Gemiddeld genomen houdt het effect van deze behandeling 6 tot 9 maanden aan tenzij het je eerste lipfiller behandeling is, dan zien we vaak dat het volume sneller verdwijnt.
Hoelang blijven lip fillers zitten? De duur van het resultaat is verschillend per persoon, maar je kunt er zeker vanuit gaan dat het resultaat zeker 6 maanden tot een jaar goed zichtbaar is. Om optimaal van het resultaat te kunnen genieten adviseren we zeker ieder jaar de lippen bij te laten werken.
“Gemiddeld heb je zo'n 9 tot 12 maanden plezier van een filler. Hoelang het resultaat uiteindelijk zichtbaar blijft is afhankelijk van het soort filler, de samenstelling, de stevigheid van de gel en van welk gebied er behandeld wordt.
Filler kan buiten de lip terecht komen
Deze kan dan alleen nog met een oplosmiddel verwijderd worden. Kortom: lip fillers nooit masseren!
Besteed na lip fillers met hyaluronzuur extra aandacht aan: Geen warme dranken of voedsel gedurende de eerste 4 uur. Geen lippenstift/lipverzorging tot de volgende dag. 24 uur niet zoenen.
Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.
UV straling breekt de filler erg snel af. Het resultaat hiervan is dat de filler er niet mooi uit gaat zien. Vooral wanneer je fillers in je lippen of bij de plooi hierboven hebt kan UV straling een negatief effect hebben. Dit zijn gebieden in je gezicht waarbij de injectie niet erg diep is.
Overmatig trainen en sporten waarbij je veel calorieën verbrandt, kunnen de fillers na je behandeling echter sneller afbreken. Hoe hoger je metabolisme en stofwisseling is, hoe sneller de hyaluronzuur van de filler wordt afgebroken door het lichaam.
Fillers kunnen op zich niet verschuiven, maar in enkele gevallen gebeurde dat toch, door massage.
Het bloed dat in de lip terecht komt, kan zorgen voor een prikkelend en tintelend gevoel na de behandeling. Door de zwelling van de lippen staat de huid zo strak dat deze kan gaan scheuren. Er ontstaan dan velletjes op de lippen. Dit kan een pijnlijk gevoel geven.
Hyaluronzuur fillers zijn niet van nature gevaarlijk. Toch blijft een injectable behandeling een medische ingreep met een kans op complicaties. 'Een vrij ernstige complicatie kan ontstaan wanneer de filler in een bloedvat terecht komt,' legt Hessels uit.
Door onze jarenlange ervaring weten we inmiddels dat, gemiddeld gezien, er 0,5 ml. nodig is om deze 'gaatjes' te vullen. De rest van de filler zorgt dan voor een zichtbare opvulling of vergroting.
Een behandeling met fillers kan 'mislukken'. Gelukkig zien wij (vrijwel) nooit een mislukte fillerbehandeling bij ons in de kliniek. Wanneer u behandeld wordt door een door een ervaren cosmetisch arts is de kans dat een behandeling met fillers mislukt minimaal.
Ben je behandeld met fillers, dan kan er na de behandeling een zwelling optreden. Vooral bij behandelingen van de neus-lippenplooi, marionetlijnen en jukbeenderen is de kans groot dat het behandelde gebied wat gezwollen is. Ook bij het opvullen van de lippen moet je rekening houden met zwelling en blauwe plekjes.
' 'Kleine onderhuidse bobbeltjes kunnen twee oorzaken hebben. De eerste is geheel onschuldig: net na een hyaluronzuur -behandeling kan het soms voorkomen dat het hyaluronzuur een soort van gevangen zit tussen de onderhuidse schotjes. Je voelt de bobbels wel maar ziet ze niet. Dit kan zo'n 6-8 weken aanhouden.
Waarmee worden fillers verwijderd? Fillers worden verwijderd door tijdens een nieuwe behandeling met een aantal kleine injecties die niet pijnlijk zijn het product hyaluronidase in te spuiten. De filler lost door dit product snel op, soms al binnen een uur.
Door te masseren knijp je als het ware het bobbeltje kapot en verspreidt de filler zich weer netjes zonder dat het naar de verkeerde plek verplaatst.
Velthuis: 'Het grootste gevaar van fillers is dat je ze in een bloedvat spuit. Het bloedvat wordt dan afgesloten – dat noemen we vaatocclusie – en er sterven huidcellen af. ' Volgens de medische literatuur komt dat nauwelijks voor: een flink aantal studies meldt dat het risico kleiner is dan 1 op de 100 duizend.
Na de behandeling met lip fillers kun je de lippen zelf hydrateren met lippenbalsem of vaseline. Dit kan vanaf direct na de behandeling en zolang als het nodig is. Breng de balsem/vaseline in een dun laagje aan en smeer niet te vaak.
Permanente fillers
De filler verdwijnt niet en zorgt ervoor dat je gezicht niet meer gaat invallen of zakken. Helaas! Moeder natuur is sterker dan alle hulpmiddelen. Op den duur zal de zwaartekracht overwinnen en de permanente filler zal meezakken en zich verplaatsten.
Er bestaat een enzym dat de hyaluronzuur moleculen kan oplossen, hyaluronidase genaamd. Hyaluronidase kan worden geïnjecteerd in de hyaluronzuur filler waardoor deze (ten dele) wordt opgelost en door het lichaam versneld wordt afgevoerd.
Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam na verloop van tijd afgebroken. Er zitten geen schadelijke stoffen in die mogelijk in het lichaam achter kunnen blijven. Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt.
Mag ik alcohol drinken voor een filler behandeling? Alcohol werkt bloedverdunnend. Daarom is het niet verstandig om de dag voor de behandeling en enkele dagen na de behandeling alcohol te drinken.
Over het algemeen blijft filler het langst zitten in kin, kaaklijn, neus en jukbeenderen omdat de huid hier stugger is en minder beweeglijk. De huid onder je ogen en van je lippen is erg dun en beweeglijker dan andere gebieden. Hier blijven alle soorten fillers dan ook korter in zitten.
Een van de grootste voordelen van hyaluronzuur: het bindt water! Als je lip fillers hebt betekent dit dat het hyaluronzuur het beste tot zijn recht komt als het veel water heeft om te binden. Na de behandeling is het belangrijk dat je dagelijks 2 tot 3 liter water drinkt.