Om de motor te starten moet u eerst de benzinekraan openzetten door de onderste hendel (5) naar rechts te schuiven. Vervolgens schakelt u de choke in door de bovenste hendel (4) naar links te schuiven. Zet vervolgens de gashendel (zit op de duwboom) op half gas dus niet voluit en ook niet stationair.
Een trilplaat is een fitnessapparaat met een trillende plaat waarop je moet staan. De trillingen zorgen ervoor dat je lichaam uit balans raakt. Hierdoor krijgen je spieren een seintje waardoor ze zich aanspannen om weer in balans te komen. Op deze manier kun je gemakkelijk je spieren trainen.
Wanneer u niet over een trilplaat kunt beschikken kunt u in het geval van straatzand deze laag ook inwateren. Door het zandbed "blank" te zetten verdicht het zand om een natuurlijke manier.
De trilplaat is makkelijk te vervoeren met een aanhanger of zelfs achterin een stationwagen.
Voor de verdichting van de dikkere onder banen (45 – 75 cm) van zand, puinbanen van (10 – 40 cm) en het aftrillen van dikke betonklinkers zijn de APH modellen ontwikkeld.
Maar let op: Zand klinkt in na het aanleggen en aantrillen. Het wordt daarmee compacter, wat betekent dat u in de praktijk meer nodig heeft dan u hierboven berekend heeft. » Vermenigvuldig het aantal m3's met 1,1. Dan neemt u 10% extra om te compenseren voor het inklinken.
Het inklinken van de grond duurt ongeveer 48 uur, maar soms is het nodig om de grond langer te laten inklinken. Wanneer het niet regent dan is het belangrijk om de grond regelmatig te besproeien met water.
Bij lichte terrassen is aantrillen niet per se noodzakelijk, u kunt de stenen dan ook met de straatmakers hamers licht aantikken. Tegels mogen echter nooit af getrild worden met een trilapparaat hiermee wordt de deklaag beschadigd, tegels mogen alleen met een rubberen hamer worden aangeklopt.
Het verbetert hiermee de stabiliteit en dus ook de levensduur van het straatwerk. Bijkomend voordeel van zilverzand is ook dat onkruid moeilijk groeit tussen de voegen. Iets wat grote meerwaarde biedt aan het genot van het gelegde straatwerk.
Hoe vaak moet je op de trilplaat staan voor het beste effect? Driemaal per week een training van 20 minuten is ideaal. Wel belangrijk: train altijd op een professionele plaat en zorg voor goede begeleiding. Je kunt bijvoorbeeld trainen bij een fysiotherapeut of een fysiofitnesscentrum.
Ja je kunt afvallen met een trilplaat. Is het een magische “makkelijke” manier om af te vallen? Nee! Je kunt het gebruiken als trainingstool en er calorieën mee verbranden.
Uit onderzoek is gebleken dat de resultaten van je krachttraining niet toenemen door het gebruik van een trilplaat. Om één kilo vet te verliezen moet je namelijk wel 7000 minuten trillen. Juist voor een vetverbranding is het heel belangrijk dat je naast je cardiotraining ook je spieren traint.
2 of 3 keer per week 10 minuten trillen
Maar je verbrandt per keer slechts 12 kcal... Daarmee komt de 'prijs' van een Magnum Classic (300 kcal) op 4 uur en 10 minuten trillen. En als je een frietje van 100 gram (456 kcal) wilt wegtrillen kost je dat 6 uur en 20 minuten.
Het is dus logisch dat je met de trilplaat gemakkelijk in vorm blijft en razendsnel spieren opbouwt, ook al heb je weinig tijd of geen zin om aan sport te doen. Het is de bedoeling dat je achtereenvolgens verschillende posities aanhoudt die elk niet langer dan 1 minuut duren.
Iedereen die spierkracht wil kweken moet oefeningen met z'n spieren doen, maar als je dat uitsluitend wil laten doen door te staan op die trilplaat, dan gebeurt er niks." Ook voor de conditie doet het niets volgens Hollander. Tien minuten op zo'n trilplaat staan is volgens Hollander "flauwekul".
Aantrillen doe je hoofdzakelijk om de stenen vast te leggen en maar voor een klein beetje om kleine oneffenheden weg te krijgen. Dit laatste zou je eigenlijk met een goed zandbed al niet mogen hebben. De bestrating ligt nu los op het zandbed waardoor de stenen nog bewegen.
Bij het aanleggen van een terras of looppad is 15 centimeter wit zand onder de bestrating voldoende. Woon je in een gebied met een instabiele ondergrond (zoals klei of veen), ga dan voor een laag van 20 tot 25 centimeter. Leg je een oprit aan? Zorg dan voor een laag van minimaal 15 centimeter gebroken puin.
De grond aanstampen, dit kan met een schep gedaan worden. Mocht het om een groot gebied gaan, dan is een roller, ook wel wals, wellicht handiger. De grond laten rusten, oftewel, het inklinken van de grond. Laat de grond ongeveer twee dagen helemaal met rust.
Afhankelijk van de ondergrond kunt u kiezen voor frezen of spitten (ongeveer 5 tot 10 centimeter diep is meestal voldoende). Bedenk dat klei- en veengronden veel zwaarder zijn om met de hand te bewerken dan bijvoorbeeld zandgronden. Het grote voordeel van frezen is dat de grond snel en kleiner verkruimeld.
Voegzand is schoon zand dat geen vlekken achterlaat op de bestrating. Herhaal dit een paar keer en strooi steeds een beetje meer zand over het tegelwerk. Laat het zand minimaal een week liggen. Zo zorg je ervoor dat uiteindelijk alle kieren opgevuld worden.
Een tuin bestraten in de regen is niet zozeer aan te raden, een natte ondergrond en aanhoudende regen is ver van ideaal. Het zand kan wegspoelen en de aarde kan onder uw voeten dieper wegzakken. Indien het weer niet meewerkt is het nodig om maatregelen te nemen zodat het mogelijk is om te bestraten.
Het proces begint met graven; de grond waar het terras moet komen moet zo'n 15 tot 20 cm diep worden uitgegraven. Vergeet ook het afschot (een bewust aangebrachte lichte helling waardoor het regenwater kan weglopen) niet. Het terras moet altijd aflopen naar de tuin toe. Hierbij geldt de regel “1 cm afschot per meter”.