Milbemax zorgt ervoor dat er na ongeveer 24 uur geen wormen meer worden uitgescheiden via de darm en na ongeveer 72 uur geen wormeieren meer. Ontwormingsmiddelen hebben een korte werkingsduur (24 tot 72 uur), dit betekent dat je huisdier hierna een nieuwe infectie kan oplopen.
Ongeveer 1 week na de besmetting hebben de larven de darmen bereikt, waar ze leven van bloed dat ze opzuigen uit de darm. De arts kan mebendazol voorschrijven om de mijnwormen te doden. De dosis hiervoor is hoger dan bij aarsmaden en de kuur duurt meestal 3 dagen.
In deze tijd worden de wormen, die zich in de darm bevinden en soms hun ontwikkelingsstadia elders in het lichaam van het dier, afgedood. Dit betekent dat uw hond of kat na ongeveer 24 uur geen wormen meer in de darm heeft en, na ongeveer 3 dagen, geen infectieuze wormeieren meer uitscheidt.
Handig ontwormen met Milbemax voor de grote hond.
Wij adviseren daarom uw volwassen hond 4x per jaar te ontwormen.
De kauwtablet, met de smaak van kippenvlees, maakt ontwormen nog eenvoudiger. De Milbemax tablet bevat twee actieve bestanddelen, milbemycine oxime en praziquantel. Met de combinatie van deze twee bestanddelen bescherm je jouw huisdier op eenvoudige wijze tegen wormen.
Milbemax is veilig. Milbemax is een kleine tablet die zeer goed geaccepteerd wordt. Milbemax is een uiterst doeltreffende behandeling - met een snelle en rechtstreekse werking in het maag-darmkanaal. Milbemax zorgt voor een effectieve verwijdering van de wormlast bij besmette katten.
Werking Milbemax
Milbemax zorgt ervoor dat er na ongeveer 24 uur geen wormen meer worden uitgescheiden via de darm en na ongeveer 72 uur geen wormeieren meer. Ontwormingsmiddelen hebben een korte werkingsduur (24 tot 72 uur), dit betekent dat je huisdier hierna een nieuwe infectie kan oplopen.
Een wormmiddel heeft een korte werkingsduur (gemiddeld 24-48 uur). Met een wormmiddel worden de op dat moment aanwezige wormen, eitjes en/of larven gedood. Enkele dagen na de behandeling kan je hond of kat dus opnieuw besmet raken.
Volwassen honden hebben meestal geen klinische symptomen, maar kunnen wel andere dieren of mensen besmetten. Haakwormen geven met name chronische klachten zoals slechte groei, slechte vacht en bloederige diarree met soms zelfs bloedarmoede. Lintwormen geven meestal weinig klachten.
Hoe vaak uw hond ontwormd moet worden, ligt aan de leeftijd van uw hond. Puppy's: ontworm op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 en 12 weken. Daarna 4, 5 en 6 maanden. Volwassen honden: ontworm minstens 4 keer per jaar.
Preventief ontwormen bestaat niet
Als er geen teveel aan wormen is, is er geen probleem. Ontwormen als er geen infectie is, heeft dus geen nut. Het kan wel bijwerkingen geven en resistentie in de hand werken.
Een niet ontwormd, jong dier met heel veel volwassen wormen in de darmen, kan een darmafsluiting krijgen. In het ergste geval kan een dier hieraan overlijden. Bij longworm staat hoesten op de voorgrond, bij hartworm hartfalen. Bij Franse hartworm kunnen dieren ernstig ziek zijn (zie onderaan dit artikel).
Het typische 'sleetje rijden' is een teken dat je hond last heeft van verstopte anaalklieren.
Het nadeel bij dit middel is wel dat u dan de eieren tot ongeveer 3 à 4 dagen na de toediening niet kunt eten.
De mijnworm is ongeveer 1 cm lang en leeft in de dunne darm van mensen. De eitjes komen met de ontlasting van de mens in het milieu 1. De ontwikkelingscyclus van de mijnworm in de mens duurt ongeveer 7 weken. Volwassen wormen sterven vanzelf binnen enkele jaren, als de besmette patiënt niet behandeld wordt.
De aarsmade (bleekgeel/wit van kleur) is een kleine worm (0,5-1 cm) die vaak bij kinderen voorkomt. De wormen houden zich op in het onderste deel van de dunne darm en bij de blinde darm. Ze hebben een levensduur van circa acht weken en zijn kommavormig. De eitjes bevinden zich op de huid van de anus.
In het algemeen is er bij een wormeninfectie bij honden sprake van één of meer van de volgende symptomen: Hoesten, een teken van een vergevorderde hartworm. Braken en diarree, soms met wormen en/of bloed. Vermoeidheid, doordat de wormen voedingsstoffen en energie aan het lichaam onttrekken.
De volwassen wormen zien eruit als dunne ronde slierten en kunnen lijken op elastiekjes. Ze komen overal in de omgeving voor en een groot deel van de honden en katten in Nederland raakt besmet.
Hoe krijgt mijn hond wormen? Eitjes van spoelwormen kunnen overal liggen. Bijvoorbeeld op straat, in de tuin of op de hondenspeelplaats. Deze eitjes komen terecht op pootjes, vacht of neus en zodra je hond zichzelf likt komen de wormeitjes binnen via het maagdarmkanaal.
Een wormkuur werkt alleen als er daadwerkelijk wormen zijn. Teveel ontwormen, zonder noodzaak, kan echt schadelijk zijn voor het lichaam! Symptomen als diarree, (plaatselijke) huidirritaties, jeuk of lusteloosheid komen veel voor na een wormkuur.
Ontwormingsmiddelen doden wormen en daarnaast ook heel veel goede bacteriën in de darmen. Dit verzwakt het gehele immuunsysteem van de hond wat voor meerdere problemen zorgt. Wanneer je dus je hond ontwormt zonder zeker te weten of er wormen aanwezig zijn, belast je de darmflora.
Wanneer een mens of varken spoelwormen heeft, komen de eitjes in de poep. De eitjes zijn niet meteen besmettelijk. Ze moeten eerst 4 weken rijpen in de grond (of in compost).Daarna zijn ze nog heel lang besmettelijk.
Het risico op wormen bij binnenkatten is kleiner dan bij katten die buiten komen, maar het is een illusie om te denken dat katten die niet buiten komen, nooit wormen zullen krijgen.
Ontwormen volwassen hond
Het beste is namelijk uw hond vier keer per jaar een wormenkuur te geven. Het kan zijn dat uw dier meer risico heeft op een wormbesmetting, en daarom vaker dan vier keer per jaar een behandeling nodig heeft.