Bruiningspillen helpen je om sneller bruin te worden en langer bruin te blijven. Door bruiningspillen te nemen zal je binnen vier weken een bruinere huid krijgen. Ook zal je huid langer bruin blijven. En dit allemaal met één capsule per dag.
Wanneer je veel in de zon komt, worden er meer en grotere melanoyten gemaakt en komen ze, als een soort verdedigingsleger, naar de oppervlakte van de huid. Omdat de pigmentkorrels bruin gekleurd zijn, krijgt je huid een bruine kleur.
Een aanrader zijn de Bruining pillen (nu €5,99) van De Tuinen. Deze bevatten een combinatie van het aminozuur L-Tyrosine, B-vitamine PABA en het mineraal koper voor een gezonde, natuurlijke gepigmenteerde huid. Let wel op dat je kiest voor een pil op basis van natuurlijke ingrediënten.
Zichtbare resultaten vanaf de eerste maand! Oenobiol Bronze Teint, verzekert je van een stralende zongebruinde huid over het hele lichaam, het hele jaar door. Een zichtbaar resultaat vanaf de eerste maand!
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Reacties. Ook van de avondzon word je wel degelijk bruin. Alleen het gaat langzamer dan wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De verklaring hiervoor is: De zon zendt over een zeer groot golflengtengebied straling uit.
Zon maakt je huid niet alleen bruiner, maar ook ouder. Zonder goede bescherming kun je op latere leeftijd dus gek genoeg sneller minder bruin worden.
Je kunt dus niet op een natuurlijke manier in Nederland bruin blijven, hiervoor is de zonkracht in de winter te laag. Om bruin te blijven zul je onder de zonnebank moeten of smeerseltjes gebruiken.
Bruiningspillen helpen je om sneller bruin te worden en langer bruin te blijven. Door bruiningspillen te nemen zal je binnen vier weken een bruinere huid krijgen. Ook zal je huid langer bruin blijven. En dit allemaal met één capsule per dag.
Hydrateer je huid.
Sporten voordat je in de zon gaat zorgt er ook voor dat je sneller bruin wordt. Je doorbloeding wordt dan namelijk gestimuleerd waardoor je eerder bruint. Om je huid te hydrateren moet je de hele dag voldoende water drinken.
Eet wortels
In wortels zit bètacaroteen: een stofje dat er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. Let wel: om dit te bewerkstelligen moet je wel een paar glazen wortelsap én één à twee wortelen per dag eten.
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
De factor heeft invloed op de tijd die je door kan brengen in de zon zonder te verbranden. En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer en mooier bruin als je goed smeert.
ALGASUN – ULTRA. Deze snelbruiner is een aanrader als je snel last hebt van zonnebultjes. Daarnaast word je er ook nog eens superbruin van. AlgaSun is op basis van diepzeealgen, natuurlijke vitaminen, kruiden en andere natuurzuivere grondstoffen.
Douche op goede tijden, dus voor het zelfbruinen of juist minimaal 12 uur na het zelfbruinen. Wanneer je onder de douche springt terwijl de zelfbruiner nog niet 'uitgewerkt' is, is de kans groot dat de kleur wegspoelt.
Na 4 tot 6 uur is de zelfbruiner volledig ingetrokken. Als je binnen die tijd gaat douchen, je handen wassen, of intens zweten, dan spoelt de zelfbruiner van je af en krijg je witte plekken. Laat het dus echt 6 uur zitten voordat je gaat douchen anders is dit hele verhaal voor niks geweest!
Je kunt prima in de zon met een zelfbruiner. Een tanningproduct heeft alleen effect op de bovenste huidlaag met dode huidcellen: deze verdwijnen na een paar dagen van je huid en zo verdwijnt dus ook je teint.
Klachten als hartkloppingen, verwardheid, maar ook veranderingen van moedervlekken en verkleuringen van de huid zijn gemeld. Onduidelijk is verder wat de langetermijneffecten van gebruik zijn. Bovendien is er bezorgdheid over een mogelijk verhoogd risico op huidkanker.
"De zonnebank en de natuurlijke zon zijn allebei even schadelijk als je het overmatig doet. Wat we wel weten uit wetenschappelijke studies is dat een bezoek aan de zonnebank duidelijk het risico verhoogt op het krijgen van het meest kwaadaardige vorm van huidkanker, het melanoom.
Water, maar ook stranden weerkaatsen uv-stralen. Daardoor gaat de bruining sneller dan in een park. Tegelijkertijd wordt de kans op schade ook groter als je zont op een strand of op een bootje op het water.
' Ook als je in de schaduw blijft, zal je huid evengoed bruin worden. Dat komt omdat de uv-stralen je huid ook onder de parasol kunnen bereiken. Dit komt doordat een gedeelte van de uv-stralen wordt weerkaatst door onder andere water en zand.
Het beste antwoord. Jazeker, maar ook rood want ultraviolet licht dringt iets door in water; dus ook onder water kan men verbranden.
Zonlicht stimuleert de aanmaak van melanine, het pigment, in je hele huid. Hoe meer melanine de huid aanmaakt, hoe meer de huid verkleurt. Op de plekken in je huid waar er sprake is van hyperpigmentatie heeft dat zonlicht maximaal effect.
Deel je zonkrachtgetal door de zonkracht van die dag en je weet hoelang je verantwoord in de zon kunt blijven. Heb je bijvoorbeeld huidtype 2 en is de zonkracht die dag 3, dan kun je 100 : 3 = ongeveer 33 minuten probleemloos in de zon blijven. Dit geldt voor de uren tussen 12 en 3 uur.