Heb je een bestelling geplaatst? Dan krijg je 's ochtends een berichtje met de bezorgtijd op 20 minuten precies. En zodra ons autootje onderweg weg is kun je hem volgen in de app. Zo weet je exact hoe laat we er zijn.
Picnic is de goedkoopste online supermarkt in vergelijking met Jumbo en Albert Heijn. . Maar het zijn geen grote verschillen. Daarbij hebben het bezorgmoment en kortingsacties ook invloed op de totaal prijs, dus kan het zijn dat een van de andere twee toch goedkoper is.
Voor het bezorgen van de boodschappen maakt Picnic gebruik van elektrische autootjes met een maximale snelheid van 50 km per uur. De wagentjes, die een uitstraling hebben van de ouderwetse melkwagens, zijn net iets smaller dan normale auto's.
Bezorging door Picnic
Er wordt 6 dagen per week bezorgd, steeds in 1 tijdvak van een uur. Reserveren is niet nodig: wie 's avonds voor 22:00 bestelt, krijgt zijn boodschappen de volgende dag gratis thuisbezorgd. 's Ochtends krijg je een bericht met een exacter bezorgmoment van 20 minuten.
Hoelang sta je op de wachtlijst? En omdat het aantal nieuwe klanten sneller gaat dan het aantal nieuwe bezorgauto's en bezorgers, kan het zijn dat je op een wekenlange wachtlijst van Picnic in Ede komt. Elke week krijgt Picnic nieuwe auto's en bezorgers en zodra die werken, laat het bedrijf nieuwe klanten toe.
Picnic is 1 procent duurder dan gemiddeld, net als Albert Heijn en Plus.
Door de extra laag kunnen er in totaal 24 kratten met boodschappen mee. Ook de stabiliteit van de wagentjes is verbeterd. De ePv's zijn via internet verbonden met het zelfontwikkelde Driving Coach-systeem. Dit geavanceerde systeem registreert en analyseert continu.
Een Goupil G4 wordt geleverd met een vanafprijs van 29 duizend euro, de Goupil G6 vanafprijs van 49 duizend euro. In 2019 bedroeg de omzet 15 miljoen euro en directeur/eigenaar Van Blitterswijk verwacht dit jaar een soortgelijke omzet te behalen.
Wat is er opvallend aan de Goupil G4 van Picnic? Je had hem ondanks de laadbak en het oranje neusje vast al herkend. Dit is het autootje waarmee onlinesupermarkt Picnic bij tienduizenden klanten per dag de boodschappen aflevert.
De wachtverzachter
Vooral wanneer je graag iets nieuws wilt proberen. Bij Picnic wordt de pijn van het wachten iets verzacht. Ze geven namelijk om de zoveel dagen een gratis product weg. Dit gratis product krijg je bij je eerste bestelling zodra je aan de beurt bent.
Volgens de woordvoerder gaat het om "enkele duizenden klanten per week. We gaan even dicht en de mensen kunnen even niet meer bestellen." Picnic gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe locatie. De verwachting is dat dit in ieder geval een paar weken duurt.
Dus nam Picnic het in Friesland gekruid rundergehakt van Weidenaar op in het assortiment voor de Friese klanten.
Laagste prijsgarantie van Picnic
Uit onderzoek van bijvoorbeeld de Consumentenbond blijkt ook dat Picnic het goedkoopst is met A-merken. Dagelijks vergelijken ze bij Picnic de prijzen met de online prijzen van de Jumbo en Albert Heijn. Is een product daar goedkoper? Dan passen ze bij Picnic de prijs automatisch aan.
Jumbo heeft in 110 van de 680 winkels (16%) de laagste prijzen voor A-merken. Daar zijn zij gemiddeld 7% goedkoper. De online supermarkt Picnic volgt Jumbo op de voet en is gemiddeld 6% goedkoper. Aanbiedingen zijn niet meegewogen.
Net als concurrent Picnic gaat Albert Heijn in grote steden boodschappen bezorgen met elektrische minibusjes. Tegelijkertijd start de supermarktketen een proef met elektrische bezorgfietsen.
In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 autootjes rond in zo'n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland.
Weekacties
Onze weekacties zijn normaal gesproken geldig van maandag tot en met zondag. Je profiteert van een actie als de producten op het moment dat je de bestelling afrekent (nog) in de aanbieding zijn. Een product wordt pas voor je gereserveerd als je de bestelling afrekent.
Picnic bezorgt boodschappen gratis
Een ander unique selling point van Picnic is dat het online-only opereert. Het heeft dus geen supermarkten verspreid over het land waar consumenten hun boodschappen kunnen doen. Hierdoor zit Picnic niet vast aan hoge huurkosten en kan het daardoor veel goedkoper te werk.
1. Kan ik de tasjes weer bij jullie inleveren voor recycling? Ja, heel graag ð Je kunt de tasjes de volgende keer gewoon weer meegeven aan de Runner. Je krijgt je 35 cent statiegeld terug en wij zorgen er dan voor dat het plastic netjes gerecycled wordt.
Recycle je plastic tasjes door ze terug te geven aan de runner. Zo worden ze hergebruikt en maak je een bewuste keuze voor het milieu.
Een goede bezorger bij een Picnic is iemand die de omgeving goed kent en snel ter plaatse kan zijn. Hij of zij is ook punctueel en vindt het niet erg om bestellingen van klanten aan te nemen. Een bezorger is een persoon die goederen en diensten levert.
Duurzame bezorging
Bij Picnic vinden we het milieu ontzettend belangrijk. Daarom bezorgen we jouw boodschappen in 100% elektrische autootjes. Ze zijn milieuvriendelijk, maken geen herrie en stoten geen fijnstof uit. Je boodschappen laten bezorgen is op deze manier niet alleen gratis, maar ook nog eens duurzaam.
De Consumentenbond noteerde in april 2022 de prijzen van 175 A-merk producten bij 12 landelijke supermarktketens. Dirk is het goedkoopst voor A-merken. Die zijn daar 7% goedkoper dan gemiddeld. Spar is de duurste supermarkt.
Bij Picnic betaal je de boodschappen in de app, heel veilig en simpel. Dat kan via iDEAL en automatische incasso. Met iDeal krijg je de optie om via internetbankieren in de browser van je telefoon of tablet te betalen. Of via de bankieren-app van jouw bank, mocht je die hebben gedownload.