Lees jezelf in op het jargon rond je studie, werk of interesses. Ga je op uitwisseling: richt je op de woordenschat rond je studie. Ga je naar een conferentie: oefen je vragen aan deelnemers en leer het jargon van je vak. Ga je op tussenjaar: spijker je woordenschat bij in de categorie reizen en toerisme.
Miljarden mensen studeren Engels over de hele wereld en velen volgen een cursus Engels als volwassene of al van jongs af aan. Veel leraren en studenten zeggen dat Engels moeilijk is om te leren. De Engelse taal heeft meer woorden dan welke andere taal dan ook. Dat zorgt voor veel voorkomende spelfouten.
Bij Duolingo ontwikkelen we cursussen om je op het B2-niveau (pagina in het Engels) te brengen, omdat je op dat niveau een baan kunt krijgen in de taal die je leert. Het bereiken van dit niveau vereist toewijding, afwisselende oefeningen en ontzettend veel tijd.
Al met al kunnen we concluderen dat Duolingo goed in elkaar zit. De verschillende methodes die aangeboden worden om een taal te leren, maken het leuk, leerzaam en veelzijdig. Daarnaast valt het datagebruik mee en word je gemotiveerd door de te winnen 'skill points'.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
Voor talen uit groep 5 zoals het Chinees en het Arabisch, heb je maar liefst 2200 uren nodig om de taal vlot te spreken. Terwijl je voor het Engels en het Deens na 600u al in staat bent om jezelf uit de slag te trekken.
Engels is toch maar een lastige taal om te leren: woorden met verschillende betekenissen alleen omdat de klemtoon anders ligt, onregelmatige meervouds- en werkwoordsvormen, grappige voorzetsels en veel onlogische woorden, vier verschillende uitspraken bij één letter of lettercombinatie…..
Er zijn verschillende manier om Engels te leren. Je kunt het jezelf leren door een app zoals Duolingo of Simya te gebruiken, maar je kunt het ook professioneler aanpakken en een cursus of taaltraining Engels volgen. Cursussen en taaltrainingen worden op verschillende niveaus aangeboden.
Besteed Tijd in het Buitenland in Engelssprekende Landen. De snelste manier om Engels te leren is door het te oefenen. Je zult veel minder tijd besteden aan het leren van Engels als je regelmatig oefent, in tegenstelling tot het lezen van boeken en het oefenen met het gebruik van werkbladen.
Het beste wat je kan doen om je voor te bereiden op een Engelse leestoets is veel Engelse teksten lezen en hierbij opdrachten maken. Ook kan je je kennis vergroten door overdag je bezig te houden met Engels. Zo kan je bijvoorbeeld de app: Guardian downloaden en elke dag een nieuwsartikel in het Engels lezen.
Het Koreaanse alfabet, Hangul, is samengesteld uit 14 medeklinkers en 10 klinkers, met symbolen die je combineert tot lettergrepen. Nog een leuk weetje over Koreaans?
Wat Nederlands moeilijk maakt
Het gebruik van "te", het gebruik van " er", de- en het-woorden en natuurlijk de woordvolgorde, om er een paar te noemen. Vooral die laatste is voor veel studenten een uitdaging, omdat je bij elke zin goed na moet denken in welke volgorde de woorden moeten staan.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Op het internet circuleert een lijstje van moeilijke talen waarin het Nederlands op de 20ste plaats staat, na het Chinees, Arabisch, Hongaars en IJslands, maar voor het Engels, Duits en Spaans.
Nederlands heeft eenvoudigere grammatica en is lexicaal meer vergelijkbaar met Engels dan Duits. Daarom zou het juiste antwoord logischerwijs moeten zijn dat: Nederlands makkelijker is! Echter, het leren van een taal is niet alleen een kwestie van hoe vertrouwd de grammatica en woorden zijn met talen die je al kent.
Duolingo abonnement
Maandelijks kost een abonnement 9,99 euro en het heeft twee voordelen. Ten eerste verdwijnen alle reclames in de app en ten tweede kun je lessen downloaden, zodat je ook offline kunt leren.
Duolingo Plus mag je 14 dagen gratis gebruiken. Daarna betaal je 167 euro voor een jaarabonnement of 14 euro per maand. Er is ook een familie-abonnement voor 2-6 leden voor 155 euro per maand.