisch dier, de emoe, afgebeeld op de Australische munt. Deze dieren kunnen namelijk allebei niet makkelijk achteruit lopen. Dit symboliseert het streven naar vooruitgang van de Australische samenleving.
Buffelmelk heeft een unieke samenstelling in vergelijk met de andere melksoorten van koeien, geiten, schapen, paarden en kamelen. De melk van een waterbuffel is erg romig met een vetpercentage van 8 tot 10 procent. Koemelk bevat gemiddeld slechts 4,2 procent vet. Ook het eiwit en calciumgehalte is hoger bij buffelmelk.
Ook scheelt het in de kosten. "Waterbuffels eten minder voer en hebben minder medicijnen nodig dan melkkoeien", vertelt Bert. Het CBS ziet een sterke daling in het aantal melkveebedrijven in Nederland. In 2000 waren er nog 23.280 boeren met melkkoeien, in 2020 waren dat er nog maar 14.540.
Een echte buffel heeft altijd trek en wil het liefst, snel en makkelijk eten. Daarom is er nu buffel breakfast! Met de perfecte verhouding tussen eiwitten & fine oats + het hele pakket aan vitamines en mineralen. Buffel Breakfast is 100% zuiver Vrij van onnodige vulstoffen, aspartaam of toegevoegde suikers.
De waterbuffel komt van oorsprong uit Azië waar het veel als trekdier wordt gebruikt in de rijstvelden. De dieren worden al geruime tijd in Europa gehouden, voornamelijk in Italië. Ze worden gehouden voor het produceren van melk en in mindere mate ook voor het vlees.
Waterbuffels zijn sterke dieren. Ze lijken op koeien, maar er zijn ook verschillen. Ze hebben namelijk een sterker ontwikkeld kuddegedrag, zijn extreem rustig en mak en houden van structuurrijk voer. En een waterbuffel vindt het heerlijk om geknuffeld te worden...
Wanneer je denkt aan wilde dieren spotten, denk je waarschijnlijk meteen aan Afrika of Azië. Maar wist je dat je in Nederland ook heel veel wilde dieren kunt spotten? Veel meer dan je denkt zelfs. In Nederland hebben wij ook slangen, hagedissen, roofvogels, bizons en waterbuffels.
Buffel kan verwijzen naar: De naam die wordt gebruikt voor enkele runderen uit de onderfamilie Bovinae. Ook de bizon wordt soms buffel genoemd. Het betreft hier een onjuiste vertaling van het Engelse buffalo, dat zowel "buffel" als "bizon" betekent.
Er zij meerdere diersoorten die weleens “buffel” worden genoemd: de zes soorten buffels uit het geslacht Bubalus, maar ook de kafferbuffel (Syncerus caffer) en soms zelfs de Amerikaanse en Europese bizon (geslacht Bizon). Die laatste zijn eigenlijk geen buffels.