Wacht 15 tot 30 minuten om je resultaat af te lezen. Raadpleeg je bijsluiter voor de exacte wachttijd.
7. Lees het resultaat af na exact 15 minuten. OPGELET: te vroeg of te laat aflezen kan een fout resultaat geven! Als er 2 streepjes te zien zijn (zowel ter hoogte van 'C' als 'T') is de test positief, ongeacht welk streepje er als eerste verschijnt en ongeacht hoe licht of donker het streepje bij 'T' is.
Een van de hoofdonderzoekers, Carl Moons professor Klinische Epidemiologie bij het UMC Utrecht: “Sinds 1 december kunnen nauwe contacten zich na vijf dagen tijdens quarantaine laten testen bij een GGD-testlocatie, ook als ze dan nog geen klachten of symptomen hebben.
Het aantal dagen tussen expositie en ontwikkeling van klachten varieert tussen de 1-14 dagen, mediaan 5 dagen voor het wild-type- (Wuhan) virus (Lauer 2020) en 3-4 dagen voor de omikronvariant (Brandal 2021). 99% van de personen ontwikkelt binnen 14 dagen klachten (Lauer 2020, Jansen 2021).
Voor de algemene bevolking is verplichte isolatie in geval van respiratoire symptomen of een positieve COVID-19-test niet langer van toepassing. De kenmerken van SARS-CoV-2 zijn echter niet veranderd en besmette personen kunnen tot 10 dagen na de diagnose besmettelijk zijn.
De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. Het ziekteverloop verschilt van mens tot mens. Sommige mensen worden niet of maar een beetje ziek van het virus. Anderen kunnen ernstig ziek worden en soms aan de gevolgen van de ziekte overlijden.
Symptomen corona (algemeen)
De traditionele symptomen die passen bij corona (SARS-CoV-2) zijn: Hoofdpijn. Verkoudheidsklachten, zoals een verstopte neus of loopneus. Keelpijn.
Gemiddeld blijft de PCR positief tot 10 dagen na de eerste symptomen, bij ernstige gevallen kan dit echter sterk oplopen (tot 37 dagen).
Is je zelftest positief? Dit betekent dat je waarschijnlijk corona hebt. Als het resultaat van de zelftest positief is en je hebt symptomen, blijf dan thuis tot de belangrijkste symptomen zijn verdwenen.
Kinderen jonger dan 2 jaar zijn langer besmettelijk (tot 3-4 weken) dan kinderen ouder dan 2 jaar (tot ongeveer 5 dagen). Volwassenen zijn meestal 5 tot 7 dagen besmettelijk.
een week na innesteling voordat je voldoende hCG hebt aangemaakt om te testen.
Vanaf wanneer kan je een zwangerschapstest doen? Een zwangerschap is in principe opspoorbaar vanaf zes dagen na je ovulatie (eisprong). Dat is zo'n twee weken na je vorige menstruatie. Een echt betrouwbare zwangerschapstest kan je pas doen vanaf de eerste dag waarop je normaal gesproken zou menstrueren.
Als u een positief streepje ziet, zelfs al is het maar heel licht, dan is het antwoord simpelweg: Ja, u bent vrijwel zeker zwanger.
De corona-zelftesten zijn voldoende betrouwbaar bij mensen met COVID-19-achtige klachten. Dit is echter niet het geval is bij mensen zónder klachten. Onderzoek toont aan dat de betrouwbaarheid van de uitslag van een zelftest bij mensen zonder klachten laag is.
Houd het buisje verticaal boven het ronde, gemarkeerde gebied (niet het rechthoekige resultaatvenster). Laat precies 4 druppels op het veld vallen. Knijp hiervoor zo nodig voorzichtig in het buisje. Opmerking: u kunt ook doorgaan met de test als u per ongeluk 5 druppels heeft aangebracht.
Thuiswerken Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken is aangepast: werk thuis als het kan, en op kantoor als het nodig is. Wat als noodzakelijk geldt, is aan werkgevers en werknemers gezamenlijk om te bepalen.
Testen niet meer nodig
Sinds 11 maart 2023 zijn de adviezen over testen op corona en isolatie na een coronabesmetting vervallen. U hoeft dus geen coronatest meer te doen als u coronaklachten heeft.
Het FAGG herinnert u eraan dat paracetamol in het algemeen, bij gebruikelijke doses, de eerste keuze is voor de behandeling van pijn en koorts dankzij het gunstigere veiligheidsprofiel. Gebruik de laagste doeltreffende dosering om pijn of koorts te verminderen, gedurende een zo kort mogelijke periode.
Mensen met een omikron infectie hadden vaker last van vermoeidheid, benauwdheid, hersenmist (brainfog), problemen met het geheugen en moeite met drukke omgevingen dan mensen zonder corona. Mensen hadden deze klachten echter nog vaker na de deltavariant.
In dit onderzoek werden menselijke mini-darmpjes gekweekt en vervolgens besmet met het virus. “Dit verklaart waarom een derde van de coronapatiënten maag-darmklachten zoals diarree krijgt. En dat het virus bij een groot deel van alle patiënten terug te vinden is in ontlastingsmonsters”, zegt viroloog Bart Haagmans.
Je kunt klachten krijgen uiteenlopend van een verstopte neus of juist een loopneus, keelpijn, niezen en hoesten tot heesheid. Je keel en je neus zijn via de buis van Eustachius verbonden met je oren. Daarom kun je ook oorpijn krijgen of oorsuizen.
Goede voeding en beweging zijn belangrijk bij het herstel van COVID-19. Als u ziek bent heeft uw lichaam extra eiwit en voldoende energie nodig om in een goede conditie te blijven en verlies van spieren te voorkomen.
Dus als je tijdens dit tijdsbestek een zwangerschapstest doet, is het mogelijk dat er een vaag positief resultaat optreedt. Een oude of verlopen test meet mogelijk niet nauwkeurig genoeg meer of het hCG-hormoon aanwezig is in je urine of niet. Dit kan leiden tot een vals negatief of, vaker, zwak positief testresultaat.
Het krijgen van een vals positieve uitslag – waarbij u nooit zwanger bent geweest – is uiterst zeldzaam. Zwangerschapstesten detecteren de aanwezigheid van het hCG-hormoon (humaan choriongonadotrofine) in uw lichaam, dat alleen aanwezig is in het geval van een zwangerschap.